Jump to content

MBA

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

MBA's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg har ei BAN-tispe som nå er ca. 16 mnd. gammel. Fikk ikke prøvd seg på annet enn sporing i bånd jakta 2010, men vi fikk full los i bånd på helt ferske rådyrspor første gang hun var med på jakt. Vil tro dette er et bra tegn med tanke på kommende sesong da hun selvfølgelig skal slippes så ofte det lar seg gjøre!? Har liggende noen rådyr- og dåhjortbein i frysen som vi har brukt til litt forsiktig sportrening hjemme i hagen. Noen synspunkter på dette? Lurt eller ikke? Det jeg imidlertid ville spørre dere andre som har BAN om gjelder røyting. Vi har fulgt alle råd angåedne for vi har fått fra oppdretter og veterinær, men til tross for dette røyter hun MYE. Har ikke så mye kjennskap til rasen fra før, men er dette normalt? Har prøvd med lakseolje i foret, men det resulterer stort sett i at hun ikke spiser det. Det er ellers et problem at hun ikke vil ha tørrfor. Eneste måten vi får tørrfor til å gå ned på er ved å blande det med vom. Noen råd i forhold til røyting og ellers hunder som ikke viser særlig interesse for tørrfor? Alle synspunkter mottas med takk!
  2. Takk for svar! Jeg får ta en kikk på disse linkene i kveld. Ellers noen erfaringer med kaliberet og de forskjellige kulene de linkes til? Ser at Midway har Woodleigh, og dette er kuler jeg har god erfaring med fra 358 Win. Hva med ladedata? Noen erfaringer på kruttyper som egner seg bedre enn andre?
  3. Kjøpte for en del år siden en drilling i kaliber 16/65 - 8x57x360. Planen var å bytte rifleløpet til noe mer kurrant. Har nå endret mening og synes våpenet er verd å bevare som det er, samtidig som jeg selvfølgelig vil kunne bruke det. Når våpenet ble kjøpt fant jeg et svensk firma som kunne levere ammunisjon og diesett til riflekaliberet, men finner ikke tilbake til dette firmaet nå. Har noen erfaring med kaliberet, og er det noen som vet om det er mulig å få tak i diesett eller ammunisjon? Så vidt jeg vet er det her snakk om ei 8mm kule som har noe mindre diameter enn "dagens" 8mm. Antar kulene har tilsvarende diameter som 8x57 Mauser (Ø 0.318"). Antagelsen er bassert på måling av kulediameter ved hjelp av mikrometer. Sto 2 patroner i kolbemagasinet da jeg kjøpte den, men forrige eier hadde ikke mer info angående kaliberet.. Erfaringer og info om kaliberet taes imot med takk!
×
×
  • Create New...