Jump to content

gdf

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

gdf's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. For å bare oppdatere folket på valgets kval. Så er det vel ikke noe tvil om at det ble .375H&H Børsa måtte jeg vente lenge på, og omsider for 2 uker siden, så fikk jeg den i hus. Jeg gikk bort i fra en gammel Brno, og klasket til med varer på øverste hylle, nemlig en Sako Kodiak i som sagt .375 Holland & Holland, med en Zeiss Victory 3-12x56 og rødpunkt. Skyteprøven er bestått. Og med 235gr Barnes TSX FB, så sparker hun ikke så voldsomt som mange vil ha det til. Jeg ser virkelig frem til Jakta, og mange fine år med denne børsa!
  2. Så visst jeg slår deg med en lekte ca 20x30 cm. i 200m/s, så får du like vondt som om jeg slo deg med en 2"x4" i 200m/s?
  3. Hehe, jeg ler godt av postene deres Toaal og Kammerherren! Disse kommer nok til å sitert med nye børsa over skuldra Her var det mange gode ilbakemeldinger! Takker for de. Jeg har desverre ikke tid til å komme med noen lang avhandlig om dette, men jeg fant en artikkel her. som forklarer dette nermere. Det er, som også nevt i artikkelen delte meninger om dette med sjokkvirkning. Men etter mine observasjoner, så ser det ut som viltet "dør fortere" når de blir truffet av noe stort, kontra noe mindre. Om dette kalles sjokkvirkning eller noe annet, kan professorene ta seg av. Et lite spørsmål kanskje litt OT, er det slik at man ikke får kjøpe krutt over nett? Det må kjøpes over disk? Jeg har forøvrig bestemt meg. Jeg går for å kjøpe meg ei brukt 375h&h av en onkel. Type Brno ZKK 602 med mcmillan stokk. Jeg tror faktisk den har dette "peephole" siktet bakerst også Jeg kommer nok til å skifte over til den orginale Montecarlo stokken (jeg tror det er montecarlo), om denne ikke er for ubehagelig. Er det slik jeg har forstått at ZKK 602 kom i to utgaver på stokkutførelse. En som montecarlo og en med svinerygg? Denne stokken har ebony/rosentre eller noe i den dur fremst på stokken. Som jeg har forstått så, er det bare montecarlo stokken som har dette? Takker for tipset for billige kuler Kammerherren Kjenner jeg meg selv rett, så går nok jeg mot noe sånt. Men jeg må nok begynne en plass. Planen er å begynne med 375h&h, 223 Remington AI, og ei 12. caliber. Etter det begynner nok galskapen. Blir kanskje litt overkill og hoppe rett på ei 700 Nitro Express og luske etter hjorten (Med dette, kan jeg heller forstå mer av ordet "kjøttødeleggelse"
  4. Ja, angående rekylen så er visst ikke jeg så ømfintlig for kuler og blåmerker, men du kjenner absolutt at det er noe som dytter med 375...jeg synest det rett og slett var direkte deilig. Det var sånn, når jeg kom hjem igjen, så kriblet det i fingrene etter å skyte mer! Takk for Partizan tipset btw
  5. Nei, er redd for det. Men det viser seg her, at de fleste som mener 375 ikke har stor kjøttødeleggelse i forhold til mindre kaliber, har samme begrunnelse som andre som mener det samme. Og for å vere ærlig så tror jeg mer på dem enn de som mener det motsatte. De som mener det motsatte, har som regel ingen begrunnelse for utsagnet sitt enn at større diameter på kulen resulterer i mer ødelagt kjøtt. Virker som at den forskjellen på 2-3mm mellom normale kaliber og grovere kaliber, tilsvarer at man slår en tømmerstokk gjennom viltet. Med tanke på human jakt, så er det vel også større grunner til å velge grovere kaliber, da anslagsenergien er så stor, at sjokkvirkningen i viltet sørger for at dyret faller med en gang, fremfor at dem hopper noen meter, kanskje titalls meter før det faller om. Jeg begynner å bli mye mindre i tvil om hva jeg skal velge. Så får jeg heller erfaringen jeg tilegner meg konkludere om det var et lurt valg. 35 Wheelen virker også som et spennende valg, så jeg får se litt mer på det. Men jeg er redd forelskelsen min i 375h&h er blitt for stor :\ Kammereherren: Du skriver om Woodleigh kuler til 10kr. Har du ideer på gode og billige kuler til trening? Tenker da på helmantel. Slik jeg kan se, er største ulempen med dette kaliberet fremfor andre, er prisen på ammunisjon. Jeg har som sagt tenkt til å lade selv, hovedsaklig for å redusere prisen på dette punktet. Jaktammunisjon er da greit, om skuddet koster 60 kr, eller 150 kr, spiller ikke så stor rolle, da 60 kr fra eller til for en hjort er en dråpe i havet. Men på skytebanen derimot, blir dette fort mye penger. Så hvor billig kan jeg få treningsammunsjon til 375, og vet noen om noen nettbutikker med godt utvalg i kuler og annet? (Krutt og "primers" regner jeg med må selges over disk)
  6. Jada, tradisjonell tittel tenker dere. "Dette er skrevet om mange ganger før". Jeg vet, jeg har brukt søkefunksjonen,og skummet forumet en stund nå, men det ser ikke ut til til at jeg finner svaret jeg vil ha. Om det er jeg som er for utålmodig og lite flink til å lete, eller om det er noe annet vet ikke jeg. Uansett, jeg tar sjansen på å stille spørsmålet (på nytt?) i det som ser ut til å vere min første post her på Kammeret. Jeg er på jakt etter ei jaktrifle, da jeg nylig har tatt jegerprøven og satser på å begynne å jakte igjen. Jeg har jaktet litt i mine "yngre dager", men jeg regner meg selv for å vere nybegynner. (Bare så det er sagt, jeg er 25, ikke 40...om det virker slik) Det store spørsmålet er, hvilket kaliber skal jeg velge? Av natur så er jeg slik at jeg vil ikke ha hva "alle andre" har, det slår tilbake også i denne situasjonen. Jeg har rådført meg med mange, og jeg får så mange forskjellige meninger og svar, at jeg bare ender opp med enda flere spørsmål enn jeg hadde før jeg spurte. Det kaliberet jeg har mest lyst på, er .375 h&h. Jeg kan vel si at dette er basert på følelser og ikke råd og anbefalinger. Da disse er som sagt, veldig forsjellige. For å ta det negative om 375 som mange, men ikke alle kommer med om 375 er at, den er tyngre, kraftig rekyl, ødelgegger mer kjøtt og dyr ammunisjon. Det er vel kun det siste som alle er enige i. Jeg satser på å lade selv. Jeg var å prøvde et utvalg i kaliber hos en onkel i går, 6,5x55, 30-06, 7mm Magnum og 375 h&h. Der kunne jeg konstantere at vekten var omtrent likt med ei 30-06 (McMillan synthstokk på 375'en og trestokk på 30-06). Rekylen merker jeg selvfølgelig i skuldra etterpå, men den var på langt så jævlig som mange vil ha det til. På mange måter så var 7mm Mag jævligere enn 375. Ironisk nok, så hadde jeg bedre samlinger med 375 h&h, enn noen av de andre... Det siste jeg står igjen med, er ødelgegger 375 mye kjøtt? Eller er dette også en myte? Jeg har hørt mange delte meninger om dette. Men jeg tar sjansen på å spørre dere om det samme. Etter det jeg har forstått fra mange, så kan en 30-06 ødelgge mer enn en 375, avhening av hvor man treffer dyret. Ta dette i betrakting når dere svarer Uff, ble en lang post dette her, men dere klarer sikkert å få med poenget i tråden. Har dere anbefalinger på andre "utradisjonelle" kaliber, så er jeg åpen for de også. Riflen skal brukes til storvilt. Hjort, Elg i Norge. Med tid og stunder blir det nok jakt i utlandet håper jeg på. Villsvin, Bjørn m.m.
×
×
  • Create New...