Jump to content

Knuffik

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Knuffik

  1. Var akkurat derfor jeg opprettet tråden, fordi jeg mente noe, men ikke var sikker. Heldigvis hadde folk her inne mer peiling, og jeg fikk motbevist påstanden min. Håper ikke folk generelt tar det like tungt som deg. Har forresten aldri hørt om noe Theobon merke, men går utifra at du snakker om Theoben. FYI så er det heller ikke luftgevær som akkurat er "spesialiteten" min, og derfor jeg var usikker angående emnet.
  2. Da takker jeg så meget for opplysningene, og står korrigert =). Fant forøvrig også ut at jeg hadde en litt feil oppfatning av luftgevær mekanismen og hvordan sylinderen med stempel osv. er oppbygd og fungerer. Da lærte jeg noe nytt idag også, takk for hjelpen .
  3. Det er akkurat der jeg stusser. I luftgevær er det et stempel du presser ned i en sylinder ved lading. Dette komprimerer lufta og danner et trykk. Når du trekker av vil stempelet "frigjøres" og skytes fremover. Når det kommer til et visst punkt vil lufta gå ut en ventil og ut til kula. Med andre ord; sylinderen og stempelet vil ikke bli utsatt for noe uvanlig ved tørrskyting, ettersom stempelet vil treffe "veggen" like hardt uavhengig av om det er kule i eller ikke. Ikke for å prøve å virke arrogant, men jeg føler jeg har forholdsvis god peiling på trykkluft og fjærsystemer. Jobber blant annet på Game-On! og har noen år med skruing og fiksing av luftdrevne våpen bak meg. Akkurat derfor spurte jeg om noen vet noe, og kan komme med kilder eller skikkelig begrunning for svaret. Har forøvrig lest gjennom et par luftgevær manualer på jobb nå, og tørrskyting nevnes ikke en gang noen plass. Rogsom: Har sett linken før, men det er en blogg uten spesielt med begrunnelser, hvor jeg heller ikke skjønner meg på forklaringen som mener at fjæra/sylinderen vil treffe veggen i større fart ved tørrskyting. I mine øyne vil det bli omvendt, men her kan det for all del være jeg tar feil.
  4. Har et lite spørsmål her angående luftgevær som jeg lurer litt på. Kan et luftgevær ta skade av å bli tørrskutt en gang eller to? Selv mener jeg at stempelet i sylinderen vil bli utsatt for akkurat samme belastning med eller uten kule, og at det derfor ikke er skadelig for geværet. Noen som VET noe? Har diskutert dette frem og tilbake, og letet etter kilder som støtter eller avviser, men finner ingenting.
×
×
  • Create New...