Jump to content

Geir77

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Geir77's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det er det er som planen ja..jeg har ingen planer om å jakte rådyr med hund. Dette er et solo "prosjekt" Jeg tør ikke å skyte på dyr i bevegelse og kommer nok til å vente på det "perfekte skuddet".
  2. @MacJoJo: Du (med flere..bl.a. Malle) har overbevist meg... det blir .223 på meg Med lyddemper så er den nesten lydløs og jeg kan øveskyte i fred og ro på egen innmark, jeg ser frem til skytetrening like mye eller kanskje enda mer, enn selve jakta takk for alle innspill, masse bra info på kort tid!
  3. @mannen i gata: Jepp jeg siktet til deg ang vindavdrift....men når det gjelder det jeg skrev om tyngre kuler så var det slik jeg tolket av det mikkel skrev om bogskudd med hjemmelada 62gn kule litt lengre oppe i tråden. Godt mulig jeg mistolket mikkels erfaring for i etterkant har jeg lest litt mer om kulevalg til .223 og det kan virke som om at tyngre kuler er veien å gå for .223 til rådyrjakt? ( Federals 60gr Nosler Partition er bla nevnt som kandidat til rådyr kule i denne linken http://www.kammeret.no/portal/vapen/104-223remington" target="_blank) Jeg tror ikke vind blir noe problem der jeg skal jakte så jeg behøver nok ikke bekymre meg så mye om vindavdrift.
  4. Takker for alle innspill! Jeg skjønner det er mange sterke meninger om dette emnet.. Slik jeg forstår det så er rett kulevalg (og følgelig skuddplassering) avgjørende for en vellykka rådyr jakt. Når det gjelder .223: Det blir sagt her at lette kuler 40-55gn(?) kan gi vindavdrift og for tunge kuler (62gn?) kan ha for liten penetreringskraft... hva velger man da? @bard: Hvilke type fabrikk ammo til 223 ville du brukt til rådyrjakt?
  5. @Malle : Tusen takk for utfyllende og godt svar! Tro meg jeg har brukt mange timer på å søke på dette forumet .... Men jeg skulle gjerne ha litt mer info om .223 "holder" til å felle et rådyr sammenlignet med 308. Hvis jeg skal være på den trygge siden, bør jeg da velge 308? Når det gjelder 6.5x55 så finnes ikke dette kaliberet for de to riflene som jeg har bestemt meg for å velge mellom og er derfor ikke aktuellt. Hjemmelading høres litt "skummelt" ut for en nybegynner...men tanken er absolutt å prøve seg litt på dette i fremtiden . Jeg tror jeg heller mot .223.. Men jeg skal ta en titt på linkene du ga meg. Jeg har et budsjett på ca 30000kr for rifle+kikkert+lyddemper.
  6. Hei! Jeg skal kjøpe meg rifle til rådyr og småvilt jakt og det står mellom .223 og 308. Jeg har lest at siden .223 har såpass mye høyre utgangshastighet enn 308 så kan det bli større kjøttødeleggelse. Vil det også si at et treff med .223 gir større sjanse for "knall og fall" enn med 308? (Er litt forvirret her da jeg trodde 308 var kraftigere enn .223 og dermed burde være mer dødelig for et rådyr...) Siden jeg er en rykende fersk jeger vil jeg helst ha marginene på min side og ønsker ikke å se rådyret forsvinne inn i skogen etter et treff.... Jeg har også lest at siden 308 har tyngre kuler så er den mindre påvirket av vindkast og evt gressstrå/småkvister i dens kulebane. Noen erfarene rådyrjegere her som kan si noe om .223 vs 308 ? (Forøvrig kan det nevnes at rifle valg står mellom steyr scout og xbolt ) mvh Geir
×
×
  • Create New...