Jump to content

svennand

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

svennand's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • One Year In
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Slik jeg har lest nå så har kimber montana samme vekt som Remmington Seven, det som bekymret meg litt var forumtrådene med folk som hadde presisjonsproblemer med kimber?
  2. Jeg så akkurat den når jeg surfet ja. virket genial for meg. Spørs om den fremdeles er på brukten når jeg får ordnet jegerprøven. Men så i hvert fall ypperlig ut for meg.
  3. Hmm ikke dumt! Stort bruksområde samtidig som jeg synes den i svart finish var veldig fin. Tok seg veldig dot ut med sølvdetaljene fra sluttstykket osv. Sweet, da skal jeg holde øynene åpne på brukten=) EDIT: Eller dvs må vel først få tatt jegerprøven, regner med at man ikke får våpenløyve før dette er i boks?
  4. det var kjapt svart. Har ikke noe formening om hvor lett riggen må være da jeg ikke har noe referanse fra tidligere jaktvåpen=) Så lett som mulig må vel være mitt kortfattede svar. Samt at jeg ikke ønsker rifla for mye framtung, da dette er en dreper for ryggen (skade mellom skuldrene og korsrygg) Nå er jeg ikke sikker på vekten til Sauer 22mm men det våpenet er i hvert fall alt for tungt. Ser for meg at plastskjefte kan være å foretrekke osv. selv om det ser mye penere ut i tre.
  5. Hei. Skal ta jegerprøven asap. og er på utkikk etter ei rifle som dekker mitt behov=) Hovedtanken er å bruke den til hjortejakt. 50% av grunnen for å begynne med "jakt" hobbyen er for å komme seg ut i fjellet. Fikk i 2008 en ryggskade som gjør at ryggen ikke er spesielt glad i veldig tung bæring osv. Ser derfor for meg en jaktrifle som er lett å ta med seg på tur og ikke så veldig framtung. Har ingen tidligere erfaring med jakt, men har holdt på med konkurranseskyting i ca 7år tidligere. Til referanse har jeg to Sauer gevær ala 6,5mm og 22mm. og disse er i mine øyne for tung for meg. Da jeg pr dags dato er "ansatt" av Nav er ikke økonomien helt på topp, og en billig nybegynner rifle er å foretrekke. Lest litt på nettet at 6,5x55 eller 270 riflene er å anbefale og at man bør ha fast kikkersikte kontra zoom. Noen tips? Lest litt i trådene her og ser at Weatherby .308 rifla blir anbefalt. den var i hvert fall billig=) http://www.xxl.no/jakt-vaapen/vaapen/ri ... in-9004420 Hvordan er reglene på dette? Om jeg for eksempel ønsker å gå på småvilt jakt. Kan jeg da bruke 6,5x55 , .308 eller 270? Mye av poenget er jo å komme seg litt vekk fra hverdagen. Få oppleve naturen på sitt beste med overnatting i fjellhytte osv.
×
×
  • Create New...