Jump to content

opel_grevling

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by opel_grevling

  1. Har en liten diskusjon med en kompis ang bruk av optikk med variabel forstørrelse/3x magnifier etc. Spørsmålet er om man har lov til å justere forstørrelsen i løpet av matchen, vippe magnifieren frem og til bake etter behov, eller om du må skyte med samme forstørrelse gjennom hele matchen?

  2. PalSor skrev (23 timer siden):

    Når et våpen selges så skal våpenkortet returneres. Jeg har lagt til grunn at våpenkortet skal returneres sammen med det hvite arket fra kjøpers innvilgede tillatelse også når kjøper tilhører et annet politidistrikt enn meg selv. Jeg har således sendt våpenkort, utstedt av Sør-Øst Politidistrikt, både til Trøndelag og Agder sammen med det hvite arket av kjøpers tillatelse. I forbindelse med ett salg har jeg nå fått krav om at våpenkortet skal returneres til mitt lokale våpenkontor, men det er allerede sendt inn. Jeg regner med at mange andre også har solgt våpen til kjøpere som hører inn under andre politidistrikter, hvordan oppfatter dere reglene? Returnerer dere våpenkortet sammen med tillatelsen til kjøpers våpenkontor?

    Nå har jeg kun solgt 2 våpen  i min karriere som våpeneier, men jeg har da gjort det som deg, sendt det med den hvite delen.

    • Like 1
  3. VZ24PER skrev (2 timer siden):

    Jeg får kaste meg innpå her jeg og... september ifjor søkte jeg på jaktvåpen etter godkjent jegerprøve. Søkte digitalt, svaret på søknadene kom dagen etter fristen de selv satte (8 uker den gangen) Som sikkert er ok for en førstegangsjeger.... som visstnok skal være prioritert?


    Så i desember 2022 bestemte jeg meg for å satse på pistol da tilgangen på langholdsbaner for meg i Telemark er litt dårlige så for å kjenne kruttlukt litt oftere enn de årlige turene til valdres for å skyte 1200meter så heiv jeg meg på pistol. Og pistol er fantastisk gøy, og for min del ett kjempemiljø :)

     

    Jeg sendte inn søknad på 3 pistoler i juli 2023 Jeg hadde da 11måneders medlemskap i klubb og forbund. Meldte meg inn i august 22.

    Men fordi sikkerhetskurs ikke var satt opp før januar 23 så måtte jeg vente. Januar kom og kurs påbegynt, fullført med bevis, 47 treninger, 11 stevner og endel dugnadstimer senere typ mai så starter jeg prosessen med å innhente alt jeg trenger for søknadene som snart skal sendes. 3 juli har jeg endelig klart å innhente stempler og signaturer fra klubbens styre og får sendt inn.  6 juli får jeg beskjed om inntil 10 ukers behandling. 

    14 august får jeg bekrefta at 10 uker fortsatt gjelder, 29ende august er søknadene oversendt til saksbehandler og formodning om ca 1 uke til å vente. 8 september ser jeg status på politiets sider er endra til inntil 12 uker.  nå er det gått ti uker og to virkedager. tenkte ta en telefon imorgen.

     

    Jeg har en ganske så miserabel håndskrift og jeg har igrunn vært litt dum å handla en pistol allerede der eier skulle hjelpe meg med å fylle ut ene søknaden skikkelig. Han avtalte tid med meg og når jeg kommer til han på avtalt klokkeslett så er han påvei ut døra og hadde glemt avtalen (han bor tre mil unna) så i all hui og hast ble det skrevet ned det som var nødvendig informasjon og han beholdt gul del... jeg tenkte ikke noe mer over dette før etter at jeg kom hjem igjen så jeg ble litt frustrert og laget en ny søknad med samme info men sendte med gul del også. Jeg maskinskrev også ett vedlegg som jeg la med som forklaring samt jeg ba om lav terskel for å ringe med dersom noe måtte etterspørres.  Jeg søkte om en .22lr til finfelt, en .40 til militærfelt samt ett 9mm konverteringskit til grovfelt. 

     

    Så til saken.. jeg har en backup plan om en ny rifle for korte hold dersom pistolsøknadene av en eller annen grunn blir avvist,  torsdag 14/9 (på dagen 10 uker etter politiet mottok pistolsøknadene) sendte jeg inn en digital søknad på jaktvåpen. Kvitteringen kom fort i digital postkasse. Der henvises det med link til saksbehandlingstider som per nå er inntil 4 uker (nok en gang formulert med inntil, altså ikke 4 uker punktum men inntil 4 uker) så jeg er veldig spent på hvor lang tid dette tar :)
    Jeg har 3 jaktvåpen og en våpendel (.25kaliber luft) registrert på meg fra før. 

    Det er så utrolig mange myter rundt dette med våpen og våpenkontoret at en blir småtussete... En bekjent som har ett par pistoler i 100k klassen der leveringstid er ca 12 måneder sier det på en bra måte... når du plutselig får beskjed om at pakken kan hentes så har du glemt tiden, og pengene som er lagt i det.. jeg for min del har snart glemt hvorfor jeg syntes pistolskyting er morro :P ja man kan låne pistol i øst og vest men man blir litt lei av å låne våpen 3-4-12 andre har brukt illøpet av tiden du ikke har lånt det og sikter og alt er skrudd helt andre veien enn forrige gang du brukte den..  jeg var heldig å fikk låne en felt pistol i sommer som ikke blir brukt av så mange og vant endelig grovfelt... så eget våpen ventes på med stor glede og jeg teller nærmest sekunder noen dager... spesielt når det er stille på jobb... eller når det er helg og jeg er på banen og ser andre kamerater som tok sikkerhetskurset samtidig som meg, eier ikke våpen fra før av og fikk godkjent pistol på 3 uker ;) 

    Jeg kan forøvrig legge til at jeg i desember søkte på en Henry .22lr men sendte først feil, (halvauto). Den nye søknaden fikk jeg svar på etter 4 dager mens i mai ble jeg oppringt vedr den halvauto søknaden... halv sju på kvelden og personen fra våpenkontoret var temmelig sliten etter en lang dag og var veldig pratevillig om løst og fast 😛 synd jeg ikke fikk med meg navnet hennes for mistenker at det er samme frøkna som sa søknadene mine var oversendt saksbehandler for snart tre uker siden ;)

     

    Heldig du, som bare må vente 12 uker :P

    • Sad 1
  4. PeriPAN skrev (11 timer siden):

    Sør -Vest Politidistrikt.  Sendte søknad om pistoler/revolvere til sportsskyting 29. august, mottatt 1. september, godkjent 7. september og lå i postkassa mi i dag 11. september. Ganske fornøyd over behandlingstiden og servicen!

    Nesten så man vurderer å flytte :P

  5. Er jo helt tullete at det skal være så store forskjeller i behandlingstid. Fra 6-8 uker noen steder i landet til 26-28 uker andre steder. (sport/konkuranse) Solgte to pistoler for å finansierere ny, men står nå uten våpen til godt ut på nyåret, da de ble solgt noe kjappere en forventet. Så nå må jeg belage meg på lånevåpen fra klubben i et drøyt  halvår.  

  6. FreeSkier skrev (På 6.9.2023 den 20.07):

    Innlandet har det stoppa helt opp tror jeg. Var 9 uker i månedskiftet mai/juni. Nå er det 24 uker. (sportskyting) 

     

    Mine var sendt tidlig i juni, registrert 30. juni. (da var det 14 uker). Får vel kaaaanskje tilbake søknader før jul.. 

    26 uker nå... 🙄

    • Sad 1
×
×
  • Create New...