Jump to content

kruttmannen

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

kruttmannen's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har et parti med blyfri militærammo til 223. Hvordan er disse å bruke i ei sivil jaktrifle? Noen som har erfaringer, innvendinger?
  2. Det var jo oppmuntrende å høre.
  3. Har ei Kongsberg RB. hagle og lurer på om noen tror/mener at det lar seg gjøre å brotsje opp kammeret fra 65-70 mm? Det skiller riktignok bare 4 gram på haglmengde, men vil så gjerne ha "det lille ekstra" som dette gir.
  4. Jeg har ikke målt Db. nivået med denne demperen, men jeg kan fint skyte uten hørselvern med demperen påmontert i min Tikka i 223 Rem. Det smeller omtrent som er Highspeed 22! Jeg har brukbar pres. med demperen påmontert og de beste samlingene mine ligger på omlag 1" eller mindre. Hadde litt dårligere pres. i begynnelsen da plastforingen i bakkant av demperen strammet for mye rundt pipa. Denne skal være 0,1 mm større enn løpets diameter i henhold til tegninga som fulgte med demperen. Skal jeg kjøpe en Br. demper for de to andre riflene jeg bruker, kommer dette fort opp i 6000 kr. Det er bare å kjøpe noen ekstra foringer og tilpasse disse til de ulike børsene som bruker demperen.
  5. Mulig at denne problemstillinga hart vært opp før, men jeg spør nå likevel. Jeg har en Br.Reflex-T8 demper for cal. 30 som jeg og bruker i 223 Rem. Vil dette medføre dårligere pres. enn en "trangere" demper. Jeg har en ide`om at jeg kan bruke samme demper i 308, 6,5 og 223.
  6. Se d`da var ikke alt håp ute. Nå blir det litt mer å gruble på før jeg avgjør våpenvalget. Jeg konsentrerer meg om rifler i 5000.-kr` segmentet så nå er det bare TC-Venture som ikke er sjekket. Takker for innspill
  7. Hei der ute! Jeg var og kikket på ei Winchester M70 med synth stokk i cal 308W. Denne børsa er så vidt jeg har forstått den gode gamle "riflemans rifle" mekanismen. Børsa koster 4990.- og jeg synes det er mye våpen for penga! Frittliggende pipe, justerbart avtrekk, mattet overflate på løp, etc. Så til mitt spm. : jeg synes pistolgrepet var noe "stusselig og tynt" og fyller liksom ikke skikkelig opp i neven. Er det noen der ute som har tips til hvordan jeg kan "legge på" slik at jeg får et mer "fyldig grep" ?
  8. Takk for innspill. Løsninga blei enkelt og greit M4.
  9. Har gått til anskaffelse av en Leupold skinne med ringer til min Mauser. Jeg må lage et nytt hull for gjenging og montasje av skinna. Skruene måler 3,5 mm ,men har mistanke om at dette dreier seg om at dimensjonen skal være i tommer. Hvilken gjengetapp i tommer skal jeg bruke her, samt riktig bordiameter ? Mao. hva er korrekt tommebetegnelse for 3,5 mm skuer? Takknemlig for litt hjelp her
  10. Det er det "gamle" kruttet, m.a.o. NC-96. 2,91g på 9-9,3 grams kuler står det på boksen. Er vel best å holde seg til 144 grains kuler for dette kruttet. Kjøper heller W krutt til de lette kulene. Takk for svar
  11. Jeg er sikker på at dette emnet har vært oppe minst tusen ganger før, men skitt au.(har kanskje ikke leita lenge nok?) Jeg har en boks RA-NC96 stående og en del 100 grains Lapua Scenar kuler liggende. Jeg vet ladedata for dette kruttet på tyngre kuler, men ikke 100 grains Scenar kuler. Våger noen der ute seg på noen tips til ladning med ovennevnte krutt og kuler?
×
×
  • Create New...