Jump to content

olel

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tidligere når jeg har målt pipelengde, har jeg målt fra enden av pipen til kanten på låskassen der pipen blir skruet inn i låskassen. På lovdata står at lengden er derfra sluttstyket bunner i spent posisjon. Hva er vanlig praksis?
 2. Skulle ikke betale, jeg sa til dem at det minste dem kunne gjere var og gjere det gratis. Og det gjorde dem.
 3. Bra jeg ikke bestemte meg for kortere pipe, så der var litt og ta av senere om nødvendig😮😮 børsemager ringte at utstyret i drejebenken hadde feilet under gjenging, og han var nødt og ta 2 cm ekstra 😱😱😱😤😤😤 må innrømme at 2 cm. Utgjer kanskje ikke allverden i kal. 308 uansett jæ..... Irriterende 😤😤
 4. Har kjøpt en vortex Crossfire II 3-12x56 Hog Hunter Illum. 30mm. Lang og stor diam. Hadde tidligere på en swarovski den med gikk frem over knasten, men var ikke borti.
 5. Har kjøpt kikkert til min Brno. Kikkerten treff da den knast som sitt foran låse kassen på løpet, "knasten" er sikkert en anordning til et type sikte. Spørsmålet, kan jeg file av 2 mm. På denne "knasten" eller bør man gjere det på en annen måte?
 6. Anbefaler 308 Mulighet for og bruke homogen kuler til storvilt jakt. Det kan man ikke i 6.5 så bortsett fra det spiller det kanskje liten rolle hva kaliber man har her i Norge. Brukt kvalitet kjøpt og inspisert av en børsemaker er kanskje ikke så dumt om 15k. Er busjettet. Lykke til.
 7. Avgjørelsen er tatt, rifla sendt til til kapping 😁😁 50cm pipe lengde og påmontert en hausken JD151😁😁 var veldig i tvil om jeg skulle gå for demper som var lengre - ble sådan nu😱😱 Håper ikke det blir nødvendig og kjøpe nytt løp etterpå😥😥
 8. Tak for svar😁😁 Har forhørt meg andre plasser og det virker som alle får god presisjon med pipe lengste fra 50 til 42 cm. Med 50 cm. Har jeg fremdels og kappe av senere i tilfelle det blir nødvendig.
 9. Har en Tikka T3 kappet på 45cm. Aldri mere så kort pipe. Vurderer og kappe brno'en 51cm. Men etter som jeg har hatt demper i mange år er det uansett forferdiglig og skyte uten.
 10. Skal ha demper på den gamle riffel og ønsker og kappe av løpet så den ikke blir så lang. Noen som har erfaring med dette og hva lengde pipen skal kappes på for og få god presisjon.
 11. Noen som har ladet 165gr. Gmx til 308 win med norma 203B. er egentlig fornøyd med 44 gr. Lading. Men er litt redd det kanskje blir komprimert vel mye. Men med den lading er det veldig bra presisjon. Noen som har kommentarer til det?
 12. Snakket med en kollega idag, som hadde fått ladet opp ammunisjon ved en kompis. Det var 17,? gram/ 260/265 grains. i kal. 308 win. Kan man det? Hvis man kan, er ikke det farlig? Tenkte det måtte bli et enormt trykk i pipen - Han sa, det var kjempe bra til Elg, med høy anslags energi, men det var høyt smell ja
 13. Riflen er beddet, men skal få en bøssemager til og vurdere tilstanden til pipen innen jeg evt. får det demontert. Hørtes litt spennende ut med nytt kaliber, jeg veit bare ikke heilt hva jeg skal velge, og ikke minst hvorfor? Har en Tikka rustfri T3 montert i trestokk kal. 308 win. Det kaliber syntes jeg egentlig er greit til mitt bruk. Trur jeg skal forske litt på kaliber innen jeg bestemmer noe. iøvrigt takk for gode svar.
 14. Jeg tror løpet er slitt, har litt problem med å samle innen for en snusdåse, alt etter hva ammunisjon som jeg bruker. 110 gr. v.max samler veldig bra. Er det enkelt å skifte kaliber når man skal skifte løp? Hadde egentlig tenkt å beholde kaliberet, men hvis det ikke er vanskelig det, er det selvfølgelig artig å leke litt med tanken på det. Kan 300 win mag. være aktuel?
×
×
 • Create New...