Jump to content

kimnor

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

kimnor's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Beklager, da kan det hende jeg tuller med terminologien. Når sikringen er på, låses avtrekkeren og du får ikke dratt i pumpemekanisen slik av våpnet kan lades. Hvis du allerede har ladd våpenet og deretter satt på sikringen kan kanppen foran avtrekkerhuset trykkes inn slik at du kan bruke pumpemekanismen (for å eventuelt kunne ta ut skudd og vise andre at kammeret er tomt) uten å ta av sikringen.
  2. Du har helt rett i at sikkringen er dobbeltvirkende. På den modellen jeg har kjøpt finnes det en knapp foran avtrekkerhuset som kan trykkes inn for å dra "sluttstykket" tilbake slik at kammeret blir eksponert når sikkringen er på.
  3. Hei og hopp, har i en liten stund trålet rundt forumet her og skaffet veldig mye nyttig informasjon. Tusen takk til alle sammen, for en informasjonskilde dette er! Jeg gikk nylig til innkjøp av en pumpe hagle, det ble en Churchill Mariner 76/12 Pumpe fra Jaktdepoet (takk for flott og informativ service). Dette er min første hagle, og har veldig lite praktisk erfaring med hagleskyting (bortsett fra skytebane-dagen på jegerprøven med O/U). Noen av grunnen til at valget falt på en pumpe hagle og spesielt denne var: justerbar kolbe (har høye kinnbein), rustfri, rimelig pris, utskiftbare choker, enkel mekanisme, driftssikker. Tenkte jeg skulle dele noen av mine erfaringer med pumpe hagle (siden det var noen punkter som uroet meg litt før jeg kjøpte, etter å ha lest en del tråder her). Som alle andre er jeg ekstremt fornøyd med mitt nyinnkjøpte utstyr, også når det kommer til det faktum at jeg må pumpe for hvert skudd. Jeg var veldig usikker på dette med "om det kom til å ødelegge siktepunktet" og "om det kom til å bli knotete og klumsete". Etter en del runder på leirduebanen konstaterer jeg at mine frykter var ubegrunnet (ialle fall foreløpig). min "pre" rutine er: har et skudd i kammeret og et i magasinet, pumpen dratt halvveis frem og sikkringen er på. min "go" rutine er: trykker på leirdueknappen, identifiserer duen og løfter haglen i skuddposisjon samtidig som jeg drar pumpen frem og følger duen, avsikrer og skyter. (gi beskjed hvis noe av dette er direkte feil) Jeg syntes dette virket litt komplisert i starten, men etter ca. 15 skudd så begynte denne rutinen å sitte og da begynte jeg å treffe duene. Hvis man pumper i det samme det første skuddet går av så utgjør ikke det store endringer i siktepunktet, så et oppfølgings-skudd kan følge veldig raskt hvis det første er bom. Om haglen skal være O/U, pumpe eller halvauto er jo som det meste en smaksak, men tenkte jeg skulle dele noen av mine beskjedne erfaringer som nybegynner med alle andre "nybegynnere" der ute som lurer på hva de skal velge. Nå er dette erfaringer på leirduebanen og ikke på praktisk jakt, da jeg har veldig liten erfaring med det foreløpig.
×
×
  • Create New...