Jump to content

T.V

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

T.V's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • Collaborator
  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Kjedelig med kutt i kvotene... Også dagen før jakta starter! http://www.njff.no/portal/page/portal/n ... ypage=TRUE
  2. Ikke så langt ut på halvøya, men vi jakter rundt og på frisvollfjellet. En av oss på laget jakter også på Rødven. Men han som jakter på naboterrenget mener det skal komme mer dyr senere, det håper jeg på for å si det sånn! For 9 tildelte dyr er i overkant i forrhold til hva som er av dyr i terrenget nå! Utifra det jeg ser på kartet så er det ikke veldig langt til Torvika, så er kanskje et håp om noe trekkdyr? I hvilket tidsrom er det hjorten begynner og trekke utover mork? er det noe "fasitsvar" på det?
  3. Jakter selv i Rauma kommune, ikke så langt fra eidsbygda om jeg ikke tar feil. Første året vi også jakter der, sett lite dyr i starten av jakta, men bedre i forrige uke, men absolutt ikke mye dyr nei! Skutt en 1,5 år kolle og det er det! Har en kvote på 9 dyr. Håper det har kommet en del flere dyr inn i terrenget om en ukes tid, da jeg reiser oppover igjen. Dette er visst også et "sent terreng" sier de lokale, da det er mye dyr fra isfjorden og området rundt der som skal utover på vinterbeite.... Tommy
  4. Ja nå blei det endelig kort på meg også! Er helt ubeskrivelig klar for høstens største eventyr! 1 fritt dyr, 2 simle/ungdyr , 3 simler og 3 kalvekort! Detta blir bare helt rått! 1,5 måned på jakt kommer til og bli helt strålende! Recon sekken står allerede klar for tur 20 august! Lykke til alle sammen! Håper det blir en vellyket jakt for alle! Men først er det bukkejakt!
  5. Gratulerer med flott desember bukk!! Var ute på hjortejakt igår jeg også, vi hadde ikke kontakt med dyr, men gøy likevell! Ser du bor i Bø, jakter du i nærheten her? Tommy
  6. Sett deg ut i god tid før skumringa! Rådyra kan godt komme en stund før det er mørkt nå som det er så kaldt! Har et gjorde på siden av huset, der kommer de gjerne utpå mellom kl 3 og halv 4....
  7. Ja skjønte at folk ikke forsto at den hinda jeg skøyt kom inn på flata alene, å de andre tre dyra sto en helt annen plass. Derfor jeg la til den settningen under med (hing og kalv, spissbikk) som sprang av flata uten å gi noen sjanser! og den 2 endringen var med slaktevekt.... Da skal jeg prøve og skrive litt tydligere fra nå av! Er ny på forumet her, trodde ikke at man blei "meia ned" ved første innleg!!!
  8. Tviler på det. Du skriver: Sto Hind og kalv på hogstflata da jeg kom, men rakk ikke å skyte før de løp avgårde. Men du skjøt jo på en annen enslig hind som kom fra motsatt side? Det er vel bare en liten missforståelse her. Riktig, jeg skøyt ikke hinda til kalven! Men en enslig hind på helt motsatt side av hogstflata som du skriver toreelg. Syntes det er litt kjedelig at folk misstolker ting såpass! For jeg hadde aldri hatt hjerte til å skyte hinda fra kalven!!
  9. Mener dere at det liksom var uriktig av meg og skyte en ENSLIG hind?? siden den kanskje hadde et foster i magen? ? ? ?
  10. I kveld løsnet det heldigvis! Blei en fin hind etter 40 minutters postering i 20 minus! (glad dyra kom så fort som de gjorde! For det var kaldt!) Har vært ute og postert mange ganger i det siste, uten noen skuddsjanser! Men det viser seg at er man tålmodig så får man belønning til slutt! Sto Hind og kalv på hogstflata da jeg kom, men rakk ikke å skyte før de løp avgårde. Etter 10 minutter kom de russlende tilbake, men når de stoppet opp sto de i skjul for noen ungfuruer. 5 minutter senere kom det en spissbukk løpende ned og stillte seg på samme plass som de andre, ingen skuddsjans der heller! Så jeg ventet bare på at dyra skulle trekke litt til side for ungskogen. Rakk så vidt og tenke det da det kom en hind russlende på motsatt side av hogstflata, 20 meter inne på flata stoppet hu med breisida til, det var det siste den hinda gjorde! Og årets første hjort var et faktum!! De andre tre dyra (Hind og kalv, spissbuk) sprang av flata uten å stoppe opp, så blei med den ene, men mer enn nok fornøyd med en gjeld hind! Type dyr: Hind Vekt: 65 -70 Kg (veid til 70 Kg) Skyteavstand: 120 meter Fluktstrekning: 20 meter Type jakt: Postering på hogstflate Skytestilling: Sittende Tid på dønet: 17.05 Våpen: Sako 75 ss Kaliber: 6,5X55 Kule: Oryx Optikk: Schmidt & bender 2,5 - 10 X 50 m/lys Demper: A-tec TMM 4 Årets hjort nr. 1 Og min hjort nr. 4 Tommy
  11. Dette bekrefter vel at hjorten går på innmark, selv om det er kulde. Jeg så selv flere dyr på innmark i vossetraktene i helgen Her har det vært kaldt i det sisste! Og den kvelden jeg så alle de dyra var det 15 minus! Så tror ikke de bryr seg noe serlig om kulda!! Skal på jakt i morgen, så håper dyra har spredd seg litt mer å kommet tilbake på terenget jeg jakter på! =)
  12. Takk for svar! Han forer visst med høy/rundballer. Er det noe med årstiden og kulda som gjør at de foretrekker det? Men jeg gir ikke opp! Så skal nok ut en tur til i morgen. Alle kan jo ikke være hos naboen hele tiden!
  13. Syntes det bare er så utrolig merkelig at det ikke er noen hjort igjen! Han må jo fôre med et eller annet høy som de ikke klarer og holde seg unna? eller som du sier, at det jordet er helt perfek akkurat nå. Men de pleier jo å elske epler! Noen som har et tips? (sitter ikke ved fôringsplassen når jeg poster!)
  14. Var ute å kikka etter hjorten i ettermiddag/kveld. har vært mye dyr gående rundt i området den siste tiden, og i tilleg er det en foringsplass i nærheten som vi legger ut epler på. Men de tre siste gangene jeg har vært ute har jeg ikke sett ett eneste dyr, ikke rådyr en gang. Så etter endt jakt i kveld kjørte jeg en liten tur og kikka. Å synet som møtte meg på jordet til naboterenget var helt syyyyykt! På et eneste jordet sto det over 100 hjort!!! Noen som vet hvorfor all hjorten sammler seg på en plass? Fôrer han med noe spesielt?
×
×
  • Create New...