Jump to content

Fjellsokningen

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Fjellsokningen's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Begynner på sikkerhetskurs hos Bergen Pk i april Det jeg lurer på er om det har noe for seg å møte opp på banen før påbegynt sikkerhetskurs. Bli kjent med folk og miljøet? Har ikke tidligere vært på skytebane. bare utmark med familie. Har forstått det sånn at håndvåpen egentlig ikke er tillatt der. Har bare vært en påsketradisjon siden jeg var guttunge. Er det noen her fra Bergen Pistol klubb foresten?
  2. Takker... får søke om det da, men det gis vel ikke for mer enn et år om gangen. og det er jo ingen som kan garantere at jeg får forlenget det. Det ble nevnt til meg at middlertidig oppbevaring som regel KUN ble innvilget vist det var snakk om studenthybler og den slags
  3. Og øverst på hennes ønskeliste står Lincoln Premier Lady cal.12-76 http://www.holstadvapen.no/?CatID=1244 Er det noen som har erfaring med denne? hun har tidligere brukt en eldre Lady lincoln som skytterklubben har. Haglen vil mest bli brukt til leirdue kanskje jakt en skjelden gang. evt andre anbefalinger?
  4. Nei. Jeg bor i leilighet med planer om husbygging om noen år. Jeg fikk beskjed om at våpen som ble registrert på meg skal ha oppbevaringsplass på min folkeregistrerte addresse. vist jeg hadde bodd hos mine foreldre hadde det ikke vært noe problem siden jeg da hadde bodd der selv. Alle i huset må jo ikke ha våpenkort. Syns det er litt tøsje at jeg ikke kan ha skapet stående hos mine foreldre. Er jo ingen som sjekker hvor mange som har nøkler til leiligheten. Mine foreldre har jo ekstra nøkkel så når jeg ikke er hjemme har de jo liksågod tilgang. er jo bare 15 min spasertur mellom oss...
  5. Ringte til lennsmannen idag.. var strengt forbode. ¨våpen skal oppbevares inne i bebodd enhet på den folkeregistrerte addressen til til eieren av våpenet.¨ Spurte også om sportsbod var tilatt. då fekk eg te svar. ¨nei det er heller ikke lov. våpenet skal være inne i bebodd enhet. det har nettopp vært en stor rettsak ang dette¨ Var vist en som hadde fått frastelt våpenet fra en sportsbod der han hadde våpenskapet sitt. Etter måten ho forklarte det på var det eigaren som fikk størst problem pga feil oppbevaring.
  6. Burde sett at sunde kom til å komme som tema på dette. forsvaret har drevet skytetrening med kanon her i nærheten. så skal innrømme at tanken har slått meg når jeg sto å sa på de. (de brukte store modellfly noen ganger og bemannet cessna med blåse, pølse eller hva det nå heter i vaier et stykke bak flyet. hadde jeg funnet på å prøve det sammen med noen som eier våpen hadde vel onkel blå kommet i det flyet var i lufta og første skudd hadde gått av. tør ikke tenke videre konsekvenser når jeg vet hvor lite som skal til for at politet kjører sak.
  7. trur eg ska ringa te fsø lennsmanskontor å høyra ka godt dei kan sei om saka. e jo kjekt å veta
  8. Hvor mye må jeg regne med å bruke på denne hobbyen når jeg begynner å skyte. tenker utenom innkjøp av våpen, kontigenter. hvor mye skudd er det vanlig å ligge på som aktiv. tenker mest .22lr siden det er det som er mest brukt. evt seinere blir det vel 9mm e.l alt etter gren jeg velger. når den tid kommer at jeg er klar for større enn .22 er det vel like lurt å gå for ladeutstyr. er det da likegreit å hoppe rett på noe som DILLON XL650? hva koster det jeg trenger til selve ladingen? kule, krutt, hylser... hvor mange ganger bruker man en hylse? vet jeg spør mye. er lenge til jeg har våpen, men kan spare mye på å være på utkikk etter brukte ting som trengs. eller man bare MÅ ha våpenskap er jo eks greit å ønske seg til jul av en nær kjær
  9. Først og fremst. Begynner som nybegynner i nær fremtid. Jeg begynner med pistol. madammen har jegerbevis og skal kjøpe seg Hagle. Så til saken Kan man oppbevare våpenskap fast i huset hos foreldre når man ikke bor der selv. Foreldrene mine har og har ikke hatt våpen tidligere. vist jeg har Nøkken til skapet i min forvaring har jo de fortsatt ingen tilgjengelighet til våpenet... Jeg bor i leilighet og det blir vansker med å bolte et skap fast. _______________ Vist det ikke går ann å ha det hos foreldre. kan man ha det i sportsbod. den er jo tilknyttet leiligheten, men har egen dør utenifra. ___ Hvordan blir det da mtp. fukt og kulde for våpenet?
  10. Går nok inn på fly igjen seinere. Men skal ha meg ny radio først. er for gammelt det jeg har. Har funnet ut at det koster meg ca 10k for nytt fly, radio, og servoer. Men først større hobbyrom eller garasje. Blir nok til en pause nå og evt at jeg blir med I klubb og tar det opp igjen seinere. På de fleste isoporfly jeg har hatt har det vært tre pinne I vinge og flykropp. Siste landingen min var uten vinge med nese først I betong fra 25-30 meter høyde. Pinnen I kroppen var fliser, kroppen et trekkspill. 1 defekt servo og batteri pakken trenger litt ny teip. gjorde det enkelt denne gangen å bare åpnet bosset. La pent oppi og lukket igjen. når jeg tar det opp igjen blir det med 2,4 ghz og ny trainer med nitro vist det fortsatt finnes. Skjønner ikke hvorfor alt blir elektro. Synes halve sjarmen er lyd og lukt I fint vær.
  11. ser det er mange som sliter med valg av våpen prisen er jo ikke det værste vist man finne den perfekte pistol å bruke gjennom mange år. det er jo sikkert et år eller mer før jeg går til innkjøp av eget våpen. bergen pistolklubb tar vel ikke inn nybegynnere nå før apr/mai 2011. så kommer nok til å begynne å tenke på hvilke våpen jeg skal prøve evt kjøpe tidlig. vil ha noe som har er lite problemer med. .22 som primert regner jeg med. evt 9mm for å kunne delta i litt annet. ser man kan få ombynningsett til flere grovere kaliber. ned til .22. er det et godt førstevalg? http://www.jaktdepotet.no/webshop/defau ... 28&uid=300 vil noe som dette være et bra førstevalg eller ville dere heller valgt http://landro.no/landro/produkter/v_pen ... sse_sport/ hva slags pistol(er) bør jeg ha i bakhodet, førhøre meg om evt be om å få prøveskyte?
  12. Alle jeg har hatt neida. overvingede 40 str fly. (trainere) og div mindre isopor eller lign fly. alle har vært rtf eller lign så store psykiske følger har det ikke fått . mest irritasjonen med å sitte inne å lime resten av finværsdagen for å se regn dagen etter. i bergen og omegn er ikke blå himmel og vindstille en selvfølge... flere av de gikk i bakken pga problemer med radio. ble aldri til at jeg gikk over til 2,4 ghz.. besinflyene er ikke noe å lime på. hard landing = nye deler på vei i posten. flykroppen klarte seg oftere en vingene da .. isopor flyene kunne limes noen få ganger før den stakkars elektromotoren ble for svak. (lim veier litt det)
  13. Gøy ja. Alltid likt det, men prioriteringer har gjort at jeg ikke har kommet igang før.
  14. Prisen bekymrer meg ikke så mye. det er mer plassen. 3-4 rc fly tar stor plass og med små unger i huset er ikke det lett å jobbe med når man ikke har stort hobbyrom å lukke seg inne på. våpen er innlåst og vekkgjemt og så lenge nøkkelen til skapet er under kontroll trenger man ikke bekymre seg for at minsten leker rundt lett ødelagte ting. Våpenskap blir nok str på fra første stund siden samboer skal gå til innkjøp av ny hagle og jaktrifle.
×
×
  • Create New...