Jump to content

Peodudn

Members
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

About Peodudn

  • Birthday 08/14/1974

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Peodudn's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. I likhet med Knut Erik så har Streken og jeg munningsglødet hylsene,?? Dette var nytt for meg. Kan du fortelle mer om dette? hvordan og hvorfor?
  2. Nårtid mener dere å starte der på bana? Lørdag? klokken?
  3. http://www.barrett.net/optics/bors Her har du den.. Eneste du må finne ut av selv er vinden Jeg sikler stort etter denne selv. Får se. Kanskje en julegave til meg selv
  4. MØR`n er god for 1moa, ja og det er noe den viser i praktisk skyting også. Som nevnt tidligere er det litt avhengig av ammon, og skyter du med "tracer" så kan du ikke regne med å oppnå det. Med MP ammon så klarer en gjennomsnittlig bra skytter dette helt greit..
  5. Jeg lærer mye her på forumet det innrømmer jeg lett. Mulig Per vet litt mer enn meg om avansert ballistic, ikke vet jeg men det var aldri tema her før visse personer tok opp dette. Når en person her spør et enkelt spørsmål om hvordan treffpunktet blir i opp eler nedoverbakke så går jeg ut ifra at vedkommende er helt grønn på dette feltet og da starter du ikke med å forsøke lære personen avansert ballistic. Gir heller en innføring i hvordan dette er i praktisk skyting så får personen heller avansere i dette når han får litt mer erfaring. HV-skolen nevner heller ingenting om avansert ballistic på fagkurs-1. hadde de gjort det så hadde væl forvirringa blitt komplett for de fleste. Vi lærer å gå før vi hopper på sykkelen... I mitt første innlegg så sa jeg at jeg ikke hadde lest halvparten av alle innlegg og har derfor ikke påstått at det er feil det som Per & co sier. F.eks, Rakkelhanen sier: Det er kun to forhold som påvirker kulefallet. Det er jordas gravitasjonskraft og TIDEN denne virker på kula. Avstand har ingenting i denne funksjonen å gjøre. Det er en påstand som jeg er totalt uenig i. Avstanden har absolutt noe å si her.
  6. Tja, vet ikke hvor du har lest at møren har en egenspredning på 1moa. Egenspredningen vil variere med ulik ammo. Hvis du har opplæring på mør vet du at APS, MP, MP-T og TPT har ulik egenspredning. Sjekk side 37 i UD 6-7-2 hvis du har tilgang. Så tror nok du husker feil . Selvsagt har du rett i det. Ulik ammo er ulik egenspredning. Jeg viser til hva våpenet er i stand til å prestere. Barret garranterer min 1moa og derav er det vel også det samme som blir lært bort til "elevene" Til sammenligning, HK417 oppgis til min 1moa den også men i praksis viser det seg at den har nermere 3/4moa med riktig ammo noe som er utrolig for et slikt våpen. Infoen om 417 er henta rett ut av boka... Om den er feil så har jeg også feil.
  7. ? hva er det du sikter til denne gang? BF??? Synes du bare er tåpelig..
  8. Ja, bruker den BC som leverandør oppgir. Klikk, BC, temp, baro, moh og hastighet legges jo inn i programmet så dette skal være korrekt. Testa også Ballistic FTE. Den er heller ikke korrekt. Disse 2 programmene viser også 2 forskjellige resultat med samme kula.. Fåes pcb til iphone?
  9. Per-s sier: I et senere innlegg snakker han om sin erfaring med avstander på 1200 m der han traff med hvert skudd på 90x90 cm. Ser vi på effekten av det han kaller flisespikking med 308 på 1200 m så vil treffpunktet være 2,6 m feil ved 30 grader om det brukes horisontalavstand for siktekorrigering. Økes vinkelen til 50 grader vil en bomme med over 8 m. Har aldri påstått at jeg skyter 1200m med 308. Om dette er hva du kaller praktisk skyting så ler jeg meg fillete. Det var en kar her som mente at det du sier bør man lytte til, men den påstanden skyller jeg herved ned i dass. Tika: 1250m med 12,7 rifla på en 90x90 blink er overhodet ikke vanskelig. ja, Bullet-flight funker ihvertfall ikke for meg. Har kronografert hastigheta på kula, lagt inn alle data (selv-ladet ammo), men allikevel så er BF helt på bærtur på lengre avstander. Allerede fra 200m er den 1 klikk feil. Mulig den funker for andre men ikke for meg med min rifla. Er det noen av dere som skyter med 308 som kan si at BF er korrekt?
  10. Åjjj... Ja de må jeg si er imponerende.. Viste ikke at det var mulig å treffe noe så langt unna med en rifle..
  11. @M67: Teoretisk har du rett. Det skal jeg ikke diskutere på. Jeg står fortsatt fast på at mitt svar er riktig, men skulle kanskje lagt til at dette gjelder for praktisk skyting. Om jeg hadde tatt med alle de variabler som er nevnt i debatten så blir det feil. Ordlyden var kanskje feil, men et 100% riktig svar vil bli vanskelig å legge fram. Men vil du noensinne skyte i bratte vinkler på lange hold? Tja, det kan vel hende dere gjør det i sør. Her jeg bor har vi ikke slik terreng at det noensinne vil bli aktuelt for mitt vedkommende ihvertfall. Som jeg nevnte tidligere så snakker jeg om praktisk skyting. Flisespikkinga får andre ta seg av. Alle jeg kjenner som skyter på lange hold velger å skyte i terreng som er flatt. Aldri opplevd at noen driver treningsskyting i bratte vinkler. Dessuten med alle de faktorer som spiller inn så tviler jeg på at det er noen her som har en 100% riktig formel for å regne ut nøyaktig treffpunkt på skyting i 45grader, 1000m. Jeg utfordrer alle til å legge fram en formel som beregner dette som også tar hensyn til alle faktorer og endringer i faktorer underveis i kulebana. Bullet Flight som er nevnt tidligere her tar IKKE hensyn til dette. Dessuten så er BF unøyaktig. Jeg har den selv på Iphone og allerede fra 300m så blir den unøyaktig. har også Ballistic FTE. Den er heller ikke nøyaktig. Skyter du fra 0moh og 1000m i 45grader så er kula oppe i over 700moh før den treffer målet. Skulle likt å se denne formelen. Men flisespikkerne har vel en slik???
  12. Skjønner at det er noen som er hårsår. Greit nok, men hva vet vel du om hvilken erfaring jeg har? Jeg har drevet langholds-skyting og trening i flere år og det i kaliber 7,62 opp til 12,7. Når du nå kommer med det oppgulpet ovenfor så stiller jeg heller spørsmålet om hvilken erfaring du har med dette? Med min erfaring og lærdom så har jeg ingen problem med å treffe en 90x90cm blink på 1250m på 1 skudd uansett vind, temp, baro, mirage og vinkel. Den dagen du får til å gjøre det samme så kan vi diskutere ballistik og alt som påvirker kulebana. Avslutter herved all videre diskusjon med deg.
  13. Et utdrag fra håndboka: Dersom målet du skal skyte på ligger høyere eller lavere enn deg selv, vil du få en høydevinkel forskjell i forhold til horisontalplanet. Avhengig av avstand til målet, og hvor stor denne vinkelforskjellen er, vil dette få utslag på ditt treffpunkt. Enten du skyter oppover eller nedover, vil du treffe for høyt. Uansett! For å kompensere for dette er det viktig at du finner den korrekte høydevinkel forskjellen samt den horisontale avstanden mellom deg og målet. Ved bruk av mildot master gjøres dette på følgende måte: 1. Beregn avstand til målet, som tidligere beskrevet (f.eks 175 meter) 2. Bruk kanten av mildot master som siktelinje mot målet. 3. Les av antall vinkel grader der hvor snoren krysser vinkel linjalen. (her: 30grader) 4. Kontroller at ”target range”, avstanden du bedømte, står på 175 meter 5. Se på tabellen for høydevinkel korreksjon, 30grader 6. Les av den horisontale avstanden til målet (her: 152 meter)
  14. M67 sier: Tyngdekraften virker som du sier ikke vinkelrett på kulebanen m en med cos(skytevinkel). Imidlertid virker tyngdekraften i hele flytiden. Ettersom kula flyr i luftmotstand (du ville hatt rett i vakuum) så bruker den veldig mye lenger tid til 1000m, enn den gjør til 707m, som du har stilt siktet på (1000cos(45)), her skiller det 17 klikk! som er endel... Ja jeg er enig med deg at flygetiden ville hatt betydning på slike avstander som 1000m, men er dette praktisk? 1000m i 45graders vingel!!!! Tviler på at det er noen som noensinne kommer til å teste dette. Når vi snakker praktisk skyting så er det svært sjelden du vil oppleve bratte vinkler på lange avstander, og skulle du mot formodning komme i et slikt tilfelle så er det så mange andre ting som spiller inn på kulebana/treffpunkt at det holder ikke med å beregne vinkel, avstand og flygetid. da kommer vi inn på barometrisk trykk, temperatur, etc...
×
×
  • Create New...