Jump to content

asbjorn

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

asbjorn's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takker så mye for svar. Valdet er på Vestlandet, ja. Det vil i år bli skutt under halvparten så mange hjort sammenlignet med tidligere år. Når krybben er tom bites hestene. Har sjekket med njff hvilke rettigheter grunneier har og fikk dette svaret: "I utgangspunktet er det grunneieren som regulerer bruk av hund under jakt på sin eiendom. Dette framgår både av viltlov og hundelov. Når eiendommen er inkludert i et grunneierlag eller tilsvarende har grunneierne overlatt forvaltninga av visse deler av sine rettigheter til denne sammenslutningen etter de retningslinjer som følger av vedtekter eller lover for grunneierlaget. I slike tilfeller er det styret eller årsmøtet i grunneierlaget som forvalter interessene til det enkelte medlem. Dette gjelder også bruk av hund under jakt. ... Det er også nødvendig å være klar over at det som kan reguleres, er bruk av løs hund under jakt på egen eiendom. Tilstøtende eiendommer kan fortsatt jakte med løs hund så lenge opptaket av vilt er gjort på egen eiendom. Det innebærer at hunder kan drive hjort lovlig også innenfor områder hvor bruk av hund ikke er ønsket."
  2. Har noen en formening om bruk av løs hund under hjortejakt kan endre hjortetrekk og gi færre dyr i terrenget resten av sesongen?
  3. Takk for gode svar Med prikkskyting regner jeg med at du mener en skal trekke av så snart en har montert hagla i målet? Vimsete fugl i headingen var vel ikke helt beskrivende, tenkte mer på at de mange ulike jaktsituasjoner med tett skog, fugl som skifter retning osv, flukt i veldig variendre hastighet osv. Bra dere skjønte det Munsterjeger: Endrer du teknikk utfra hvor fort og hvordan fuglen flyr, eller er det bare hvor god tid du har som teller? Vil ikke MMS funke like bra på sjøfugl?
  4. Hei, forsøkt å sette meg litt inn i ulike skytemetoder: Sving igjennom målet - Follow trought (er denne JFF preget meg med) Fast foranhold - Maintained lead Dra i fra målet - Pull away Move, Mount Shoot (har sett videoen) Har fått mest info om hva som funker på lerduer, og ikke noe om hva som funker på jakt der fuggeln ikke flyr så jevnt og fint som lerdua. Hvordan er det å ligge med fast foranhold når fluktretningen er uregelmessig? Og move, mount, shoot - funker det like bra på jakt som på lerduer?
×
×
  • Create New...