Jump to content

Rawlins

Members
  • Posts

    353
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Rawlins

  1. 4 minutes ago, joska said:

     

    No blir eg usikker - denne klassedelinga med tilhøyrande begrensingar var vel berre noko som eksisterte i eit rundskriv og aldri i noko lov eller forskrift? Gjeld dette med ny våpenlov? Uansett, slik det rundskrivet var utforma kunne du i teorien ha fire handvåpen per forbund. Så om rekreasjonsskytteren hadde fire NSF-våpen kunne han likevel skaffe seg svartkrutvåpen. Og du må/måtte ikkje delta i konkurransar, men på treningar/dugnader.

    Ja, dårlig formulert av meg. Jeg mente feks 4 NSF-våpen. 

  2. On 11/18/2021 at 5:37 PM, Jegermeistern said:

    Skyteferdigheter teller nok ikke (med mindre man blir eskludert fra ei forening, for gjentatte raseringer av sensorer, lamper og inventar).

     

    Men for å kunne ha @Razorbacks teoretiske 160 våpen, må man vel vise til en viss aktivitet (hvertfall i pistol?), ikke bare medlemskort i ei svartkruttforening i Bergen, en langholdsklubb i Kristiansand, ei Western-forening i Kirkenes, NROF i Stavanger, benkskytter-klubb i Narvik, og en pistolklubb i Halden? Hvis man vil fylle huset med 160 våpen, må det da være en viss fordel å bo i et strøk der det er kort avstand til foreninger med ulike former for skyting?

    Og man får vel heller ikke mer enn 4 håndvåpen som rekreasjonsskytter? Man må delta i konkuranser?

  3. Jeg har nylig kjøpt en Tanfoglio Stock III og har lyst til å kjøpe litt småstash som nye alugrep, basepads (som helst passer til originale mag) og kanskje litt mer extreme deler etterhvert. Finnes det noen norske forhandlere som har slikt? Eller må jeg bestille fra utlandet? Isåfall, hva anbefales av nettbutikk?

  4. Jeg har vært på jakt etter en 1911 9mm en stund og nå dukka det opp en i nærheten. Ikke Gold Cup som jeg egentlig ville ha men en series 70 lettere modifisert av bakern. Men desverre med idiot scratch. Den er blånert så det synes jo. Er det noen måte jeg kan få dette til å bli mindre synlig? Jeg har liksom ikke lyst til å vise meg med en 1911 med den ripa der. 

     

  5. Vi har nok samme type våpen ja, Python 6". Min er fra 1975. Jeg kjøpte min Python i 2012. Jeg tror jeg har skutt kanskje 600 skudd med den. Litt pga generell laber aktivitet. Litt fordi jeg har vært mer glad i å polere den enn å skyte med den. Tenker å forandre litt på det fremover. Det er jo straks en Detective i hus og. Jeg kommer nok til å kjøpe meg en enkel presse. Kanskje et Lee kit. Det høres jo moro ut og nerde litt med ladninger. Men avtreksstopp, det skjer ikke

  6. 18 minutes ago, Rausheim said:

    Jeg hadde nok handlet utstyret, en ting er at Colten din vil leve lenger med koseladninger. Men det kan jo tenkes at om du skyter nok NorgesFelt feks, tar til fornuften og handler en blodtrimmet S&W som resevevåpen som du da vil skyte stevner med :)

     

    Og skulle du plutselig finne ut at ladning ikke var noe for deg allikevel, så er det lettomsettlig utstyr å selge og du taper ikke mange kronene på det.

    Ja, det er litt sånn jeg har tenkt. Det har hendt jeg har angret på at første revolveren var en så og si mint Python (og nå skal jeg kjøpe en mint Detective 😆) men jeg tenker å skyte såpass at jeg kan erverve reservevåpen som kan trimmes litt. Jeg får finne ut hva jeg trenger av ladeutstyr. Jeg ser det ligger Lee kit hos Brownells til underkant av 3k. Men den diskusjonen tilhører et annet forum

     

  7. 50 minutes ago, Rausheim said:

    Skal du kunne hevde deg i revolverklassen, så må man faktisk lade de patronene selv. Ikke bare pga prisen, men du ønsker også en rekyl på ca 22lr nivå.

    Og når vi først er innom hva du trenger for å hevde deg, er en avtrekkstopper alfa og omega.

    Jeg må ærlig innrømme at ambisjonene er lave. Jeg skyter for å ha det gøy. Og jeg er mer glad i å eie enn å skyte. Men jeg skal skyte mer i 2021. Avtrekkstopper utgår. Ingen får fikle med mine Colt. 😉

  8. "4: Hvis du er født etter 1980 i den vestlige del av verden og ikke spiller eller har spilt en form for data- eller tvspill..."

    Jeg er født på 60tallet, spilt first person siden Doom. 😉

     

    Men ja, ganske rart at man fortsatt legger skylden på gaming for at en og annen fyr har mentale problemer. Og litt rart å se det på dette forumet. 

  9. 3 hours ago, Chiefen.v-2 said:

    Snodig nok er det ingen som hevder at barn og unge ikke påvirkes av porno, tvert om-der er forskere osv bekymret fordi barn og unge påvirkes.

    Vi har aldersgrenser på film for å unngå at unger eksponeres for voldsscener.

    Militære bruker videospill for å trene.

    Men unger blir ikke påvirket av voldelige spill? Ja, sikkert..

    Dette er det vel forsket mye på? Siste artiklene jeg har lest viser jo at skytespill ikke skaper drapsmenn. Og at sinnsyke folk liker skytespill er vel ikke det samme som at skytespill er farlige? Fargetv var jo og en skummel ting for en del år siden...

  10. On 12/4/2020 at 8:14 AM, Stefflus said:

    Ja det er tidvis veldig ubehagelig, og jeg syns ikke det bør finnes sivilt annet enn i jaktversjon fordi det normaliserer det man driver med.

    Er vel ellers bare forsvaret som har kustus nok til å gjennomføre skyting uten å se hva som er bak lerretet på utendørsbane.

    Hva mener du med dette? Hva var ubehagelig?

  11. 1 hour ago, hipshot said:

    Hva er greien med dette da?

     

    Er det virkelig noen som vil vise seg utendørs med et så ugly beast som er Rhino? 

     

    Nei feltløypen krever revolver med sex appeal, som en Colt Python 😄😄😄

    Enig! Jeg tenker å skyte felt med min Python. Og Colt Detective i spesialrevolver. 

  12. Jeg har aldri skutt annet enn 25 bane og de vanlige programmene der. Men klubben har nå en feltbane som kan brukes. Jeg lærte jo å sikte rullende, og det har fungert bra for meg. Jeg skyter ”ortnli” rullende, sikter på overgangen til svarten. Men det fungerer jo dårlig på feltmål. Så hva gjør man? Stiller sikte når man bytter fra bane til felt eller skal man rett og slett venne seg av med å sikte rullende? Jeg sysler litt med tanken om å begynne med dynamisk og så da må man jo sikte midt i

×
×
  • Create New...