Jump to content

hunter77

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by hunter77

  1. Har hatt Star Baikal i flere varianter. Nå har jeg en baikal mod. Taiga, som er en kombi. Et flott våpen. Om haglene kan det vel sies at kolbene er i korteste laget for de fleste, men dette kan jo lett fikses på. Ellers har jeg opplevd at star-haglene ruster fortere dersom den blir utsatt for sjøsprøyt, enn f.eks hva en beretta gjør. Men det er jo ikke verre enn å være nøye med våpenpussen så er ikke dette noe problem.
  2. Nå er det noe som heter "Forbedret elite" Den bruker jeg, og her om dagen skjøt jeg en elgokse med den i 6,5x55. Traff litt høyt, skjøt ryggen tvers av, på oksen som datt momentant.
  3. Er det noen som kan fortelle meg hvorfor man ikke kan starte jakt på skarv før 1 okt. Mens man kan starte jakt på gås, stokkand og det meste av annet vilt mye tidligere? Er endel ute på gåsjakt når denne pågår, og da ser vi jo at skarvungene forlengst er blitt flygedyktige. Og det er 21-22 aug! Da er det ofte verre stillt med gåsa. Har sett enkelte gåsekull der ungene ikke har vært flygedyktige enda den 21 aug. Og i år var det enkelte som til og med fikk lov å drive felling av gås ifra den 6 aug, pga at den spiste fra jordene deres.. Det kryr av skarv uti holmene (I Nordland) og den spiser store mengder fisk, bl.a. truet kysttorsk. Den er ikke utsatt for noe betydelig jaktpress hverken fra jegere eller annet rovvilt. Og har et fantastisk godt kjøtt dersom man gjør ting riktig. Dette kunne være et alternativ til å gå i fjellet å jakte på ryper som det desverre er lite av her i området. Men altså, Skarvejakten starter ikke før 1 okt. Hvorfor det??
  4. Takk for gode tips og nyttig informasjon, til alle! Jeg har alltid kun gått på småviltjakt, dette er første sesong på elgjakt så da må man jo spørre endel..
  5. Skal på elgjakt, og lurer på om noen har erfaringer med hvilke patroner som er "best" i 6,5x55.. ? Har noe Norma elite 9,1 g. hvor det står på pakken at det er en godkjent storviltpatron. Har også partisan blyspiss 9 g. Men det er jo en billig patron. Må kula være over 10 gram? Stusser litt på det der.. Er det noen som har et konkret tips om hva som duger her?
×
×
  • Create New...