Jump to content

CyBear

Members
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by CyBear

  1. Ja det er et godt spørsmål, er det rom for skyting 29.4 i det hele tatt? Siden rifla er uskutt hadde det vært artig å bare fått sjekka om den i det minste sender av gårde skudd i sikker retning før konkurransen begynner :lol: Hvorvidt innskyting vil ha det minste å si for sluttresultatet er jeg forøvrig skeptisk til :roll:

  2. Når jeg leser den øverste utstyrslista så ser det ut som om han skal på 14 dagers ferie :lol:

     

    Må bare få presisere nok en gang at jeg ikke planlegger å ha med meg alt som har blitt lagt til på den listen, den har utviklet seg til å bli noe som er forbeholdt folk med lett lastebil. Se på den som en slags huskeliste hvor man kan velge og vrake etter eget ønske :)

    Har også redigert det første innlegget slik at nå nevnes to ganger at lista ikke er ment som en dette-MÅ-du-ha-med-deg-liste.

  3. Hva skal dere med kortstokk og lesestoff på KAMMERSMELLEN????

     

    Det kan hende noen av oss tar litt av på koseskyting på fredag og må ta noen slag poker for å få inn litt ammo igjen :lol:

    Lesestoffet er vel kjekt å ha til dassbesøk og som fasit i eventuelle diskusjoner om hva som egentlig står i ladeboka/jegerprøvehåndboka. Utover det så er det backup som dopapir :wink:

  4. Dette er en liste over mer eller mindre nyttige ting og tang den enkelte kan velge å ta med seg hvis ønsket er der:

     

    • Våpen (fortrinnsvis MED vital del...)
      Div. verktøy (unbrakonøkler etc.)
      Ammunisjon
      Pusseutstyr
      Hørselvern
      Skytebriller
      Kikkert/spottingkikkert
      Loggbok og blyant
      Telt
      Sovepose
      Ligge/sitteunderlag
      Pute
      Campingstol
      Vann
      Øvrige drikkevarer
      Kokeapparat/primus.(matlaging og varme)
      Kaffekjele.
      Stekepanne til egg og bacon.
      Spisetøy(asjett,kopp,bestikk etc)
      Mat til frokost
      Varme klær til sene kvelder
      Klær til skift
      Ladeboka/Jegerprøvehåndboka
      Lommelykt
      Kniv til å spikke pølsepinner/teltplugger/tannpirkere
      Rull med dopapir (bedre føre var enn venstresokken...)
      Tannbørste og deo
      Kondomer (løpsbeskyttelse, og ikke i overført betydning)
      Et lite bord for å spise med/sammles rundt
      Gjestestol/gjestekopp
      Kortstokk/yatzy
      Foto/videokamera
      GPS/kart & kompass
      God humør! :mrgreen:

     

    Hjertlig takk til alle bidragsytere! :D

     

    Edit: Redigert i håp om at det skal bli enklere å forstå at dette ikke er en liste over ting jeg personlig kommer til å ta med meg.

  5. Inntil man vet hva problemet er bør all bruk/salg av dempere stoppe opp.

     

     

    Må bare få stemme i her og si at jeg er uenig. Hvis det oppdages en produksjonsfeil, eller det oppstår en ulykke med ukjent teknisk årsak, ved f.eks en bilmodell så stanser man ikke alt salg av alle biler i landet. Man stanser salget av den spesifikke modellen og tilbakekaller eventuelt de som allerede er solgt. Å stanse salg av enhver lyddemper blir alt for generelt synes jeg.

     

    Men at det er på sin plass med en utredning av de ulykker som oppstår med lyddempere virker som sunn fornuft.

  6. Carlson's lager riflete choker til Baikal, men de sender ikke til Norge. Dersom du kjenner noen i USA, eller oppretter en postboks hos Jetcarrier.com skulle det ikke være noe problem.

     

    Jeg forsøkte nettopp å bestille en choke fra Cabela's som skulle sendes via JetCarrier. For å være på den trygge siden ang. frakt av våpendeler så ringte jeg JetCarrier. Der fikk jeg til svar at choker regnes som løp og dermed må fraktes i spesielle containere, noe JetCarrier ikke gjør.

     

    Oppdatering:

    Nå har jeg vært i kontakt med tollvesenet og politiet som begge stiller seg uforstående til en slik "spesialbehandling" ved transport av haglechoker. Jeg mistenker at JetCarrier her bare helgarderer seg pga. mangel på kunnskap.

  7. Kjøpte nylig kikkertsikte hos jaktfall.no. Selv om jeg bor i Østfold så tok jeg turen til Skien da jeg liker å tafse på ting jeg ønsker å handle. Veldig hyggelige og kunnskapsrike karer som sikret seg en stamkunde.

     

    Ellers har jeg handlet våpen på Villmarkshuset på Jessheim, nok en hyggelige affære. Her ble det litt kluss med noen ringer/kikkertfester, men det ordnet seg i en fei :D

     

    Ammo kjøpes som oftest på XXL i Ski siden jeg kjører forbi der daglig og prisene er akseptable. Hvertfal to av de som jobber i våpenavdelingen der er veldig serviceinnstilte.

     

    Forøvrig er de fleste bedriftene jeg har vært borti utrolig dårlige til å svare på mail. På telefon er det stort sett alltid enklere å få svar. Unntaket, når det gjeder mail, er durano.no som gir rask og god tilbakemelding.

  8. Det er helt riktig at jaktetikken da ikke har sunket inn. Beklageligvis var det to konkrete eksempler på akkurat det på kurset jeg deltok på. Begge var invitert med på jakt helga etter vi hadde eksamen, og begge hadde fått lagt av våpen i den butikken som arrangøren av kurset hadde leid lokalet hos. Den ene skulle på fuglejakt av et eller annet slag, mens den andre skulle på rådyrjakt hvis jeg ikke husker feil. Hvordan disse jaktturene gikk vet jeg ikke noe om da jeg ikke har opprettholdt kontakten med noen fra kurset. Godt mulig de tilbragte uka i mellom på skytebanen, men jeg tviler. Jeg nevner det bare for å illustrere at dette kanskje ikke er så teoretisk som jeg håper, og det er derfor jeg også kunne tenkt meg litt mer praktisk opplæring. Jeg tok forøvrig kurset i regi av Ski JFF, i kjellerlokalet til XXL Ski i fjor.

  9. Om noe så synes jeg at jegerprøven burde inkludere mere praktisk skyting. Ikke bare "pek i riktig retning og trekk av" som jeg følte min opplæring besto av.

     

    Som relativt fersk jeger må jeg si meg enig i det her. Rifle fikk jeg ikke prøve i det hele tatt og 25 skudd med hagle synes jeg er i underkant. I teorien kan man da, rett etter bestått prøve, kjøpe seg en hagle og ta det 26. skuddet på levende vilt. Eventuelt kjøpe seg en rifle, dra på småviltjakt og ens aller første skudd med rifle blir da mot levende vilt. Selv om jeg håper at dette bare er en teoretisk situasjon syns jeg det er betenkelig at det i det hele tatt er mulig.

     

    Personlig har jeg ikke vært på jakt enda, hverken med hagle eller rifle. Jeg har derimot hatt en del trivelige turer til skytebanen hvor jeg har lært en del om mine egne ferdigheter og nåpen, og fått en hel del tips fra erfarne skyttere og jegere. Det kunne aldri ramle meg inn å dra på jakt før jeg har en anstendig treffprosent, det være seg på duer eller blink. Greier jeg ikke treffe lerduer/papp så føler jeg at det ville bryte med det vi lærte om jaktetikk hvis jeg nå begynte å (skade)skyte vilt.

     

    Misforstå meg riktig, jeg snakker om opplæring nå, ikke en årlig oppskyting. En årlig oppskyting på hagle ser jeg ingen stor hensikt med, forutsatt at man har hatt en god opplæring og har tatt seg en tur på banen for å bli kjent med sitt eget våpen.

     

    Og siden noen ser ut til å tro at yrke er relevant i denne diskusjonen; nei, jeg er ikke byrokrat, men bussfører.

×
×
  • Create New...