Jump to content

CyBear

Members
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

CyBear's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har selv en sneip på litt over ett år, og det der er vel noe enhver skyteglad pappa håper å få se. Lykke til videre!
  2. Må bare få stemme i her og si at jeg er uenig. Hvis det oppdages en produksjonsfeil, eller det oppstår en ulykke med ukjent teknisk årsak, ved f.eks en bilmodell så stanser man ikke alt salg av alle biler i landet. Man stanser salget av den spesifikke modellen og tilbakekaller eventuelt de som allerede er solgt. Å stanse salg av enhver lyddemper blir alt for generelt synes jeg. Men at det er på sin plass med en utredning av de ulykker som oppstår med lyddempere virker som sunn fornuft.
  3. Skulle gjerne hatt en M98 i 10,75x68.
  4. Jeg forsøkte nettopp å bestille en choke fra Cabela's som skulle sendes via JetCarrier. For å være på den trygge siden ang. frakt av våpendeler så ringte jeg JetCarrier. Der fikk jeg til svar at choker regnes som løp og dermed må fraktes i spesielle containere, noe JetCarrier ikke gjør. Oppdatering: Nå har jeg vært i kontakt med tollvesenet og politiet som begge stiller seg uforstående til en slik "spesialbehandling" ved transport av haglechoker. Jeg mistenker at JetCarrier her bare helgarderer seg pga. mangel på kunnskap.
  5. Kjøpte nylig kikkertsikte hos jaktfall.no. Selv om jeg bor i Østfold så tok jeg turen til Skien da jeg liker å tafse på ting jeg ønsker å handle. Veldig hyggelige og kunnskapsrike karer som sikret seg en stamkunde. Ellers har jeg handlet våpen på Villmarkshuset på Jessheim, nok en hyggelige affære. Her ble det litt kluss med noen ringer/kikkertfester, men det ordnet seg i en fei Ammo kjøpes som oftest på XXL i Ski siden jeg kjører forbi der daglig og prisene er akseptable. Hvertfal to av de som jobber i våpenavdelingen der er veldig serviceinnstilte. Forøvrig er de fleste bedriftene jeg har vært borti utrolig dårlige til å svare på mail. På telefon er det stort sett alltid enklere å få svar. Unntaket, når det gjeder mail, er durano.no som gir rask og god tilbakemelding.
  6. Gratulerer så mye til Nordstrand Skytterlag! Det er alltid gledelig å se at det bevilges midler til videreutvikling av idretten/hobbyen vår Egoistisk sett byr dette på muligheter da jeg jobber like i nærheten
  7. Takker for svar! Da får de snart en mail til i innboksen sin
  8. @Påsan: Jeg sikler også på et par choker fra Briley, men ved valg av shipping address er bare U.S og Puerto Rico tilgjengelig. Brukte du en annen transportør ala JetCarrier når du bestilte eller tok du det direkte med Briley via mail?
  9. Har ikke hatt min 870 i mer enn et halvt års tid, men den har ikke fusket enda. Rust kommer jeg nok aldri til å se noe til da jeg er i ferd med å "dyppe" alle mine våpen i DuraCoat
  10. Det er helt riktig at jaktetikken da ikke har sunket inn. Beklageligvis var det to konkrete eksempler på akkurat det på kurset jeg deltok på. Begge var invitert med på jakt helga etter vi hadde eksamen, og begge hadde fått lagt av våpen i den butikken som arrangøren av kurset hadde leid lokalet hos. Den ene skulle på fuglejakt av et eller annet slag, mens den andre skulle på rådyrjakt hvis jeg ikke husker feil. Hvordan disse jaktturene gikk vet jeg ikke noe om da jeg ikke har opprettholdt kontakten med noen fra kurset. Godt mulig de tilbragte uka i mellom på skytebanen, men jeg tviler. Jeg nevner det bare for å illustrere at dette kanskje ikke er så teoretisk som jeg håper, og det er derfor jeg også kunne tenkt meg litt mer praktisk opplæring. Jeg tok forøvrig kurset i regi av Ski JFF, i kjellerlokalet til XXL Ski i fjor.
  11. Som relativt fersk jeger må jeg si meg enig i det her. Rifle fikk jeg ikke prøve i det hele tatt og 25 skudd med hagle synes jeg er i underkant. I teorien kan man da, rett etter bestått prøve, kjøpe seg en hagle og ta det 26. skuddet på levende vilt. Eventuelt kjøpe seg en rifle, dra på småviltjakt og ens aller første skudd med rifle blir da mot levende vilt. Selv om jeg håper at dette bare er en teoretisk situasjon syns jeg det er betenkelig at det i det hele tatt er mulig. Personlig har jeg ikke vært på jakt enda, hverken med hagle eller rifle. Jeg har derimot hatt en del trivelige turer til skytebanen hvor jeg har lært en del om mine egne ferdigheter og nåpen, og fått en hel del tips fra erfarne skyttere og jegere. Det kunne aldri ramle meg inn å dra på jakt før jeg har en anstendig treffprosent, det være seg på duer eller blink. Greier jeg ikke treffe lerduer/papp så føler jeg at det ville bryte med det vi lærte om jaktetikk hvis jeg nå begynte å (skade)skyte vilt. Misforstå meg riktig, jeg snakker om opplæring nå, ikke en årlig oppskyting. En årlig oppskyting på hagle ser jeg ingen stor hensikt med, forutsatt at man har hatt en god opplæring og har tatt seg en tur på banen for å bli kjent med sitt eget våpen. Og siden noen ser ut til å tro at yrke er relevant i denne diskusjonen; nei, jeg er ikke byrokrat, men bussfører.
  12. CyBear

    Sakoklubben

    Er det bare meg eller stiger medlemsantallet i klubben her litt sakte? Jeg trodde det krydde av TRG'er, Finnlights, Quads og 85'er i den norske by og bygd.
  13. CyBear

    Sakoklubben

    Melder meg gladelig inn her TRG-22 i .308 m/mirageband, orginal tofot og rekyldemper. En splitter ny Sightron SIII kommer forhåpentligvis i November.
  14. Joda, tok den Er delvis enig også, det rakkler jo en del under håndtering. @hosterhals: takk for det! Jeg kjøpte den mest pga. ryktene som sier at den tåler det meste, både av ammo og håndtering. Så får tiden vise om ryktene er sanne eller ei.
  15. Etter alle tilbakemeldingene her er det dette jeg kommer til å praktisere ja, da bør absolutt ingen ha grunn til å føle seg utrygge.
×
×
  • Create New...