Jump to content

mikslen

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

mikslen's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Vi bestemte oss for å bruke morgenøkta for spaning iogmed at vi ikke hadde fått spanet på terrenget tidligere og dermed ikke visste hva slags dyr som befant seg i nærheten. Vi manglet også ettersøksavtale, da vi var litt seine til å komme oss til jaktstedet. Vi observerte en geit med kje stående like ved åkerkanten der vi skulle jakte , men ingen bukk og se. Men han er der sikkert. Vi så lite dyr imot normalen, det var duskregn så det kan være årsaken? Men igjen, det var flere dyr som sto midt ute på gresset selv om det regnet. Totalt tre par med bukk og geit som tydeligvis var ferdig med brunsten. Vi så også noen single geiter som ikke hadde funnet seg bukk. Av erfaring så er det dårlig med respons på lokking så seint på sommeren. Vet derfor ikke om vi skal prøve lokkinga i kveld, men vi får se om bukken dukker opp uten lokking først. Vi prøver oss igjen i kveld sånn i 8-tia. Denne gangen med rifle på ryggen.
  2. Min første bukk! Ikke store geviret, men slaktevekt på 15kg ga kjøtt i fryseren. Ble tatt på posteringsjakt da det ikke virker at dyra reagerer på lokking. Ble tatt den 13.August om jeg ikke husker feil.. Blir ny tur denne helgen, håper på flere.
  3. mikslen

    Kikkert fra USA

    Hei, Jeg er i statene for tiden, er det anbefalt å kjøpe kikkert fra USA? Prisener er jo meget gunstig, men jeg kjenner ikke til hva som er kvalitet. Leupold er ett merke de fleste butikker har for salg. Noen anbefalinger der? Ønsker kikkert for rådyrjakt, toppjakt osv. Noen erfaringer med kjøp fra USA? Når det gjelder garanti og sånt er ikke det noe problem. Er over dammen flere ganger i året hvis jeg må levere tilbake noe for rep.
  4. Dette var jeg ikke klar over, jeg hørte en gang 80% beitende men da skal vi prøve å fjerne noen voktergås og legge til beitende..
  5. Takk for svar, vi har faktisk kun vært på jakt i finvær hittil i nesten ikke eksisterende vind. Det har vært håpløst å planlegge hvor de skal lande.. Vi håper det blir dårligere vær neste gang slik at vi ihvertfall har fått prøvd det også Med flere lokkegås nå pluss dårlig vær MÅ det bli flere gås
  6. Hmmm... Også vi som nettopp investerte i 30 nye lokkegås Hvordan lokkegås type bruker du da? Jeg så på bloggen din at du jakter på kortnebbgås. Er det veldig annerledes fra jakt på grågås/canada? Vi vet ikke hvor lenge grågåsa er i Trøndelag så vi må vel kanskje begynne jakta på kortnebbgås. Og da er vel innherred beste valg? Såvidt jeg forsto er det forferdelig mange der, men de er ikke der over en veldig lang periode, bare noen dager? Noen erfarne der ute som vil fortelle oss amatører hvordan det skal gjøres
  7. Hei, jeg er ny på forumet og prøver å søke hjelp her;) Jeg og en kamerat er ivrige jegere og nylig har vi begynt med gåsejakt. Vi har vært på tre turer og er helfrelst for denne jakttypen. Vi brukte en dag på speiding, og vi fant en åker hvor gåsa satt rolig i flere dager uten å bli forstyrret. Vi antok at gåsa ville lande på flekken denne dagen etter også. Vi la oss til med blinds og lokkegås. Vi kamuflerte blinds godt og satte ut 18 lokkegås i v-formasjon mot vinden. 4 av disse var voktergås. Vi satt med gås rundt oss i spissen av v-formasjonen. Da hadde vi ett fint tomt område foran oss hvor gåsa kunne lande. Vi plasserte alt dette cirka midt på åkeren. Over hodet vårt var det store flokker på 40-50 gås som kom mot oss. Disse sirklet over hodet vårt i flere minutter før de rolig fløy videre. Flokk etter flokk kom over hodet vårt og ga tegn på å ville lande men ingen landet. De ga ingen tegn på å være skremt av oss.Vi testet dette med å sprette ut av teltet og da flakset de med vingene og dro umiddelbart. Vi fikk en flokk på fem gås og en på fire gås, men det var alt. Hva kan det være som gjør at gåsa ikke vil lande? Det ser ut til at lokkingen fungerer siden de snur og kommer mot oss. Det ser heller ikke ut til å være at de ser oss ettersom de fortsetter med å sirkle rundt oss. Alt i alt er vi egentlig fornøyde, vi har fått 7 gås på disse tre turene noe vi er fornøyde med som nybegynnere. Men vi kunne fått så mye mye mer.
×
×
  • Create New...