Jump to content

nedoz

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

nedoz's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Er jo litt kjedelig med et forum der alle trådene kun får 1 svar da. =(
  2. Hehe, nei var nok jeg som skulle tenkt meg om 2 ganger før jeg skrev.. Men som sagt. en god del skyting, men da veldig målrettet. (de 80 skuddene vi skjøt med mp5 var dog i 3-10skudds byger) Auto med ag3 var no-go fordi da hadde vi ikke hatt ammunisjon nok til den ordinære treningen+ at de befalene vi hadde mente at ag'en ble ødelagt av og skyte helautomatisk ild. Noe jeg tviler sterkt på med mindre man er pirkete og tenker på løps-slitasje. (uten at jeg skal skryte på meg og være børsemaker) I tillegg var det full krise med 9mm ammunisjonen da forsvaret plutselig fant ut at de skulle gå over til et nytt system på lagrene. Plutselig var det ingen som visste hvor mye ammunisjon bataljonen hadde noe som førte til komplett ammunisjonsstopp. 7,62 og oppover fikk de rettet på allerede etter et par uker, men 9mm tok av en eller annen grunn veldig lang tid. Ihvertfall var det dette vi ble fortalt. en annen avgjørende faktor var at siden jeg var på vogn mente "noen" at vi ikke trengte og trene så mye med 9mm siden vi "aldri" kom til og få bruk for dette. Derfor ble det heller invistert i 30mm ammunisjon og båndet 7,62 til oss. Så er takknemlig for at vi fikk være med fotgutta til skytebanen og skyte med ag'en innimellom. =)
  3. Nærstridstrening er sinnsykt moro ja. Spørsmålet er hvor populær jeg blir om jeg forslår noe slikt allerede før min første repøvelse. Sånn med tanke på hvor lite penger det er i forsvaret i dag. Det er jo ikke planlagt noen repøvelse for ordinære HVstyrker i år. (som jeg vet om ihvertfall) Da tror jeg de litt opp i systemet blir litt furt om jeg finner ut at jeg vil dra med masse umotiverte soldater og fyre av det lille som finnes av ammunisjon.
  4. Tror jeg trekker meg sakte ut av den tråden her.
  5. Med auto ja. =P Mp5'en var latterlig. der hadde vi kun de 80 skudda på auto. Det fantees av en eller annen grunn så lite 9mm ammo i panser at når befalselevene skulle ha opplæring i pistolskyting måtte en løytnant donere ut all ammoen fra sitt eget private våpenskap. Ag3 skjøt vi faktisk en god del med, men aldri på auto. (bortsett fra de 2 gangene jeg nevnte)
  6. Off, ja skjønner virkelig ikke hva jeg tenkte på når jeg sa at det kun var lov til hagle når du var under 18 år. Jeg må vel ha koblet det slik at du kan ta jegerprøven når du er 16 og dermed tenkt jegerprøve=hagle. Litt flaut med tanke på at jeg selv søkte om (og fikk innvilget) og erverve egen rifle når jeg var 16.
  7. Som det er nevnt flere ganger her er det et tydelig tegn på slitasje når du plutselig får noen uforklarlige slengere. Da gjelder det og finne ut av dette fortest mulig, da du plutselig (kanskje uten og mene det) står i fare for og tvile på deg selv og dine skyteferdigheter. For en 3-4 sesonger siden hadde jeg et løp som hadde samlinger i innertieren når jeg skjøt liggende på 100metersbanen, men plutselig fikk jeg et skudd som satt i eneren/toeren rett under. Det kunne være både 10 og 80 skudd mellom disse hendelsene noe som førte til at jeg begynte og forandre på stillingen og dermed ødela omtrent hele sesongen min. Når jeg endelig var smart nok til og sette rifla i bukken og teste den der fikk jeg jo svaret, men da var det allerede for sent. =( Hvor fort et løp slites ut er umulig og si. noen løp takler 10 000 skudd, andre takler 3000. Normalen ligger vel på rundt 5-6000 (snakker her om sauer 200str) Hadde en episode der en skytter i laget kjøpte seg nytt løp, skjøt et par hundre skudd og byttet tilbake til det gamle da det virket som at løpet var utskutt allerede når han kjøpte det. (fabrikknytt såklart) Det beste du kan gjøre er og teste riflen med anlegg/bukk og se på samlingene der.
  8. Var en fortreffelig aktivitet her gitt. Takk skal dere ha for alle svar, råd og historier. =) Snakket med en annen kar i styret litt tidligere i dag, og han var usikker selv. Bestemte meg nettopp for og legge hele prosjektet på is, og heller trykke litt ekstra fort på enkeltskuddsmodusen. På den lyse siden er det jo snakk om at vi muligens skal få ny bane inne på et relativt uaktivt skytefelt til militæret, så blir nok til jeg får gjennomført planene mine en eller annen gang før jeg må levere inn ag'en igjen. hehe
  9. Her lukter det Stormer Storm er jo nesten garnisons-esk i forhold til esken min. =P På en litt mer seriøs side kan jeg røpe at jeg var i kavesk.
  10. Ja, nå skal du høre. Jeg var inne i 09. (panser) i en meget operativ eskadron der. Her fikk vi skyte totalt 80 skudd med mp5 iløpet av året. Disse var da på auto. Ag3 var det faktisk jeg som skjøt nest mest fullauto med i min tropp. Totalt 10(!) skudd. 7 fordi vi skulle på LS og vi var 4 stykker på banen. Spurte om jeg kunne ta de siste 7 skuddene på family. De tre siste skuddene på auto var uka før dimm.. Da fikk samtlige i hele esken lov til og skyte 3 skudd på auto siden ingen hadde gjort dette med skarpt før. (minus mg-gutta seff) Skal vel egentlig ikke klage med tanke på at jeg fikk en god del skyting med 30mm og mitr. (fastmontert mg3 på cv90) Når det kommer til og kontakte HV for og gjøre dette er jeg litt skeptisk. Har kun snakket med 2 stykker der. Begge var kapteiner, og drev med skyting selv.. Problemet er bare at disse er "et par" år eldre enn meg, og tror ikke dette hadde blitt så populært om en jypling på 20 år hadde tatt opp dette temaet. Spesielt ikke i disse nedgangstider der vi ikke har råd til og ha repøvelse engang. Faktisk vet jeg ikke hvordan lag jeg er i engang siden jeg ikke har vært på oppkledningsøvelse. Jeg fikk lov til og komme og hente PBU'en min alene siden jeg skulle drive med militær idrett. =) Bittert er det, men blir vel med drømmen. =(
  11. Her står det at det kun skal benyttes enkeltskudd mot skivene Med tanke på sikkerhet hadde dette eventuelt blitt utført fra og mot vollen/kulenedslagsfeltet bak skivene. Men disse reglene er vel fastsatt av skytebanen selv? Burde jo hatt greie på det siden jeg selv sitter i styret, men temaet har aldri dukket opp.
  12. Heisann. Hvordan kan jeg finne ut dette? =)
  13. Heisann. Jeg har et spørsmål her som for enkelte kan virke litt useriøst, men here goes. Meldte meg inn i HV (ja, jeg gjorde faktisk det) rett etter førstegangstjenesten. Har også vært aktiv rifleskytter i over halve livet mitt, så tenkte at jeg kunne jo likesågodt skyte litt militært også innimellom. Blir da hovedsaklig feltskyting. Men det har jo ingenting med saken og gjøre. Fikk jo utlevert ag'en rett etter førstegangstjenesten og har trent en god del med denne iløpet av året, men nå er det på tide med inneskyting. Nå om litt er det siste trening utendørs og da hadde jeg hatt moro av og avslutte med et "moromagasin". Er det egentlig noen regler som forbyr meg og gjøre dette? om det blir aktuelt kommer jeg såklart til og ta sikkerheten alvorlig da jeg har prøvd auto før og vet hvor kraftig denne rekylen er. dette blir nok på ca 20 meters hold rett inn i en jordvoll som er over 30 meter høy. Innspill?
  14. Det er korrekt at du kan jakte småvilt alene, men da med hagle. Rifle må du som nymfejeger sier vente med til du blir 18 år.
×
×
  • Create New...