Jump to content

Småvill

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Småvill

  1. Hei. Er noen kjent med jaktområder for småviltjakt i rimelig avstand fra Bergen som er mulig å komme til med kollektivtransport? Tenker helst tog. Rimelig avstand vil si rundt 2-3 timer. Det er en fordel med f.eks. Turistforeningshytte i området, og stien til hytten bør være merket da jeg helst vil dra fredags ettermiddag og det mørkner fort ut over høsten.
  2. Har sett på Outlander, men den ser ut til å være utgått desverre.
  3. Hei, vurderer å bytte ut min Benelli Supernova pumpehagle med en jeg slipper å pumpe. Har veldig lyst på Beretta 686 silver pigeon, men denne sprenger budsjettet. Lurer derfor på om dere har anbefalinger til er over/under, evt. halvauto til rundt 10k. Så lenge den passer meg tenker jeg at driftsikkerhet er den egenskapen jeg setter høyest. Videre synes jeg våpen tre er pent.
  4. Takk for svar! Da løste det seg
  5. Hei hei. Jeg skulle fått sendt en hagle fra øst til vest. Selvsagt i to deler. Men leser på posten.no at det ikke er tillatt å sende våpen. Trodde forhandlere sendte hele tiden. Tanker?
  6. Hei! Jeg planlegger en lengre tur til sommeren over flere uker. Planen er kort sagt å gå over Hardangervidda, over til Jotunheimen og videre til Dovrefjell. Jeg ønsker å ha med en 10 år gammel golden retriever. Han er 32 kg, slank, har ingen kjente sykdommer og fremstår som frisk og rask. Han er likevel ikke vandt til mer belastning enn 1 times tur rundt i byggefeltet til daglig. Noe lengre turer i helgene, men langt fra den distansen jeg skal gå i sommer. Han har heller aldri gått med kløv. Selv om jeg kommer til å handle mat underveis tror jeg at jeg er avhenig av at hunden kan avlaste meg. Jeg håpet at han kunne bære maten sin selv, men om den klarer 5 kg er det til stor hjelp. Jeg har god tid og målet er å kose seg på tur fremfor å gå raskest mulig. Likevel bør jeg ha grei fremdrift da turen uansett varer noen uker. Jeg tenker å gå 10- 15 km daglig i de første 10 +/- dagene og øke underveis etterhvert som hunden blir bedre trent. Legger selvsagt inn hviledager innimellom. Om noen har tanker rundt om dette lar seg gjennomføre eller andre ting som er lurt å tenke på så skrik ut. Eventuelt om hunden vil klare turen uten kløv. Og er det noen som vet om det er mulig å skaffe tørket mat til hund? Type real turmat ish.
  7. Hei. Jeg skal kjøpe boltrifle i kaliber .308 Win. Jeg tenker å bruke ca. 10000 kr på rifle og det samme på kikkertsikte. Selv om det lønner seg å kjøpe både våpen og sikte brukt, kommer jeg nok ikke til å gjøre dette da det er mye svindel på Finn og det ikke er noe interessant i området hvor jeg bor. Dette blir min første rifle og jeg har sett meg ut noen jeg tenker kan være aktuelle. Hva tenker dere om følgende våpen? Sauer 100 XT - 10990 kr. Mauser M18 - 9990 kr. Steyr Pro Hunter 11990. Fordeler, ulemper og erfaringer mottas med takk!
×
×
  • Create New...