Jump to content

berg1

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

berg1's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. berg1

    Magnum revolver

    Enig med deg der Tjukken; er flotte å se til! Som du sier sikkert ikke den mest praktiske dersom man driver med konkurranseskyting; har skutt noen runder med den og avtrekket er rimelig tungt og innbyr ikke akkurat til hurtig repetisjonsskyting. I mitt tilfelle var ikke det et stort tema uansett da hørselvern lå i bilen.... Er det tilfeldigvis noen som vet om våpenforhandlere (utsalg) etc kjøper brukte våpen? Antar fremgangsmåten i så tilfelle er mye den samme som beskrevet av Jonah-Hex. Får sette i gang og se den beste måten å finne et nytt hjem til stakkaren!
  2. berg1

    Magnum revolver

    Takk for svar Jonah-Hex! Googlet bilder i henhold til den modellen du oppgav og det var spot on; blank med langt løp. Da er det som jeg skjønner litt papirarbeid med dette, som med alt annet, men at det nok er verdt å selge fremfor å betale en liten tusing for å plombere den og bli sittende med 2kg ubrukelig stål :crazy: Da får jeg finne tid til å ta telefoner og tatt noen bilder!
  3. berg1

    Magnum revolver

    Hei, etter dødsfall i familie er det blitt liggende (innelåst vel og merke) en Magnum "King Cobra"(?) i noe som ser ut som rustfritt stål med gummiskjefte med lærhylster (quickdraw - type??) Ingen av oss etterlatte har tillatelse på denne så ville høre om noen vet om dette er noe som selges eller plomberes? Den er minimalt brukt, så godt som helt ripefri og ellers, såvidt jeg kan se, i utmerket stand så kanskje litt for gale å plombere den.. Hvordan er salg mellom privatpersoner på slikt? Har desverre ikke mye detaljer her men dersom det er interesse for det kan jeg selvsagt skaffe dette!
  4. berg1

    16 kal i Bergen

    Hei Per, ja - det skulle vise seg å være meget vanskelig, nesten fortvilende. Har noe gammel ammo liggende men ikke 100% sikker på årgang og kvalitet på denne så vil få tak i ny. Som du påpeker er ikke stål aktuelt for denne! Godt initiativ dersom BJF gir det et forsøk; håper de får det til! Må komme meg opp på Kismul igjen; dårlig samvittighet det er så lenge siden!
  5. berg1

    16 kal i Bergen

    Hei, Merkel 16 av fin årgang søker ammo i Bergen - ikke stål. XXL Lagunen har ikke; Søilen hadde kun jaktammo, som blir litt vel kostbart til trening og Jaktgutta i C. Sundtsgaten svarer ikke på telefon Forslag til hvor man skaffer dette settes stor pris på! Er det tradisjon for butikker å bestille inne den kaliberen av den typen man er på utkikk etter eller er dette noe som ikke gjøres pga leverandør/innkjøpsavtaler? Takker for tips! Lars
  6. Hallo! Føler jo det er en evighetsmaskin som aldri kiler eller tuller seg så tidligere puss har alltid vært gjort i en fei.. Nå, med høsteferie og stille dager på kontoret, tenkte jeg å se om det ikke er tid til en litt mer grundig puss; noen key-point som er verdt å merke seg på disse for at det skal blir skikkelig rent og pent? Har manualen fra remington gutta et sted men den er veldig typisk amerikansk - på godt og vondt - så er egentlig ute etter pointers på hvordan gjør man det på norsk vis Takker!
  7. berg1

    Gebr. Merkel 16 kal.

    OK, mange takk for svar, tips og hjelp! Da jeg tydeligvis ikke har det rette utstyret - eller nerver - til å åpne denne så blir det innlevering for overhaling av denne. Ja, føler også at det er en god gammel O/U klassiker; ikke fra 50`tallet. Den er fin i / på løp og treverk så etter en liten opprensing innvendig håper jeg denne kan blir fin igjen! Er det slik at dette kalles bare for "Merkel" på formuet eller staves det med fullt navn...? Uansett bra dere skjønte hvilken jeg siktet til!
  8. Hei! Flott forum med tydeligvis masse kompetanse - håper jeg kan benytte meg litt av denne.. Har en halge type Gebr. Merkel kal. 16 som trenger litt TLC; litt treg på sikringen i tillegg til at stokk og løp + mekanisme / avtrekk etc trenger litt olje etc. Den har stått ubrukt en del år og først funnet frem i disse dager. Gjøres dette selv eller er det best å levere denne inn for en skikkelig gjennomgang? Har lite erfaring med halger så håper dere med bedre viten kan være behjelpelig! Det samme er forsåvidt historien med en Mannlicher 30.06 og en Remington 22 men etter mer erfaring med rifler så ses dette på som en enklere operasjon enn halger hvor alt er "lukket".. Dersom det er noen som har meninger / erfaring med Gebr. Merkel så mottas dette med takk!
×
×
  • Create New...