Jump to content

virrevapp

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

virrevapp's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Var uheldig med pussen på en lånt kombi, (Antoni Zoli i 20/76 - 7x57) svartjulaften, hvor låsekloa på den orginale og ruklete Antoni Zoli-hurtigmontasjen spruta ut deler i alle retninger, ved avmontering. Ved nærmere ettersyn, viste det seg at gripekloa inn mot skinna, hadde knukket i begge søylebeina. -Skal legge ut bilde av pasienten imorra. Hørte med Jakt&Friluft som naturlig nok mente at dette uhellet bare var en fordel, da en slik montasje uansett bare var elendighet; med treffpunktsforandringer og skjør mekanikk. Det siste kan jeg være enig i, det første stemmer faktisk ikke, børsa går likt før, uten og etter av/på-montering av kikkertsiktet. (Står på en billig Leupold 1-4x24, som fungerer overraskende bra, nesten ikkje dugg og hendelser sjøl i pissregn). Uansett, så hadde det vært greit å fått fiksa denne montasjen, uten å måtte kjøpe en ny stålmontasje til 1700,- hos Jakt&Friluft, (evt. en Swedmount e.l., uten at jeg vet hva disse koster). Spørsmålet blir om noen her inne har reservedeler liggende, evt. har en heil Antoni Zoli-montasje til salgs, eller kjenner noen som har slikt på lager? Det er altså den fjørbelasta gripekloa, (den som kniper inn på montasjesporet, ved å trykke inn på den fjærende pilspissforma pendelarmen), som har takka for seg. -Har et lite håp om at med litt klokkeverktøy, så lar den ustabile, italienske ruklemontasjen seg fikse..
  2. Skaubjønn: Hvordan endte denne soga om Nanolutec? 1. Fikk du fjerna remediene fra linsene, og i så fall, hva slags produkter brukte du for å få det vekk? 2. Hva er status på linsene du påførte Nanolotus, snart 3 år seinere? Er linsene blitt som før påføring, eller er det følgeskader etter Nanolotus?
  3. Har akkurat handla en Zeiss Classic 1,5-6x42, som skal stå på en Howa 1500 (6.5x55), hovedsaklig for drivjakt og postering med hund, etter rådyr, hjort og elg i tette sørlandsskoger. Har analysert fram og tilbake, og er fortsatt i sterk tvil, om jeg burde benytte bytteretten, til en Zeiss Classic 1,1-4x24 ?? Argumentet for å bytte til en 1,1-4x24, er først og fremst det store synsfeltet på korte hold. Samtidig er jeg usikker på hvor lyssterkt et Zeiss-sikte med 24 mm objektivåpning er, i gråværsdager, og når dyra kommer i skyggekanten av trær, på 100 meter + ?? Har både skumringsikter og aimpoint, og egentlig ikke funnet noen av dem i orden til nevnte bruk. Er altså kun ute etter etter å rangere disse to Zeiss-siktene mot hverandre. Erfaringer og anbefalinger mottas med takk!
×
×
  • Create New...