Jump to content

Mbolst

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Mbolst

  1. Takk for alle svar. Har varmet hylsene i ovnen i flere timer og lar de tørke over flere dager. Skal prøve å lade noen til fredag å ta meg en tur på banen å teste da. Hvis de fortsatt ikke funker da er det defekte hetter eller at de ikke er langt nokk inne. Noen som vet hvordan man eventuelt justerer så de blir satt dypere på dillon 550? Den første dien som dytter ut den gamle hylsa går helt ned på hylsa bortsett fra de siste 3-4mm. Skal den stilles enda lenger ned så den går helt ned?
  2. Mulig de ikke var tørre nokk. Nå ligger et nytt parti med tomhylser i ovnen til tørking. Hvordan vet jeg om tennhetta sitter langt nok inn i hylsa og hvordan justerer jeg det? En av patronene ble feil så tennhetta sto litt utenfor hylsa, men resten ser ut til å ligge like langt inne som på orginal ammo, men kanskje de skal enda litt tightere? Mulig jeg har fått en av de pakkene med dårlige tennhetter, men jeg finner ikke dato på pakka så det er vanskelig å finne ut. Hva skal jeg gjøre med de patronene som har anslag? Jeg er redd de kan gå av hvis jeg kaster de i søppla? Takk for alle svar.
  3. Ja, jeg gjorde det, men jeg tørket de forran en vifteovn så de ble varme og brukte q tips nede i hylsa etterpå så jeg trodde jeg hadde tørket de grundig nokk. Hvor lenge må jeg la de ligge å tørke før jeg kan være sikker på at de er tørre? Har dere noen smarte triks til hurtig tørking, eller må jeg møre meg med tolmodighet?
  4. Hei Jeg og en kompis har endelig kommet i gang med hjemmelading, og har etter mye om og men fått tak i alt vi trenger og satt opp ei Dillon 550b presse etter masse hjelp fra Youtube. Vi ladet noen patroner i dag og tok turen på banen, men mesteparten av ammoen gikk ikke av. Vi har ladet cal 38 med VihtaVuori N340 og 125 grains kule og federal hetter. Vi ladet halvparten med 5,5 grain krutt og resten med 6 grain for å prøve ut hvor stert det ble, men mesteparten virket ikke. Det ble gode anslag på hetta men de gikk ikke av. Ikke en gang når jeg stilte fjæra hardere på revolveren ville de gå av. Vi har sett mye på Youtube så vi er ganske sikre på at vi har satt alt i sammen riktig. Noen som har anelse om hva vi kan ha gjort galt? Hva skal jeg gjøre med alle de patronene som har anslag men ikke gått av? Er de bare å kaste eller går det ann å ta de fra hverandre og bruke hylsa på nytt? Takker for all hjelp jeg kan få.
  5. Mbolst

    Ruger Mini 14 nr 2

    Da er søknad på en Mini 14 til og en 10/22 som jeg også har lyst på. Så får vi se hvordan det går.
  6. Jeg synes det er virkelig trist å se at en del her inne har den holdningen at vi ikke trenger halvauto til jakt. Jeg synes tvert om at vi trenger mere halvauto til jakt. I militæret lærer man å "Double Tappe" dvs å gi fienden 2 skudd fordi da er man sikker på at han er død. Det synes jeg vi burde gjøre på jakt av større dyr også, så kanskje det hadde blitt mindre skadeskyting. Uansett så er det uunværlig å ha muligheten til å følge raskt opp med ett skudd nr to hvis det første gikk galt. Jeg skal være enig i at eldre Mini 14 har litt dårlig presisjon, dette kan fikses med Accustrut og andre forbedringer. De nyere Mini 14 har ganske grei presisjon, og kan bli enda bedre med litt modifisering. Så ut med bolt riflene og inn med halvauto. Ett annet problem er at vi har mange godt voksne jegere som kun har hatt bolt rifle i alle år og de sier jo selvsagt at vi ikke trenger havauto. Men når jakta begynner skal de ut i skauen å skyte selv om de knapt har rørt rifla siden fjor høst, og skadeskyter en god del. Det burde vært krav til aktivitet på riflebanen for å få lov til å jakte.
  7. Hei. Jeg ønsker å kjøpe en Ruger Mini 14 til da jeg føler den gamle jeg har har for dårlig presisjon til jakt på rådyr etc. Og jeg ønsker å beholde den gamle. Går det greit å søke på en til av samme merke/modell så lenge jeg ikke har flere enn 6 jaktvåpen?
  8. Ja, det var det jeg lurte på. Men kan jeg kjøpe en SR-22 med en godkjent søknad det står Ruger 10/22 på?
  9. Nå spør jeg kanskje dumt, men går det ann å kjøpe en SR-22 og en Ruger 10/22 stock og sette på den tradisjonelle stock'en når man skal på jakt? Jeg er helt enig i at vi ikke burde fly rundt i skogen med en SR-22. Men på banen synes jeg vi bør akseptere litt "pimpa" våpen.
  10. Må jeg levere inn Mini'n og pistolene mine er jeg ferdig med Norge, det blir siste spiker i kista! Da sier jeg opp den statlige jobben min på dagen,og gjør alvor av drømmen min om å flytte til USA. Det er lett å få studentvisum, så da blir det våpensmed utdanning:) Det er total galskap å rassere hele skyttermiljøet for å vise "handlingskraft" Hvor ble det av demokratiet og åpenheten?...
  11. Beklager at jeg ikke orker å lese alt som er postet her for å finne svaret mitt. Sliter litt med lett dysleksi. Men er det noen som vet når den nye våpenloven trer i kraft, og hva blir de største forandringene?
  12. Istedenfor å forby flere våpentyper burde det bli strengere kontroll rutiner og på hvem som får lov til å erverve våpen. Hadde det vært meg som fikk bestemme hadde det blitt følgende: - Første gangs våpenkjøp, psykologisk helsetest, deretter hvert 2 år. - Uvarslet hjemmebesøk av sivilt kledd politi. Og da mener jeg at det blir gjort opptil flere ganger i året. Jeg vet politiet har lite ressurser, så jeg kan faktisk akseptere en "årsavgift" på f.eks 1000kr i året for å få beholde våpene mine. Foreslår vi det kommer avgiftskåte AP til å slå til med en gang. - Få på plass system så når du blir erklært død og er våpeneier blir politiet varslet med en gang og kan hente inn våpene før de eventuelt forsvinner. -Lettere å miste retten til å ha våpene for en periode/resten av livet ved psykisk lidelse eller uaktsom håndtering av våpen etc. Hvis noen oppfører seg som "Cowboy" som det ble skrevet i en tidligere post når de er på jakt. Så la de miste våpna for et par år da og hvis ikke holdningen har forbedret seg når de får de igjen så for resten av livet. Samme på Pistolklubbene osv. Problemet er at dette koster tid og ressurser, noe politiet har lite av. Ved å fortsette i den gamle avgifts og forbudtralten til AP kommer det bare til å skape et illegalt marked så det blir lettere for tullinger som ABB til å få tak i UZI, AK eller til og med en RPD, da kommer katastrofen til å bli enda større.
  13. Jeg tror dessverre det ikke er lenge før privat våpeneie er historie i Norge. Jeg er på ingen måter ekstrem eller voldelig, men jeg er så uenig i den retningen regjeringen fører landet at jeg ser veldig mørkt på framtiden i Norge. Jeg for min del kommer jeg til å søke permanent opphold i USA http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1318.html selge leiligheten og flytte til Las Vegas hvis jeg får opphold. Det er fortsatt mye man kan jobbe med der selv om det er nedgangstider pga mye turister fra hele værden. Også er våpenlovene en del mere foruftige enn Norge;) Las vegas sleit med mye tung kriminalitet fram til 1995 når private våpeneiere fikk muligheten til å ta et kurs og få gå med skjult håndvåpen på seg. Siden da har kriminaliteten synket jevlig hvert år. Samme i Alaska og andre stater hvor de får gå med skulte våpen på seg. I New York og California som har våpenforbud florerer det av illegale våpen og kriminaliteten er større en noen gang. Dette kommer dessverre aldri Norske politikere til å forstå, jeg tror omfanget av tragedien kunne vært mye mindre hadde han som var politivakt på utøya hatt håndvåpen og det var flere våpen blandt lovlydige borgere. Vi kommer til å ende opp med et samfunn hvor alle de lovlydige ikke har våpen og alle de kriminelle har masse illegale våpen og kan rane voldta og drepe omtrent så mye de vil, for penger til ett skikkelig Politi har jo ikke oljestaten Norge.
×
×
  • Create New...