Jump to content

MasterMaker

Members
  • Posts

    211
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by MasterMaker

  1. Så tilbakestående som et slikt forbud er så åpner det for noen interesant muligheter i form av tidligere utilgjengelige våpen i pumpe utgave slik som brittene og andre har tilgjengelig, minst 1 Troy PAR er i min fremtid og muligheten for en pumpe kalashnikov i 7.62x39 er så definitivt av en hvis interesse(vet om en finsk utgave som ser interesant ut).

  2. Da ingen lov kan gis tilbakevirkende kraft vil det pr. definsjon være mot Norsk grunnlov og beslaglegge våpen som er ervervet i henhold til gjeldenede lover og regler når disse ble ervervet(edit* noe mer pesimistisk etter oppdatert forståelse av hva denne delene av grunnloven betyr i praksis)

     

    Når det gjelder magasiner så er det bolt rifler som bruker magasiner som og brukes til halv-auto og denne "loven" er formulert slik at det er veldig tvilsomt om disse kan inkluderes da det spessifikt handler om halv-auto våpen.

     

    Som så mye fra EU så er dette på mange måter heller ullent og potensielt tannløst, forhåpentligvis så går EU opp i limingen i løpet av i de neste årene, Sveits har allerede trekt sin søknad og England er ute så EU- kritiske holdniger er økened og uansett hvor Eu frelst norske politikere måtte være så er de og klar over at en voksende andel av deres velgere i støre og større grad er skeptiske til EU....................

  3. Det ser ut til at flere skyttere/jegere burde sende e-mail, spørsmål gjennom sosiale medier

    til stortingspolitikere, lokal politikere etc.

     

    Siden jeg fra mange hold får beskjed om at de ikke viste om dette forslaget fra EU.

    Stortingspolitikere Høyre, E-mail

     

    bjorn.lodemel@stortinget.no

    gunnar.gundersen@stortinget.no

    olemic.thommessen@stortinget.no

    oyvind.halleraker@stortinget.no

    elisabeth-robekk.norve@stortinget.no

    svein.flatten@stortinget.no

    trond.helleland@stortinget.no

    nikolai.astrup@stortinget.no

    ingjerd.schou@stortinget.no

    michael.tetzschner@stortinget.no

    svein.harberg@stortinget.no

    arve.kambe@stortinget.no

    siri.melingsylvi.graham@stortinget.no

    anders.werp@stortinget.no

    ingunn.foss@stortinget.no

    kristin.vinje@stortinget.no

    stefan.heggelund@stortinget.no

    Nils-Aage.Jegstad@stortinget.no

    Norunn-Tveiten.Benestad@stortinget.no

    Kristin-Ormen.Johnsen@stortinget.no

    Tone.Troen@stortinget.no

    bente-stein.mathisen@stortinget.no

    henrik.asheim@stortinget.no

    mette.tonder@stortinget.no

    elin-rodum.agdestein@stortinget.no

    Helge.Orten@stortinget.no

    Bengt-Morten.Wenstob@stortinget.no

    kent.gudmundsen@stortinget.no

    mudassar.kapur@stortinget.no

    Karstein-Eidem.lovaas@stortinget.no

    tina.bru@stortinget.no

    margunn.ebbesen@stortinget.no

    odd.henriksen@stortinget.no

    erik.skutle@stortinget.no

    sveinung.stensland@stortinget.no

    Eirik.Milde@stortinget.no

    Frank.Jenssen@stortinget.no

    Sigurd.Hille@stortinget.no

    Peter-Christian.Frolich@stortinget.no

    Torill.Eidsheim@stortinget.no

    harek.elvenes@stortinget.no

    regina-nargis.alexandrova@stortinget.no

    heidi.lunde@stortinget.no

    Solveig-Sundbo.Abrahamsen@stortinget.no

    Ove-Bernt.Trellevik@stortinget.no

    fbj@stortinget.no

    torhild.aarbergsbotten@stortinget.no

     

    Nå er det bare å kjøre på med saklige og høflige e-mail, det er nå det gjelder.

     

    Sender dette brevet til samtlige på denne liste(som enkeltstående email framfor en sending med en lang liste med emailadresser på motttakerlisten).

     

    ----------------

    Hei!

     

    Skriver dette på grunn av bekymring rundt EU's forslag til nytt våpendirektiv og det totalforbudet av halv-automatiske våpen som er foreslått, og Norges forpliktelser til potensiell følging av dette direktivet i egenskap av Norsk EØS medlemskap.

     

    Halv-automatiske rifler er slik jeg forstår allerede forbudt i henhold til Norsk lov og de som eksisterer av slike våpen i norge er en kort liste med spesifikke unntak fra denne loven, da alle disse våpnene er registrerte våpen i hendene til lovlydige norske skyttere og jegere er det disse menneskene og det skytter og jakt miljøet og de lange norske tradisjonene for dette som vil bli skadelidende på grunn av dette forslaget.

     

    EU's motivasjon for dette nye direktivet ser ut til og være terror-tragedien i Frankrike, en handling som ikke ble begått med lovlig ervervede våpen og som dette direktivet ikke vile ha hatt noen effekt på hvis det hadde eksistert før terror-angrepet skjedde, noe som betyr at dette direktivet er i all hovedsak en straffe/konsekvens reaksjon rettet mot en stor gruppe med lovlydige skyttere og jeger i Norge og EU/EØS som ikke en gang hadde en periferær forbindelse til det som blir brukt som motivasjon/unnskyldning for EU's nye våpendirektiv.

     

    Jeg har skutt pistol i regi av Bodø Sportskytter klubb i en del år og er sansynligvis blant den øverst 10% av medlemsmassen i forhold til aktivitet, hvis dette direktivet også inkluderte pistol så ville det rasere og effektivt fjerne pistolskyting som idrett i Norge, en idrett som er den største av alle fagretningene i Norges Skytterforbund.

     

    Jeg og mange andre med meg vil sette pris på en klargjøring i forhold til hva deres stilling til den ødeleggende effekten dette direktivet vil ha på det norske skyttter og jegermilø og de lange tradisjonene som disse har i Norge, og til et direktiv som per definisjon vil terrorisere alle disse lovlydige og uskyldige menneskene og gjøre de skadelidende for noe de og deres jakt og sports-skyting interesse ikke hadde noen tilknyttning til?

     

    Med venlig hilsen

     

    Thomas Danielsen

    Bodø.

    ------------------------

  4. ....Det er som nevnt gledelig å se at det nå kommer mer jeger- og skyttervennlige momenter på bordet. Spriket mellom EU-kommisjonens opprinnelige forslag og IMCO sitt foreløpige forslag er lett synlig. Her noen eksempler:

     

    Forbud mot all privat omsetning på internett av våpen, våpendeler og ammunisjon

    - IMCO vil tillate salg via internett, men kreve overlevering «face to face» (evt. via politi, våpenforhandler el.)

    5 års varighet på våpenlisenser

    - IMCO vil tillate «kontinuerlig vurdering av lisenser», dvs. det trekker i retning av at norsk praksis i dag kan være OK

    Registreringsplikt på lyddempere

    - IMCO vil ikke definere lyddempere som «essensiell del», dvs. status quo

    Obligatorisk legesjekk ved erverv og fornying av våpenlisens

    - IMCO vil tillate kontinuerlig skikkethetsvurdering (inkl.medisinske forhold) der det finnes gode nasjonale systemer for oppfølging.

    Forbud mot enkelte typer halvautomatiske rifler

    - IMCO mener EU-kommisjonens forslag mangler faglig grunnlag. Halvauto-kategoriene består (med mindre justeringer). Disp. for helauto kan gis til bl.a. samlere, men da på strenge vilkår.

    En del arlarm-/signal og startvåpen foreslås strengere reguelrt.

    Registreringsplikt på deaktiverte (plomberte) våpen

    -IMCO vil unnta våpen deaktivert etter nye retningslinjer fra direktivet. Ingen reg.plikt, med unntak av at skarpe våpen som deaktiveres, vil bli reg. som deaktivert. Våpen med eldre plomberinger kan beholdes (nasjonalt).

    Aldersgrenser

    -IMCO forslår at mulighet for disp. fra 18-årskravet videreføres.

    I tillegg til disse punktene, er det en rekke andre områder det jobbes med. Deriblant forslag knyttet til oppbevaringskrav, merking av våpen, registerføring, definisjon på essensielle deler, konverteringsstandarder (hel-/halvauto) osv.

    IMCO oppdaterer jevnlig status i saken, tidsplan, dokumenter, høringer og pressemeldinger på denne siden: http://www.europarl.europa.eu/committee ... 09CDT00521

     

    IMCO forslagene minner meg fælt på vitsen "Hvordan spiser man opp en elefant? En bit av gangen!"

     

    Nye "komromiss" i fornuftens navn som gir slipp på litt flere rettigheter i frykt for og miste alle, resultatet er det samme, det tar bare noen 10- år framfor noen enkeltstående år.....

  5. Å gå til innleveringsstreik bør en tenke litt etter:

     

    Slike tanker bør en ikke engang vurdere å diskutere; å gå ut å si at om vi ikke får det som vi vil så.. osv fungerte knapt i barnehagen; og i denne saken vil det bare gi motparten mer amunisjon-imaget som særlig lovlydige og pålitelige undergraves.

     

     

    Sniken; takk for god illustrasjon av et stort problem....

     

    Hvis jeg ikke husker helt feil så er det en linje i grunnloven som sier at ingen lover kan gis tilbakevirkende kraft, å lever inn våpen som ble anskaffet i henhold til alle eksiterende lover når disse ble anskaffet fordi en ny lov forbyr disse vil pr. definisjon være og la en ny loov ha virkning på handlinger og anskaffelser som var lovlydige før den nye loven ble skapt.

  6. Fikk et TSG22 sett i 40 års gave fra mudern og er egentlig godt fornøyd med det, men har så langt ikke fått 100% pålitelighet med svakere ammo, bruker federal bulk pack og denne er kraftigere en cci standard og selv med denne så må jeg holde hardt(tviholde) fast i pistolen for og garantere nok rekyl i mekanismen til at sleiden kommer langt nok bak til og plukke opp en ny patron.

     

    Har vel snaue 1000 skudd gjennom den så langt og håper at den blir pålitelig med svakere og billigere ammo etter mer bruk, men så langt så må jeg nærme meg mini-mag i styrke for at den skal være 100% pålitelig.

  7. Sitter med innvilget kjøpetilatelse på 22lr top til glocken så jeg er interisert i hva andre har og hvilke erfaringer de har samt hva som er tilgjengelig.

     

    Har snust litt rundt og det ser ut til at TSG-22(Tactical Solutions) kan finne på og ha issues med for få skudd i magasinet, noe som åpenbart vil være et problem for alt som er av skyting innen ISSF programmer og 5 skudd i magasinet som ofte er normalen på mange innendørsbaner(i hvertfall der jeg skyter).....

     

    Advantage Tactical ser og ut til og ha et og annet issue så er det noen som vet om andre sett som er tilgjengelig, eventuelt erfaringer, pluss og minus?

  8. For god gjenging på liten dreiebenk så vil jeg anbefale og lage et expanderende arbor(festes i spindel) med sveiv i enden eller spider med mulighet for og feste sveiv, langsomt men perfekt opp mot skulder hver gang.

     

    Kinesisk minilathe funker god(har en av conquest/sieg type men den har ikke vært brukt etter jeg fikk en større(500mm melom spissene)benk) og klare alt av jobber du får plass til i benken hvis du er tålmodig men hvis du har råd til det så er proxxon(dyrere) og Wabeco(ennå dyrere og definitivt på listen men skal ha 3d printer(rostok) og CNC først) og anbefale.

     

    Vet at tidliger så har minilathe kommet levert med meget under dimensjonert sikring som gikk for et godt ord(og samme sikring størrelse nevnt i bruker manualen), det var ihvertfall tilfelle med min og har ikke hatt noen problemer etter jeg gikk et hakk opp i sikring størrelse(ikke en anbefaling, bare en observasjon/personlig erfaring.

  9. @ master

     

    det finnes, heter arak 21 og kommer både som komplett våpen og bare upper. upper'en kunne du teoretisk sett fått hit til gården som "ekstra løp til rifle x" for ipsc, tror jeg....

     

    http://faxonfirearms.com/arak-21-upper-receiver/" target="_blank" target="_blank

     

     

    Close but no cigar...

     

    Ser ut som det er en high end hybrid design og pretty much the motsatte av det jeg har i tankene som er en upper som virkelig er en AK upper, laget etter kalashnikov prinsipet og som en kalashnikov, av stål, med Ak tolleranser og bygd for og tåle misshandling, DET hadde virkelig vært det beste av begge verdner, hvis den klarte 2 moa eller bedre så vil det ha vært så nært den perfekte strids/praktisk riflen som man kan komme.

     

    Holder ikke akkurat pusten over at noen skal prestere og koke noe slikt i profduksjon men det er jo lov og håpe... :roll:

  10. Skal kjøpe et 9mm konverterings løp til G35 fra IGB i østerike

    http://www.igbaustria.com

    og det står noe på siden deres om at enkelte land krever CIP merking på løp som bringes inn, sjekket på det jeg har av våpen men det sto ikke CIP noen steder så jeg regner med at dette ikke er et krav i Norge eller tar jeg feil?

     

    steadyfreddy, du hare ikke vurdert og kjøpe en glock i 40 + et 9mm converterings løp framfor en dedikert 9mm glock...?

  11. Når jeg prøver og finne pemikan så finner jeg bikkje for i hytt og kav men ingenting som blir laget og markedsført for mennesker(hvertfall ikke i skandinavia og å jevnlig bestille fra usa er ikke frakt pris praktisk før man kommer opp i store mengder) og med alt som er av hundefor produsenters maniske tendens til og tilsette rå-aske til alt de lager så hopper jeg over og prøve meg på dette(ikke at jeg forstår eller liker at hundemat inneholder aske heller).

     

    Pemikan ble jo skapt av amerikanske indianere som proviant/vinter-mat(som er min interesse i det) så det må da være mulig og få tak i dette noe sted i skandinavia uten og shoppe/bestille det fra en dyrebutikk og håpe at det ikke inneholder aske og annen faenskap???

     

    Noen som kan hjelpe?

  12. http://www.perfectunion.com/vb/ruger-mini-14-mini-30/

     

    Er vel det stedet der du finner mest ut om hvordan du bedrer presisjon på en Mini,

    det være seg på billig måten eller dyr måten.

     

    Søk etter shimming(shimm stock eller oppklippt øl boks) som et alternativ til bedding, er en del som har prøvd det og ikke har gidda og bedde fordi de funket så bra(lett og gjøre er det og), ellers så vil ned kapping av løp til minste lovlige lengde gjøre løpet stivere(og dermed bedre presisjon), og remontere gass blokka for og få like stor sprekk hele veien rund og med hjelp av moment trekker kan og ha en effekt.

     

    Så er det løps avstiver som Har-Bar/Mo-Rod med flere og billigutgaven med universal klemmer fra dealextreme og et alu rør som ofte kan ha stor effekt på presisjon på eldre minier, og i alu så vil disse samt en scot rail bidra til og holde løpet kjøligere, noe som motvirker stringing og at grupper åpner seg når løpet blir for varmt.

  13. Limited, standard, samme suppa, den er for lang til alt annet en milfelt(som jeg skal bruke den til) og open(som ikke interiserer meg).

     

    Ser uansett ut til at det blir en G35.

×
×
  • Create New...