Jump to content

Knudi12

Members
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Knudi12

  1. Vekta var på 130 mente jeg altså... hehe Det spørsmåltegnet var vell feil plassert...
  2. Hvor stor tror dere denne kan være, 14 tagger, grov, 130 kg..?
  3. Det er helt sant det du sier der Frikk!
  4. Helt sant Jamt! De hører ikke hjemme her!
  5. Kunne kansje spart meg for den utalelsen der. Det jeg mente var at det ikke ofte blir sett ulv i området.. Av og til blir det sett lengre nord i kommunen, poenget mitt er det at en hundeeier ikke kan forutse at elghunden skal bli angrepet av ulv, og at den dermed burde ha blitt holdt i band. :
  6. Gidder ikke å diskutere dette, ser at du er en JA til ulv fyr.. En elghund skal få lov til å løpe rundt å finne elg, ikke gå som en schæferhund rett ved siden eier. Uansett jeg mener at ulv, hvertfall i disse områdene ikke hører hjemme her! Det er min mening og jeg sier JA til ulvejakt!
  7. Tull! Det er ikke båndtvang! Hvordan kan en hunde eier vite at en ulv skal angripe bikkja? Dette er ett område som ikke er kjent for ulv.. Skal en hundeeier gå med bikkja i bånd, selv i skogen, fordi at rovdyr kan angripe hunden?
  8. http://www.fvn.no/lokalt/lillesand/--Al ... 02364.html Håper de får tatt denne ulven! Bor kun 10 min unna hvor det skjedde. Håper kun det er en ulv som streifer, og ikke tar mange dyr! DETTE er en av grunnene til NEI til ulv i norsk natur!
  9. Blir morro med elgjakt igjen! Ingenting er så trivilig når alle skal ut på elgjakt, fra "3år-70år"! Håper på samme suksess fra i fjord, da jeg fellte min første elg, en 4tagger på 193kg. Lykke til alle andre elgjegere!
  10. Hei Var litt nysgjerring på hvordan jakta har gått i disse deler av landet, i Birkenes, Lillesand, Vennesla og omegn! Hvordan har jaktåret 2011/2012 gått? Mye sett dyr? Skutt dyr? Slaktervekt? Bare å legge ut bilder å fortell hisorier!
  11. Det som er viktig tror jeg, er at, du må ha bikkja en bestemt plass. Bikkja må ha en plass hvor det er kun bikkja sin! Hvis jeg skal ha hund, skal den være ute i bikkjegården. Men jeg skal isolere, lage en fint plass til den!
  12. Jeg går på Bygland nå. OK+ jakt terreng til rådyr. Gode bikkjegårder. Det som er viktig er at man må få tid mellom alt skolearbiedet til å reise ut i skogen med bikkja Anyway.. En liten tanke; Hørte om en kar som hadde en svin-god drever. Den jagde 1time-1,5 time, kom på kommando. Han sov med denne hunden i hundegården i en uke, var masse ute med den, og plystret og ropte navnet, når den skulle ha mat osv.. (pga, innkallingskommandoen). Grunnen til at han sov med den, var for å skape ett unikt godt forhold mellom han og bikkja. Dvs. at bikkja kom til eieren sin for å se hvordan det gikk med han osv.. Hva tenker dere om dette, erfarne hundeeiere? Er jo egentlig nokså lurt hvis man tenker litt langsiktig!? Knudi12
  13. Vi har 10hjort i valdet, som omfatter 6 jaktlag, førstemann te mølla!
  14. Hva med hjort da? Hos oss er det 50/50 ca med hjort og elg.. Til og med kansje MER hjort.. Jakter sør i Birkenes
  15. Det jeg gjorde.. Sagde fra bunnen av nesebeinet og opp ca. midt på øyet, flådde det, tok vekk mest mulig bein/sener og hjernen.. Deretter kokte jeg opp vann og heiv hodet oppi, lot det koke i 2-3 timer, pirket vekk alt det jeg fikk vekk, og slik gjorde jeg helt til alt dritt og lort var av.. Høytrykkspyleren ble også brukt ett par ganger.. Så pusset jeg hele hodet med pussemaskin, tok på 10% hydrogenpardoksid i to runder- resultat-HELT HVIT
  16. Vanligvis 50+ veier de..
  17. Jeg jakter sør i Birkenes, jaktlaget v. "Rugslandbanen"-(bilcross og rallycrossbane) Vekta varierer veldig mye her hvertfall..oksene her nede pleier å ha nokså bra vekt.. I fjor tok vi en 5 tagger på 240 kg, og i år tok jeg en 4tagger (2,5 åring) på 190-200kg.. Så vil si det er bra i forhold til det man kan forvente av vekt på elg i sør.. ,, eller hva sier dere?
  18. Hei! Skjøt netopp min første elg- en fin 4 tagger elgokse. Jeg har kokt, bleket, og snart hengt den opp på plate.. Uansett, noen som har erfaringer/ideer, med led lys på plata, eller noe liknende, som en kul effekt? Tenkte at det kunne være litt fint.. Tak for svar/inspill!
  19. Hei. Hvordan er d med beverjakt på høsten? Vet at det blir fort mørkt, ovs.. Men på morgenen, pleier de å være aktive da på høsten? Takk for kjapt!
  20. Bra,, tror de skal funke bra.. Dette her en 12/70 patron, så det er jo noe mindre, men har hørt de spenner bra ifra seg! Håper det blir bra til søndag!
  21. Hei! Har just vært og handlet en 10pk med Kent's impact tungsten matrix (nr 1). Har noen erfaringer med denne, fordeler ulemper? Hvor mye skade gjør det på dyret? Takk for kjapt svar!
  22. Hei Jeg har hatt litt problemer med presisjonen på Remington 700 SPS'en min. Grunnen til dette tror jeg er at i enden av stokken der løpet hviler, ligger det en "bolt/stag" opp mot løpet og presser.. Tenkte kansje å file den ned..? Noen med samme erfaring, tips? Takk for svar!
  23. http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs ... e=28037221 Er dette god nok ammunisjon? Funker det liksom helt greit, eller er det bra ammo hvis du er ute etter å skyte mer med børsa?
×
×
  • Create New...