Jump to content

AndreasNordstrand

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

AndreasNordstrand's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Når man er inne på deler. Hvis man skal be en børsemaker jazze opp 700'en, er det noen spesielle avtrekk/stokk/løp m,m folk har gode erfaringer med?
  2. Gode innspill Mange takk! Rigg... ja, ja, dere skjønner hva jeg mener. Bruker 'rigg' om både Randoski og sykkelen min også. Mange deler satt sammen = en rigg. Lurte på innspill på alle delene Her:)
  3. Tenker å legge mellom 20 og 30 høvdinger i en ny rigg primært for hjort (både Bø-jakt og trasking), og noe elg. Ikke SÅ redd for at den skal bli tung, men innenfor visse grenser. Vil ha demper på dog. Har brukt den gamle Remington 700, 3006'en min i ca 15 år og er godt fornøyd, men har lyst på en oppgradering. Er åpen for det meste av kaliber og optikk, har hatt en Swarovski 1.5-6 x 42 på gamlerifla, men kunne tenkt meg noe mer i retning 3-12x56 siden jeg jakter mye skumring, men er ikke helt sikker på hvor mye mer det gir av lys ift ekstra tyngde? . Både nytt og brukt kunne vært aktuelt. Noen innspill på børse og optikk man kan vurdere?
  4. Jeg har en liten anekdote ift store rådyr. Første rådyret jeg skjøt var ei geit med slaktevekt på 22,5 kg (På Fjellværøya utenfor Hitra). Tenkte ikke noe spesielt over det der og da, men de neste to sesongene jeg jaktet der ble jeg i stuss over hvor "små" de andre rådyrene jeg skjøt var (største etter geita var en bukk på 17,5 kg). Klaget litt til kompiser over at det er så små dyr der jeg jakter, og at jeg bare hadde skutt ett vanlig size dyr. Etterhvert som det ble snakk om hvilken vekt det faktisk var på dyra forstod jeg at det første dyret mitt var gedigent, og omtrent så stor ei gjeit kan bli, ikke normen slik jeg først trodde;-) 31 kg høres ut som feilveiing eller en hjortekalv, ikke vits å blåholde på historien, sånt skjer
  5. Har handlet siktet nå, studert nøye og det framstår helt spotless:-) Takk for innspill, gleder meg til å få testet det på børsa!
  6. Det høres jo ut som det er noe å gå for det her:-) Har noen prøvd kikkerten, og kan si hvordan den er i forhold til nyere optikk?
  7. Har fått tilbud om å kjøpe en slik kikkert for 3500 kr. Det ble kjøpt av selger på nittitallet. Siktet ser helt nytt ut og ligger i orginal embalasjen, det er aldri montert. Må innrømme jeg ble veldig begeisteret for siktet da jeg så igjennom det (har tidligere hatt en billig 1000 kr kikkert) og inntrykket det gav av å være ubrukt. Er dette et godt kjøp? Selger ønsker ikke å selge det for mindre. Jeg jakter primært rådyr, og har lenge ønsket meg en lyssterk kikkert, hadde lest en del om at Swaro 1.5 -6 x42 er en veldig god kikkert til skumringsjakt, har folk erfaringer/meninger om dette? Setter også pris på erfaringer generelt med siktet, og hvordan det kan sammenliknes med moderne sikter.
×
×
  • Create New...