Jump to content

Lassemann

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Lassemann's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har gått tre større runder i nesten hele terrenget jeg har kort i for et par uker siden, og det var svært dårlig gitt.
  2. Jeg tok jegerprøva denne uka, og tar gjerne en gratis hagle. Er 26, men hender fremdeles at jeg må vise legg når jeg skal handle øl, altså jeg går for å være 17
  3. Drammen, så tenkte å gå på jaktdepotet og handle. Hørt de er flinke der.
  4. Tenkte i utgangspunktet å kjøpe ny hagle til ca 10 000,- og få den tilpasset meg, men kan gå noe opp dersom det gir en mer driftsikker hagle (betaler ikke mange tusen for pynt på hagla). Det er heller ikke slik at en dyrere hagle vil gå utover skytebane og leirdue budsjettet, men som sagt - hva slags hagle vil gi meg "nok" til mitt bruk? Det blir nok mest fugl (ikke ender eller gjess) som jeg kommer til å jakte, men vil også prøve hare tenker jeg. Har og planer om å kjøpe rifle til bruk på det samme viltet (altså ikke storvilt). - En brukt hagle, bør den tilpasses meg, og hva koster eventuelt det? - Når hagla får feil, hvilke feil er det som går igjen? De ser jo veldig enkle mekanisk ut - Patroner - hvilket trykk er det normalt å bruke / få kjøpt? - Kaliber 12 vs 20, er det noen vesentlig prisforskjell på disse patronene?
  5. Takk for svar! Jeg er 26, 175cm høy. Har i utgangspunktet sett for meg o/u hagle og ikke pumpe, synes det ser kronglete ut å måtte pumpe mellom hver skudd dersom man må være rask(?). Ser i den ene tråden som blir linket til her at Bettinsoli Nexus hos jaktdepot kan være et godt valg. Noen som har innvendinger mot å kjøpe den hagla? De har messetilbud på -1000kr på oppgitte priser ved kjøp før 31/3.
  6. Lassemann

    Første hagle

    Hei, nettopp tatt jegerprøva og skal kjøpe hagle - og det er litt av en jungel ser jeg. Har aldri skutt med hagle før skytebanen til jegerprøva, så vet ikke hva jeg skal se etter. Ser i liknende tråder som dette at man blir anbefalt å prøve hagla, men det er jo lettere sagt enn gjort når jeg ikke kjenner noen som jakter - og tviler på at selgeren i butikken lar meg fyre av et par skudd før kjøp Er jeg heldig møter jeg en ærlig god selger i våpenbutikken, men er jeg uheldig møter jeg en som skjønner at jeg ikke har peiling og selger et dritvåpen han har god fortjeneste på Så, helt generelt, hva skal man se etter? Prisene varierer jo fra 4000,- til 50 000,- Hva er det som gjør at en hagle koster 10 000,- og en annen 20 000,-? Noen merker og modeller som er bedre enn andre?
×
×
  • Create New...