Jump to content

icecold

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

icecold's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. dersom jeg skal montere lyddemper, kapper man da av løpet og så setter på lyddemperen? eller gjenger man bare opp enden av løpet og da "forlenger" løpet med en lyddemper? noen som forstod hva jeg mente?
  2. Jeg har da bestilt meg våpen, merke: Savage i 30-06. Har også sett litt rundt, og funnet ut at Oryx kanskje er best på hjortejakta? eller tar jeg helt feil da? I tillegg kommer jeg til å kjøpe et Zeiss kikkertsikte, litt usikker på hvor mye jeg legger i det, men rundt 8000 maks tenker jeg. Takker for alle svar!
  3. Liten edit: jeg har jobbet i forsvaret og skutt MYE med AG3 og skarpskytterrifler, rekyl er jeg ikke redd for, tenkte mer på kulebane egentlig når jeg så på kaliber
  4. Jeg går nok da for 30-06 som kaliber! Med tanke på pris, så får jeg alle siktene relativt billig i forhold til veil. utsalgspriser. men får ..... ikke tak i zeiss i norge, for å finne ut hvem som er leverandør, noen som har en epost/internettside? Swarovsky ble for dyrt gitt! Åssen er det med lyddemper på slike våpen? fordeler/ulemper?
  5. Først: Takk for så mange raske svar! Jeg heller nok mot zeiss på kikkertsiktet, tror jeg får påskoste meg det! Når det gjelder kaliber så er jeg fortsatt usikker, en børsemaker jeg snakket med mente 30-06 var tingen. Er kulebanen på f.eks. 30-06 veldig forskjellig fra 6,5x55 ??? hva er ulempene med 30-06? Denne har jeg sett på: Savage Rifle 16FCSS 30-06, den koster veil 9000 og jeg får den ubrukt for rundt 6000, vil dette være et godt kjøp?? noen som vet hvem som er leverandør/importør av swarovsky?
  6. Hei! Jeg skal for første gang prøve meg på storviltjakt, har fra før jaktet mye småvilt i form av rype/hare etc. Jeg skal nå kjøpe meg en rifle, og lurer litt på hvilket kaliber og kikkertsikte jeg skal gå for! Det jeg hovedsaklig skal jakte er hjort, reinsdyr og kanskje elg en gang i fremtiden. Jeg har lest en del ang. temaet, og funnet ut at kanskje 30-06 er det beste for mine formål? (har da også sett meg ut Norma Oryx) Stemmer dette? Jeg lurer også på hvilket kikkersikte jeg skal gå for. Her har jeg sett meg ut et Tasco 3-9 x 50, men vurderer sterkt et zeiss til rundt 14 000 selvom det kanskje er langt over det jeg har tenkt å betale. (2,5-10x50) Vil dette ha stor betydning for meg som nybegynner? Takker for alle svar! =)
×
×
  • Create New...