Jump to content

ArrowColt

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ArrowColt

  1. Hei ArrowColt Mulig jeg misforstod deg,men jeg oppfattet det som du syntes det var bra at han hadde veldig god kontakt,ikke tok eldre spor og hadde korte drevtider. Men jeg vet jo ikke hva du legger i god kontakt og korte drevtider,så det var derfor jeg skrev at det ikke gjalt din hund. spes,men en generell betraktning av en del tyskere jeg har sett i skogen. Jeg ønsker å få til hunder med bra søk,200-400M og litt lengre drevtider enn en "Skåne" hund,heller 30-40 min. en 5-10 min. til mitt bruk,men den skal jo ikke jage for lenge heller,er jo en kortdriver og ikke en Drever Så det var absolutt ingen kritikk,morro å høra om alle som jakter et eller annet med tyskeren sin Hei igjen Jeg formulerte meg nok litt dårlig. med kontakt så mente jeg at han ikke bare stakk til skogs og løp rundt alene Jeg tenkte på i de tilfeller vi følger litt eldre spor, at han kommer tilbake for å se om jeg er med, deretter snur han og fortsetter sporet. Men her har han en tendens til å slippe sporet hvis det er for gammelt. Jeg har som sagt det problemet du beskriver, at han kan gå mye i nærheten av meg hvis han ikke kjenner dyr/spor i nærheten. Og det er i de tilfeller jeg også ønsker at han søker lenger vekk fra meg. Har du noen tips til hva som kan hjelpe? Jeg regner med og håper han vil utvide disse "søkene" etterhvert som han får flere sessonger, men ellers har jeg kun satt meg ned i skogen med en god bok i håp om at det vil hjelpe på med at han gå lenger vekk fra meg. Losene hans ligger på alt fra 10-30 minutter. men som oftes ligger de nok på rundt 20 min. Og de skulle jeg gjerne hatt lenger ja. Spesielt når vi har en del skyttere ute på poster.
  2. Hei. Hvilke positive ting jeg nevnte var det du tenkte på? Ja jeg tenkte på samme definisjon som deg når jeg snakker om søk. Her tenker jeg på at når jeg kommer til steder jeg mener det kan ligge dyr, og jeg plasserer meg på en god plass for skudd, så skulle jeg ønske han gjorde videre/bredere søk i terrenget. Følger vi litt eldre spor er han veldig flink med å holde kontakt. Han kommer da tilbake til han ser meg og at jeg kommer etter han, før han snur og følger sportet videre. Som sagt skulle jeg også ønske han hadde litt lenger los, men noen ganger når vi har gått alene og dyret ikke har kommet tilbake til uttaket så er det jo greit at han ikke følger dyret fryktelig langt.
  3. Hei. Ja jeg har jakta en del på rådyr med min tjt. Han har vel 60-70 rådyrlos nå på 1.5 år. Det fungerer veldig bra synes jeg. Jeg kan lett se på han hvor lenge siden dyret var i området. Han har veldig god kontakt med meg når vi går gjennom terreng. Han har enda litt korte los, men det er greit hvis jeg går alene uten plasserte skyttere. Eneste "problemet" er at han har et lite søkefelt hvis jeg stopper opp og vil ha han til å søke spesifikke områder. Men det kommer seg etterhvert.
  4. er jo ikke så rart siden det er en hi-hund. det jeg ikke forstår er hvorfor dere skal ha hi-hund når dere ikke skal jakte hijakt?.. fins da bedre drivende hunder en terriere. det som holder på og sje nå er at feil type avl og bruk, kommer til og ødelegge denne rasen HELT.. -Raymond- Hei. Nei, jeg har ikke sagt at det er rart mange bruker de i hi. Poenget med den setningen var at jeg ville svare på "kimjorgen's" spørsmål om hva han burde gjøre hvis han ville ha en tjt som han primært ville bruke på drivjakt. Du har rett i at tjt er hihund. (Eller mer eksakt. Det er en veldig populær hund å bruke i hi, i likhet med mange andre jaktformer) Men slik du fremstiller kommentaren din så forstår jeg det som at du mener tjt er KUN hihund. Og da tar du jo fullstendig feil. De som primært ønsker tjt som hihund velger som oftenst de mindre valpene. Mens de som primært ønsker å bruke bikkja til drivjakt velger de litt større i kullet. Hva er problemet med det? Du kan jo like mye snu på det du sier. Hvorfor skal man ha en drivende hund hvis man kun skal bruke den i hi? Allsidig jakthund er vel en dekkende beskrivelse av rasen. Er du ikke enig? Ang. bedre drivende hunder så får du komme med eksempler, så kan jeg svare deg hvorfor jeg valgte tjt
  5. Man vil vel ha en viss anelse om hvordan pelsen kommer til å bli når de blir store, men min var korthåret frem til ca 6-7 måneder. Så poppet det plutselig frem den del krøller og mer pels. ang. hijakt / drivjakt så hadde ikke jeg noen planer om å bruke min i hi og fortalte dette til oppdretter (kennel klitgaard), så jeg fikk den største valpen i kullet, det er veldig greit i ulent eller bratt terreng. Selv i skikkelig karrete vestlandslier slipper jeg å drive å løfte han opp hele tiden. Han kommer seg opp så og si over alt jeg har gått/klatret. De minste er jo vanligvis mer populære ettersom mange bruker de i hi. Nå er det ikke mye hi i området der jeg holder til, men han har kun fått lukte/smake på rådyr/hjort/elg og har ikke vist noen interesse for hi. Men hva som skjer hvis han kommer over ett hi med helt ferske spor vet jeg ikke.
  6. Jeg har ikke trent så veldig mye på å gå i bånd. er ikke så ofte han behøver det, men når han går i bånd går det helt fint. han trekker en del i starten, men så går det bedre. Synes også han er bra lydig.. han forsøker seg på småramp inne en del, men han er ganske ung enda, og han vet han ikke har lov. men litt etter litt så vokser han fra dette. men noe gjenstår. Ellers har jeg fokusert på innkalling og sitte (bli sittende), inn / ut av bur og bil. mye dagligdagse ting som jeg har fokusert mest på.
  7. Min er også flink på innkalling, men problemet er når vi er i områder med mye rådyr. Da må jeg ha han i bånd frem til jeg greier å få han inn like før eller under los. Vil ikke at han skal ta noen kalver. Ellers også under jakt ønsker jeg å kunne kalle han inn under los. slik han oppfører seg under los nå virker det som en veldig vanskelig oppgave Derfor jeg lurte på om noen hadde noen råd.
  8. Veldig fin hund Min liker enda ikke vann. Får håpe han liker det bedre nå til våren.
  9. jepp, det er broren ja.. Veldig fin hund du har der
  10. hehe, neida. han har rota nedi jord med snuten sin vi har en liten skråning med jord utenfor som han like å snøfte i. Her er han foresten som valp:
  11. Tenkte å hive meg inn her jeg også. Har fulgt med litt på tjt her en stund. Min bikkje er nå 1 år gammel. Han fikk med seg en del jakt i høst og har vel ca 40 rådyrlos og et par hjortelos. Han er kjøpt hos kennel klitgaard i danmark. Han er helt super og har et veldig stort jaktinstinkt, men han fungerer helt fint som en "familiehund" også. Han er grei og fin innendørs så lenge han får morsjonen sin. Går ganske fint sammen med kattene våres også. Hvertfall den "tøffe" katta, som sjeldent flytter seg. Men den andre som løper når hun ser han er han mer ivrig på... Et spørsmål jeg har til andre eiere av tjt... Greier dere å kalle han inn ordentlig når han har los? Evt. noen tips på hvordan dette best kan trenes på. J
  12. ArrowColt

    Uten_navn.JPG

    From the album: Kjæledyr

    10-11 uker gammel
  13. ArrowColt

    atilla2.JPG

    From the album: Kjæledyr

    8 uker gammel
  14. ArrowColt

    atilla4.jpg

    From the album: Kjæledyr

    8 uker gammel
×
×
  • Create New...