Jump to content

Grenaderen

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Grenaderen's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Var selvfølgelig låsekasser jeg mente Hadde en liten brainfreeze... Innlegget redigert.
  2. Trenger litt hjelp anngående valg av låsekasse og pipe til mitt langholdsprosjekt. Har lenge drømt om 338LM (etter å ha prøvd en brittisk AI-versjon sist jeg var i Sandkassen). Har lest en del og funnet ut at, selv om det finnes mange fine ferdige produkter, så lager jeg en fra scratch Spørsmål 1: Når man ønsker å kjøpe bare "løse" kasser har jeg funnet Hansen sitt 706RT og Rogne våpen leverer et Montana i 338. 706RT koster nesten det dobbelte av Montana-kammeret. Er det dobbelt så bra? Spørsmål 2: På True-Flite sine sider, http://www.trueflitebarrels.co.nz nevner de at ikke alle kasser er sterke/stive nok til å tåle en lang og tung pipe, så det kan lønne seg å gå ned i profil/flute pipa. Noen som vet øvre begrensning på forskjellige kasser og hva som er mest "solid"? Spørsmål 3: Lengde på pipe. True-Flite leverer matchpiper helt opp til 34" og siden jeg ikke skal bære rifla lenger enn fra bilen til standplass er vekta ikke et tema, men har det noe for seg? Blir presisjonen mye bedre med 34" enn f.eks 29"? Spørsmål 4: Har lurkikka litt på andre forum over dammen og sett at en del av langholsdsriggene har montasjer med 35MOA og noen med 40MOA. Hvilke avstander snakker vi om for at dette skal ha noen hensikt? Sikker mye avhengig av optikken også, men som en anntydning? Spørsmål 5: (kanskje det viktigste). Har sett mange gode eksempler på flotte langholdrifler og andre flotte rifler på forumet her, så sikkert noen som har erfaring. Hvordan forklarer man til sin utkårede av man har planer om å bruke det som tilsvarer et par sydenturer og en spa-dag eller to på et gevær? Når man allerede har et?
  3. Var tanken å bruke den til jakt og litt konkuranse/rekreasjonsskyting. Vill ha i både pose og sekk Kodiaken er ukjent for meg, frem med google.
  4. TRGen er ei fantastisk flott rifle det og, men trur ikke budsjettet mitt strekker til
  5. Så den, og det gode youtubeklippet som viste den i bruk. Frister, men 34000,- er litt for heftig for meg. Så Rogne hadde noen låsekasser fra Montanna i 338LM til under 8000,- Vet dere av noen andre som leverer låsekasser her i Norge?
  6. Takk folkens for gode svar Kan bli kostbart å bytte både kolbe og pipe på 700en for å få den til å gå bra. Kanskje det kan være en bedre løsning å bygge rifla fra bunn av. Har sett at Hansen har en kasse for .338LM, men den kosta 15000. Ikke i tvil om at den er verd det, men blir litt mer enn jeg hadde tenkt å legge i det. Får søke litt mer rundt på nettet
  7. Den Xtremerifla så ikke dum ut, men $6200 blir litt i meste laget for meg. Veldig bra link til Wikipedia med mye bra info. Ser ut som .338 LM er den som hiver kula raskest ut av løpet. Ser Remington har en ganske rimelig rifle i .338LM, en 700 Police. Virker som et ganske fornuftig kjøp for meg
  8. Har etter en lang formiddag med tenking funnet ut at jeg "trenger" ei ny rifle. Har i løpet av årene jeg tilbrakte i forsvaret fått sansen for langholdskyting, men ønsker meg samtidig ei børse som kan brukes jakt(hjort og elg). Har ei kort lita 7.62 rifle som er fin til å gå med hund, men funker dårlig over 150-200meter. Har lest ganske mange tråder her på forumet og lurte på om noen kan forklare meg hovedforskjellene på de forskjellige 338 patronene? Har sett 338LM, RUM, WinMag osv... Er det store forskjeller i pris på presisjon, pris, tilgang?
  9. Gratulerer til alle dere som har fått skutt. Sitter å klør etter å komme igang men er travelt opptatt med jobb til neste helg. Men fra da knekker jeg i gang. Kjørte en skogsvei igjennom jaktvallet på vei hjem fra jobb i kveld og så to koller som stod på ene enga vår og kikka på meg. Heldigvis er høsten lang og jeg har god tid Skit jakt gutter og jenter.
  10. Har fått med meg at POD har godkjent Tigeren men klarer ikke å finne ut hvem i Norge som tar den inn. Må mann importere selv? Håper noen vet svaret, har en liten forkjærlighet for denne gamle russeren
×
×
  • Create New...