Jump to content

kruttlassebjønn

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by kruttlassebjønn

  1. Javel,da skjønner jeg. Trodde ikke jeg hadde en skjult skatt i våpenskapet, men det hjalp å nesten finne ut hvem som hadde laget den da. Takker for all hjelp.
  2. Og våpen nummeret er vel lite til hjelp her?
  3. Ingen som har noe tips? Det står S&S med en ring rundt, er dette produsenten eller er det enda et proof mark?
  4. Høres bra ut. Legg gjerne ut bilder.
  5. Ser det er old-school som er tingen her. Er det noen som har noe tips om hvor en kan få tak i en auto-5? Er sparsomt på finn og hos diverse våpenforhandlere om dagen. Er alle auto-5 produsert med 65/67 mm kammer? Og noen nevnte japanske løp, finnes det utbyttbare stål-godkjente løp på markedet?
  6. Forhåpentligvis så vil en dose mørk shaftoil, og litt smuss gi den nyskrapa kolben den gamle fargen tilbake. Slik den ser ut på forkjeftet og øverst på pistolgrepet, der lakken for lengst var borte.
  7. Hallo. Jeg er så heldig og fått en winchester 1897 i gave. Noe jeg har leita land og strand etter. Så jeg har noen spørsmål i håp om å få drømme jakthagla. Det er først og fremst due, en og annen and, og forhåpentligvis storfugl den skal brukes til. Var på nippet til å kjøpe en Norinco-kopi da denne kom på døra, det hadde jo vært mye lettere med et 12-70 kammer, men jeg skal ikke klage. Den er produsert i 1912 tror jeg og er i kal. 16/65. Jeg vil ha den så original som mulig, så jeg vil ikke ødelegge sjarmen og utseende hvis mulig. Det jeg har gjørt hittils er: En god puss, det satt mye gammel møkk i den. Åpna trangboringa fra full til halv. Med hell fått skrapa gammel lakk, slik at jeg fikk bevart alle gamle hakk og skår. Forhåpenligvis vil olja (shaftoil) og litt møkk gi den den gamle looken tilbake. Men jeg har noen spørsmål angående stokk og løp. Kolben: Er det mulig å få vridd kolben på en billig og pen måte? Er det shims eller olje-vridning som er løsningen.Hva koster det å vri kolben med oljebad? Det går vel også an å fjerne deler av kolben, men er redd for at den kan bli stygg. En mulighet er å kjøpe en ny kolbe slik at jeg har den gamle hvis alt skulle skjære seg. Den er jo også selvfølgelig alt for lav, det billigste er jo å teipe på en kolbekappe, men det er ikke akkurat i 1910-stilen jeg er ute etter. Forskjefte: Det går en sprekk langs forkjeftet. Hva er beste måte å lime den på? Løp og kammer: Først og fremst det evige spørsmålet: Kan jeg bruke stål? Altså de letteste lerdueladningene, ellers blir det nok vismuth på jakt. Kammeret er 65, bør jeg få den borret til 70 mtp. begrenset utvalg? Kan det bli lettere og billigere å lade selv? Ha prøvd et par 70mm, men da blir hylsa for lang for utkasteråpningen. Finnes det 70mm uten brett, slik at hylsa kommer seg ut. Det er vel heller ikke så lurt å bruke 70 i et 65 kammer? Trangboring: Er det noen som har erfaring med slike justerbare choker? Ser de har vært brukt en del før på gamle Browning auto-5 eller hva den heter. Tror de ble loddet fast på uten bruk av gjenger. Skal vel mye til å få tak i en gammel i god stand.
  8. Hallo Jeg har en winchester 1897 hagle som var lakkert en gang i tiden. Kunne tenke meg å fjerne resten av lakken som sitter på uten å ødelegge den "fine" finishen som er på resten av stokken. Hva er den mest skånsomme måten å få fjernet lakken på? Kan jo forsåvidt bruke sandpapir, men vet ikke om det vil bli stor kontrast mellom der lakken har vært og de områdene der lakken har vært borte en stund. Vil helst kun få bort lakken og bevare alle gamle hakk og skår som hører til. Det er også en hårfin sprekk i forskjeftet. Hadde satt stor pris på om noen kunne gi meg noen tips om hvordan jeg kan få limt dette på en pen måte.
  9. Hvis vi legger løpet opp ned og leser fra toppen så står det: LIG 10028 Høyre løp: Ørn S&S S (med krone over) Venstre løp: Samme som høyre men også et stort 3-tall Resten kan vel skimtes på bildene men det er vel bare kaliber og div proof marks.
  10. Fikk ikke tatt noe godt bilde av løpet der det står S&S men det kan vel skimtes på det første bildet.
  11. Hallo Noen som kan si meg hvaslags hagle dette er? Merkingene krone med U og W er fra Suhl i Tyskland slik jeg har skjønt det. Det er også noe som kan minne om en to-hodet ørn på den. Vanskelig å se, men på løpet står det S&S, er dette sauer & sohn? Våpennummer begynner med 100.
  12. Bra Jeg ringer i morgen. Hos Numrich hadde de kun hylse-utdrager til hsc tilgjenglig. Men jeg mangler også utdrager-fjær, og to "plugger" som hører til utdrager, og sikring. Ser de har disse delene tilgjenglig til en Hsc-super. Noen som vet om delene passer om hverandre? Vil det fungere å kjøpe utdrager til hsc, og utdrager,fjær,og "plugger" til en hsc-super? Takker for hjelpen
  13. Hallo Er det noen som veit hvor jeg kan få tak i deler til en mauser hsc? Der jeg er ute etter er utdrager, utdrager-fjør, og "pluggene" som hører til utdrager og sikring.
  14. Hallo Er det noen som kan hjepe meg med noen spørsmål angående import av våpen? Jeg er på utkikk etter en gammel winchester-kopi, hagle, fra USA. Hvordan går man fram for å få import våpen av privatperson? Først må man søke om tillatelse. Sender vanlig våpensøknad. Må den være på engelsk? Og må det oppgis noe mer i søknaden til politiet, enn det som gjelder for en vanlig "innlandssøknad"? Så må det sendes en importtillatelse til UD. Sammen med godkjent våpensøknad? (Har hørt snakk om godkjent oversettelse, er dette nødvendig?) Når våpensøknad og importsøknad er godkjent så er jeg klar for å kjøpe fra utlandet. Men jeg antar jeg ikke kan handle fra alle våpenforhandlere i USA. Den hagla jeg er ute etter selges av en forhandler uten eksporttilatelse slik jeg har skjønt det. Finnes det kjente våpenforhandlere med "permanent" eksporttillatelse som jeg kan ta kontakt med? Eller hvordan fungerer dette? På forhånd takk for svar
  15. Apropo. Har sett sånne "cowboy-blinker" hvor det skytes opp en lerdue etter treff på blinken. Altså du skyter på en stålskive på bakken, så spretter det opp en lerdue. Hvor kan man få tak i det? Kanskje lettere å lage selv? Og slik jeg har skjønt de så har vel svarkruttklubber i Norge fått disp til å bruke bly. For dere bruker vel ikke stål mot stålskivene? Men finnes det et alternativ for oss som forbudet fortsatt gjelder?
  16. hehe, ikke værst. Og det er sånne klubber i Norge? Er "western" reglemanget strekt til år 1911 som seneste tidsalder slik at det skal gå unna på pistol/revolver grenen da eller? Kan man bruke alt av rifle,hagle,og håndvåpen så lenge det er før 1911?
  17. hehe jepp, ingen våpen terminologi altså.
  18. Javel, gratulerer med førsteplass. Grenen heter wildbunch? Er ikke helt sikker,regner med det er det samme, det er jo også totallengde på våpnet, men det kan ikke svare på nå. Finnes det mange av de i Norge? Regner med de fleste har finni veien til cowboy action shooters (hvis det er hva de kalles). SWS betyr? single western shooters? svjv betyr? Er ingen ekspert, desverre.
  19. takk for svar Men 20" er vel rundt 50cm, og hvis jeg husker rett så er minimum løpslengde 47? Så det bør vel ikke bli noen problemer mtp søknad. Det er jo jakt jeg har tenkt å bruke den til. Da skal jeg ta en ringe-runde for å finne ut mer. Tåler de stål? Og er det mulig å gjenge opp for chocker? Hvaslags patronlengde er det? 12/70? Og pris?
  20. Hallo Jeg er på utkikk etter en Winchester 1897 kopi/replika. Er det noen som veit om det er noen forhandlere i Norge som selger eller kan få tak i en slik hagle? Og er det noen her på forumet som har vært borti denne type hagle før? Vet at det ikke er top kvalitet.
×
×
  • Create New...