Jump to content

walk

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

walk's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Etter å ha lest litt, ser jeg mange anbefaler å en 20" AR-15 som man kapper ned til 18", fremfor å gå for 16". Noen spørsmål til det: 1. Hvor mye tar ca børsis'en for denne jobben? 2. Søker man fortsatt om 20" på våpensøknaden? 3. Hvis ja på forrige, må man søke på nytt for å kappe ned til 18"? Og en kjapp etterbrenner. HK SL-8. Noe tess til praktisk, eller bare å se bort fra? Ser den er en del dyrere enn en Bushmaster AR-15 dog.
  2. En ting til våpenforskrift/lover. Er det noe smart litteratur utenom loven/forskriftene i seg selv? Regner med at dette er skrevet av/for jurister, og at det dermed vil være en del smutthull/fallgruver som ikke nødvendigvis er åpenbare for oss dødlige? Er det noen som kjenner de typegodkjente AR-15 klonene, og kan si noe kjapt om de? Regner med at dette er veldig subjektivt og sikkert kilde til metervis av diskusjoner. Men for konkurranse i praktisk skyting, er det noen som er bedre/dårligere egnet enn andre? Er det noen som skiller seg ut ved å være "særere" enn andre når det kommer til kompatibilitet med tredjeparts-deler etc? Er det noen av de som er dyrere enn de smaker, osv osv? Som dere leser har jeg ingen erfaring med sivile AR-15 kloner og/eller lover/regler fra før. Men jeg har en del erfaring med standardmodellene av rifle/maskinpistoler forsvaret har hatt i bruk de senere år, inkl. HK-416. Så om det er noe åpenbart forskjellig på de sivile (med unntak av mangel på flerskudd) i forhold til HK-416, så kunne jo det også vært kjekt å vite.
  3. Hei. Lurer på å kjøpe meg en AR-15. F.eks en Bushmaster XM15 - V-match. Men uten å ha inngående kjennskap til forskriftene eller våpnene, så har jeg noen spørsmål. Ser Practac selger f.eks Bushmaster V-match 16". Er dette lovlig? Trodde dette ble for kort løp i Norge, og har vært av den oppfatning at man må kjøpe 20" her til lands? Hvordan er det å skifte forskjeftet på en Bushmaster til ett med picatinny-skinner? Er det mulig, er det lovlig? Er det mulig å skifte ut kolben på en slik rifle? (forutsatt at man holder seg innenfor loven), eller er den støpt sammen med lower?
×
×
  • Create New...