Jump to content

gigafactory

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

gigafactory's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

0

Reputation

  1. Kan du ikke spesifisere hvilket område du holder til i der norske lover ikke gjelder?
  2. Må være grei tyrkiarabatt for at det skal bli et reelt alternativ i hvert fall. En del pistoler kan en jo gange opp dollarkursen med nesten 20 før en får norsk pris, i hvert fall hos pvas. Hvis det blir tilfellet her, så nei takk. 14k for den svarte hadde jeg vurdert.
  3. Omtrent alt av tester er positive, blir spennende om prisen blir sånn at den blir et billig alternativ til CZ S2 OR. Våpensmia sier den kommer i feb/mars, de håpte på priser i løpet av uka.
  4. Jeg skjønner ikke helt hvordan dette med den berømte spesialpistolboksen håndheves ved erverv. Gjør Politiet eller forhandler noen kontroll av at kjøpt pistol faktisk har en realistisk mulighet til å gå i boksen? Si at det er snakk om en pistol med gjenget løp som stikker ut og gjør pistolen 200mm lang, men en kan jo kjøpe et ugjenget løp som gjør den kortere. Går det noen grense som noen har hørt om?
  5. Noen som vet om denne selges i/rundt Trondheim?
  6. gigafactory

    trostehagle

    "Ved kjøp av ammunisjon til rifle må gyldig våpenkort for det aktuelle våpen fremvises. For haglegevær er det nok å fremvise gyldig våpenkort for andre våpen, eller gyldig registreringskort i jegerregisteret." fra jusstorget.
  7. Da jeg er av den yngre garde har jeg kanskje en litt annen smak av O/U-hagler enn de som har gått på jakt siden jeg ble født og før, det jeg liker er møøørkt treverk, enkel gravyre og gjerne et litt spisst forskjefte. Browning Cynergy Hunter er vel drømmehagla, men som student er det vanskelig å grave opp 25 lapper for noe sånt. Derfor ble jeg veldig interessert når jeg kom over Franchi-hagla, den skal visstnok være "Beretta-produsert", men om det er en gimmick eller et kvalitetsstempel er åpent for diskusjon. En fordel med Franchi-hagla er at den er meget lett (2,7kg påstått vekt), det er som musikk i mine ører da jeg har trøtnet på å drasse rundt på en Remington 870 på rypejakt til nå. Vekten er vel ikke SÅ viktig egentlig, det er heller det at jeg trives mye bedre med å bære toløpere på støkkjakt da de passer meg bedre ergonomisk sett. Ut fra hukommelsen så veier White Onyx halvkiloet mer enn Falconet Titanium, vil det si at livslengden på Franchien vil være kortere pga. "underdimensjonerte" komponenter? Rekylen betyr ikke noe for min del. Det åpenbare valget mtp et begrenset budsjett hadde jo vært å kjøpe brukt, men jeg har en (sjelden?) sykdom som gjør at falmet tre, riper etc irriterer meg noe grenseløst. Den måtte i så fall ha vært tilnærmet ny. Får den samme ekle følelsen hver gang jeg ser bruktannonser med hagla liggende oppå stein eller når jeg er i hjemlige trakter og spør min far om han har oljet og rengjort B525en i nær fortid. Jeg har så langt til gode å få et ja, så det blir et par timer med det. Så det det koker ned til er om noen har noen erfaringer, formeninger eller gjetninger om Franchien er underlegen Berettaen i kvalitet og finish? Den er vel 3500kr billigere så langt jeg har registrert med dagens tilbud på nevnte hagler, så jeg må svelge det prisgapet pluss et mindre spennende utseende (i mitt syn) om jeg skal velge en White Onyx.
×
×
  • Create New...