Jump to content

Amundg

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Amundg's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Godtfolk: Har nylig gått til innkjøp av en Nielsen Sonic 35 demper til min Schultz & Larsen Victory 6,5x55, og skriver litt om førsteinntrykk for andre som måtte vurdere samme lyddemper. Årsaken til at jeg gikk for Sonic'en skyldes ikke at det er den rimeligste demperen på markedet pr i dag (drøyt 1000-lappen fra Jaktdepotet). Den er også svært lett (305 gram), og bygger kun 10 cm på løpet. Dette gjør den ideell til mitt kaliber, da kapping av løp frarådes på 6,5x55. Den har også et relativt tiltalende design, og ser bra ut på børsa. Hva gjelder byggekvalitet synes jeg demperen virker bra; alu-moduler med stålinnsats slik som S&L-demperne. Gjengene i modulene er tighte og fine, og i hånden virker dette som et kvalitetsprodukt. Hva gjelder lyddempende egenskaper har jeg ikke funnet data på dette enda, produsenten legger forhåpentlig vis ut noe info på hjemmesiden snart: http://www.nielsengunparts.com" target="_blank" target="_blank. Under testing i dag sammenlignet vi demperen med en S&L TMD 45 Twister, montert på en modell Classic DL 6,5x55 (I praksis samme børse som min egen). Dette er en betydelig større demper, men den hørbare forskjellen mellom demperne var, etter vår subjektive erfaring, svært begrenset (om ikke fraværende). Førsteinntrykket er med dette tålig bra, og foreløpig anbefaler jeg gjerne Sonic-demperen til andre.
  2. Da var børsa endelig på plass! Fikk pakken på fredag, sendt ekspress over natten (Min dyrkjøpte erfaring er at man bør gi posten minst mulig tid til å misshandle pakkene). Det bar rett på skytebanen hvor jeg med lettelse kunne konstantere at alt fungerer etter forventingene. På tross av ventetiden, ca 5 uker, har handelen med Villmarksbutikken vært en ryddig og hyggelig prosess. Rifla er nydelig utført. Stokken er grad 1, men har likevel et spill i treverket man sjelden ser på orinære stokker. Løp og låsekasse er blånert, med en svært fin finish. Den orginale montasjen tar seg også godt ut, og virker svært solid. Rifla er en drøm å skyte med. Stokken innehar svært gode ergonomiske egenskaper, med detaljer som et opphevet felt i pistolgrepet for godt grep. Ladegrepet går som smurt, med svært lite slark og liten lukkevinkel. Valgte under tvil match-avtrekk til fordel for direkte, det angrer jeg ikke på i ettertid. Kikkerten er jeg også svært fornøyd med, klart og skarpt bilde. Noe rekyl kan man ikke snakke om, 30.06 er som en kanon i forhold. Har ikke veid rifla enda, men tipper hele riggen ligger på ca 4 kg. Mangelen på rekyl kombinert med et herrlig avtrekk gjør rifla svært lettskutt, og optimal for nybegynnere som meg selv. Det lille jeg har skutt før har vært med varierende hell. Med denne setter jeg 5 skudd innenfor en 20-pakk sigaretter på 100 m, uten reim. Vurderte lenge en lettere og mer vedligeholdsfri type, med rustfritt løp og syntetsik stokk. Er nå sjeleglad for at gikk for Schultz & Larsen, det ekstra kilogrammet skal jeg bære med glede. Det er vanskelig å finne informasjon om S&L, særlig de nye riflemodellene. Dersom noen vurderer S&L, men vil vite mer, legger jeg ved noen linker: Generell info, dansk våpenbutikk: http://www.vaabensmeden.dk/sider/schultz_larsen.htm Film om produksjonsmetoder:
  3. Da er avgjørelsen tatt: Går for ovennevnte pakke. Håper at ventetiden ikke blir for lang....
  4. Skranglende magasin høres jo ikke bra ut... Er dette et generelt problem på S&L-rifler?
  5. Hei! Skal kjøpe meg jaktrifle for første gang. Samlet budsjett for komplett rifle med optikk er satt til 25 000,- Jeg har foreløpig sett meg ut ei Schultz & Larsen Victory, kaliber 6,5x55. Har fått tilbud på en pakke med 5-skudds magasin, S&L montasje og Kahles 2,5-10x50 til en pris som faller innenfor budsjettet. Tar gjerne imot kommentarer til denne pakken, og eventuelle tips til aternativer. Dette gjelder både rifle og optikk. Fra det jeg har klart å lese meg til er S&L generelt et trygt valg. Det eneste jeg stusser over er mangelen på informasjon om vekt, men riflene til S&L ser jo slanke og fine ut. Setter stor pris på innspill fra S&L-eiere angående vekt, og også generelt om riflene. På forhånd takk for gode svar!
×
×
  • Create New...