Jump to content

Erik_Oslo

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Erik_Oslo's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Begge er godkjent og det har egentlig ikke noe å si hvilken bok du har. Jeg brukte selv ABC da jeg tok prøven. Det er ikke noe problem og bruke denne på kurset selv om instruktøren vil bruke den andre. Betyr bare at du må bla litt mer for å finne fram. Høres bra ut. Ser at Oslo Jeger og Fiskerforening viser til begge bøkene.
  2. Lettvekt er 51cc til 125cc Min ble akkurat stjålet. En 100cc Honda Lead (toppfart kun 70kmt, men veldig billig og god). Skal nå kjøpe meg ny, minimum 125cc. Så, rundt 100kmt snittfart. Har tung MC i tillegg (en SV650), men det er mer en "moro" sykkel, og er grusom på langtur med bagasje. Vedrørende anbefalinger ang. lettvekt scootere, ta gjerne kontakt per PM. Alt avhenger av hva du vil bruke den til, hvilken "stil" du har og hva du vil betale. Må ikke kjøpe en Vespa for å få en god scooter, for å si det slik...
  3. Hollako, Hva er minimumsløsninger? Begge bøkene er godkjente lærebøker til jegerprøven, og skulle/burde dekke det som da er nødvendig for en jeger. Man kan vel aldri lære nok. Hvis ABC er det du kaller en minimumsløsning, er ikke Jegerpøveboka bare et lite steg opp? Det må da være utrolig mye mer å lære? Hvorfor er ikke da sistnevnte bok på 1000 sider, eller mer? Jeg prøver ikke å snike meg gjennom eksamen på enklest måte, men lære det nødvendigste (fastsatt av de som har godkjent bøkene). Av erfaring vet jeg at hvis man begynner på et høyt nivå innen et fag, kan man også få problemer med å faktisk forstå og huske innholdet. Jeg skal jo ikke bare huske dette til eksamen, men også senere, under reelle situasjoner. Når det grunnleggende ligger "som støpt", da er det også lettere å tilegne seg ny informasjon. F.eks. (off-topic) Hvis jeg hadde startet med de bøkene jeg nå leser i programering, hadde jeg aldri giddet å sette meg inn i stoffet. Dette er ingen kritikk til deg eller til Jegerprøveboka (da jeg som nevnt ikke har satt meg grundig nok inn i den), men er et svar på generelt grunnlag. Takk for gode ønsker
  4. stefaan, snekkern, Wadcutter, KirkBurner (??), Mange takk for gode råd og tilbakemeldinger! Beklager at jeg er sent ute med svar, viste seg at svar-emailene gikk i spamfilteret. Føler meg sikker på at jeg kan klare meg uten bil nå, og Wadcutters råd om "bli kjent med de ande i klubben", samt den lille kommentaren om våpenredde Oslo-boere var også nyttig. Kan nesten skjønne det med tanke på de skrekkscenariene media har gitt om "utrygge" mennesker på trikken i Oslo Under tiden har jeg lånt begge studiebøkene på biblioteket (Jegerp.. utg. 16 og ABC utg. 12), samt 1000 Spørsmål 4 utg. Har lest litt i begge, og må være litt enig i det jeg ble fortalt. ABC boka virker en del lettere å lese, og det kommer litt tydeligere fram hva som er viktig. ABC er fra 2004 så jeg vil ikke bruke den under selve studietiden (før eksamen). Hvis kun Jegerprøveboka er ment som studiemateriell (slik som hos Solemskogen, ser jeg), har man jo ikke noe valg. Det blir da den eller begge. Oslo Jeger og Fiskerforening har kurs som starter lenge før Solemskogen, og det frister jo litt PS! Jeg er ikke medlem noe sted, så hvor jeg tar kurset (eller blir medlem) er åpent. Igjen takk!
  5. Hei, Har ingen erfaring med jakt, men det har begynt å lokke litt. Spesielt småvilt med rifle (salongrifle). Men, jeg har noen spørsmål. Kan noen av dere kanskje hjelpe? Bor i Oslo sentrum, og har valgt å ikke ha bil (upraktisk også). Jeg har en lettvekt scooter som som jeg bruker mye av året. Hvordan ser mine muligheter ut da? Tenker på å komme seg i marka og andre steder hvor man kan jakte, også skytebaner. 1. Kan man ta kollektivt til noen av jaktområdene? 2. Kan man ta kollektivt til skytebaner (rifle) i Oslo og omegn? 3. Hvordan er det å ta med seg våpen på trikken, f.eks. (jeg vet at våpen må være tildekket)? 4. Er det lov å ta med våpenet på scooteren (godt sikret selvfølgelig)? Og så et spørsmål angående jegerprøvebøkene: 5. Hvilken av de to godkjente bøkene (ABC for jegerprøven og Jegerprøveboka) er mest lettlest og nyttig kun med tanke på å bestå jegerprøven? Vet at Jegerprøveboka er mer omfattende og at det kanskje kan være nyttig på lang sikt. Men, den jeg jo eventuelt kjøpe senere. Har også blitt fortalt at ABC for jegerpøven bruker akkurat de samme bildene som blir brukt til eksamen. Stemmer dette? Vurderer å ta kurset gjennom Oslo Jeger og Firkerforening (kr 2.000,-). Finner ikke informasjon om hva det koster å bli medlem. 6. Er dette en god klubb sett utifra min situasjon (beliggenhet, uten bil, tilbud etc)? Eventuelt, er det noen alternativer? Dette ble visst noen spørsmål... Beklager hvis noen av dem er temmelig "basic" Takker for svar!
×
×
  • Create New...