Jump to content

gunder

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

gunder's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei Fikk et tips fra SIAAnski der Jeløy dyreklinikk ble anbefalt i forbindelse med lungeødem. Tipset var bra de!!!! men for mitt vedkommende var resultatet ikke ganen som var problemet derimot en feil i venstre hjertekammer. Etter en masse synsing og lite håndfast er de blitt lagt ned en del timer om emnet etter nyttår.De viser seg i undersøkelser både i Sverige og Norge at dette er mer utbredt blant drever en andre raser. Da ble spørsmålet hva som er årsaken til dette. En svensk undersøkelse sier dette er arvelig og dermed et resultat av avl....(dokumenterte fakta) Vel vel.....mulig de. Så kommer neste påstand:(Siterer en kammerat som har 36 år sammenhengende med drever) Driver du en unghund med en drevers jaktlyst hardt kan du risikere at den sprenger seg og resultatet er ødem.........vel ....mulig de også. Vi har bare hatt elghund (NEG) her i tiår etter tiår og rådyrjekta har vert med min dreverelskende kompis.Elgjakta rykket kjapt ned ett hakk........og tanken om at en dag skall de også stå en drever i hundegården melte seg.......sånn ente de......vi prøver med valp til våren så får vi se. Har uansett lært.......og kommer til og lete intenst etter ødem i flere genrasjoner/kull bakover for å vere sikker på at dette ikke har forekommet.Dette ble et langt innlegg...men men De er folk med lang erfaring i forumet her ....ønsker meg innspill og meninger om påstandene over!
  2. SIAAnsky! Takker for matnyttig svar!!! Tar kontakt med klnikken og Haldor så snart de lar seg gjøre......kommer tilbake med resultatet av dette på tråden her når de foreligger noen eksaktsvar! En hund som Pan med de jakt/sosiale egenskapene han har er de tungt å gi opp uten å se på alle muligheter!
  3. Takker for tilbakemeldingene!! Var med på rådyrjakt med drever for første gang for 30 år siden og hatt lyst på drever etter dette.Som sagt i tidligere innlegg ble de kjøpt inn en for fire år siden. Dette er av beste svenskeblod og svarte mer en til forventningene de første året.men så...... Men dere har nok rett......skall vel nesten vere statistisk umulig og få to stykker med problemet på rad!!!! Kommer forhåpentligvis ett kull til verden i mars der jeg har førstevalget...kommer til å benytte meg av de
  4. Nei....håper og tror som du at dette ikke er mer utbret hos drever en andre raser. Dette ble tatt opp da de var nm får småhund her .......temaet tatt opp blant en del av deltagerene og også noen dommere. Svare jeg fikk virket rimlig bastant.......men jeg håper at du har rett....har så inderlig lyst på en drever........!
  5. Heisan. Er ny her på kammeret...og noterer meg at de er mange interesange temaer og trivlige menesker!!. Har en dreverhann som blir 4 år i april. Alt tydet på at dette ville bli sukse men så dukket de opp et problem i 1års alderen.......lungeødem Er stadig i kontakt med jegere/hundeeiere som har hørt om tilsvarende problem hos drever.... Pan får leve som pensjonist så lenge dette ikke plager ham.....en utrolig familiehund. En drevervalp til er tenkt på plass til våren men begyner og tvile litt p.g.a dette probleme i og med at så mange har hørt om tilsvarende trøbbel.....virker dette nermest å vere ganske utbredd som sykdom. Andre som sitter med erfaringer her så hadde de vert fint med innspill!!!
×
×
  • Create New...