Jump to content

Tungstein Matrix

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Tungstein Matrix

  1. Da har man skutt sin første orrhøne, noe sent på høsten men det er aldri for sent for en actionfylt opplevelse i tett bjørkeskog. Jeg og en kompis gikk en ettermiddagstur etter orrfuglen, etter 10 min gåing letter det 3 høner som flyr på langt hold. Jeg så dem ikke men kompissen min som står 30 meter nedenfor meg ser dem, "de lettet fremfor deg, ca 100 m." Jeg roper tilbake, "det kan sitte flere". Jeg går med min nye Franchi Falconet S høyt hevet fremover, da letter det en orrhøne på 15 meter og flyr oppover mot fjellsiden, skuddet går mitt i blinken å fuglen klapper sammen, herlig med fulltreffere på flukten!! Vi går videre å tar opp de tre hønene 4 ganger til, før mørket tar oss. Vi kunne med det avslutte denne lille jaktorgasmen, nydelig vær men det var skikkelig knaskeføre. Det var i det hele tatt rart at vi klarte å komme inn på skuddhold siden vi bråkte så mye. Fuglen var stor, ingenting som indikerte at det var en ungfugl. Har skutt flere orrhaner før men dette var min første høne, så det var en fin opplevelse! Lykke til videre alle jegere, vi har en liten måned igjen av skogsfugljakta, så de som har de kaldt og mye snø kan det jo hende at de får seg noen fine turer med rifla, kikkerten og hvit kamo. Her i nordland er det nok førsent å prøve seg på storfuglen med hagla, den sitter i topp for lengst. SKITT JAKT!!!
  2. Har A-tec CMM 6 lyd-demper til 17 hmr. Dempingen er grei men man vil alikevell høre lyd da kula går gjennom lydmuren pga. den høye hastigheten. Skal kjøpe en lydemper som går lengre inn på løpet og er litt bredere for utsmykkingen sin del ) _________________________________________________________________ Yildiz Classic 12/76 CZ 452 American 17 hmr Nå må det bli lysere om dagene i nord.
  3. Ok, har sett på 2 kikkerter nå som det står i mellom. Bushnell Trophy 4-12x40 til ca. 2500 kr og Leupold VX1 3-9x50 til ca 3500 kr. Ble anbefalt den siste, så jeg regner med at det blir VX1 siden jeg har hørt at den er robust og perfekt til mitt bruk og ikke altfor dyr:)
  4. Har kjøpt CZ 452 i kaliber 17 hmr. Planen var og bruke rifla til en del toppjakt, rypejakt og revejakt. Noen som har noen erfaring med dette? Til åtejakt på rev om natten vet jeg at x50 er bra. Har sett på Bushnell Trophy 4-12x40. Noen som kan dele noen erfaringer om dette ? Mvh Tungstein Matrix ! _________________________________________________________ Yildiz Classic 12/76 CZ 452 American 17 hmr
×
×
  • Create New...