Jump to content

jarnth

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by jarnth

  1. La merke til det samme som deg med noe begrenset utvalg på de to nevnte steder.

     

    Men. Det har siste året gått fra null-tilbud i Ålesundområdet til litt-tilbud på G-max og XXL.

    Pratet med betjeningen på de nevnte steder og de opplyser om at de ønsker å ta inn mere å tilby kundene, men at det er papirarbeider som må komme i orden, og at det går sent å få inn ammo på lager fra produsentene. (Ammohamstring i usa tenker jeg for meg selv...)

     

    Har slått meg til ro med at det mulig vil ta seg opp etter hvert med fabrikkamunisjon etter hvert i området.

     

    Lader heldigvis selv.

    Ellers støtter jeg meg til det lokale skytterlaget, Sannes på Åndalsnes og Våpenloftet i Førde.

    Nettbutikker har også noe utvalg som kan bestilles.

     

    Mh

    jarnth

  2. Heia.

    Sluttstykket med .22 LR settet er ingen problem å ta inn/ ut med kinnstøtten oppe :)

    Dessverre blir støtten på det berømte håret for høy til å presse inn 6,5 x55 sluttstykket i nederste posisjon.

    Heldigvis er jo støtten lett å ta helt ut av stokken. Må bare passe godt på fjæra og knappen i den fasen en monterer sluttstykket :wink: (Blir jo en forsikring på at en ikke "mister" sluttstykket ut av børsa utilsikta da)

     

    Hadde foresten igjen noen biter av en skjærefjøl i plast. Den måler jeg til 8,5mm tykk.

    Perfekt tykkelse. Får ta meg en dag å skjære til ett "avstandsstykke" som en kan legge mellom braketten og kinnstøtten i stedet for de to mutterene og skivene. Blir prosjekt en annen kveld det.

     

    Skjærefjøla er rester etter kolbeforlengeren til min Remington LTR i .223 rem. (H-S Presision stokk) Brukte der to lag som ble limt på i bakkant mellom stokken og rekylkappa. (synd skjærefjøla var hvit i fargen og ikke svart... funksjon før kosmetikk i så tilfelle. Ja ja. Stokken ble passe lang til mine apearmer da)

     

    Kan poste bilder om interesse for det senere.

     

    Mh

    jarnth

  3. Etter litt fikling ble det en mulig løsning på det i kveld. Kun fått tørrtrenet på siktebilde, så det gjenstår å prøve det i praksis.

    Braketten til justeringen var skrudd inn på kinnstykket. Tok dette ut, og la inn to muttere og en skive mellom braketten og kinnstykket før det ble skrudd sammen. (byttet også til litt lengre skruer)

    Med dette fikk jeg omlag 7 mm høyere støtte, og det kjennes akkurat nok ut for mitt fjes. Virker som stabiliteten i feste fremdeles er på plass.

     

    Dette som ett tips om det er flere enn meg som er "vannskapt" med lite fjes/ høye kinn og har lignede stokk/ siktemontasje kombinasjon.

     

    Mh

    jarnth

     

    Bilder tatt før og etter den lette modifikasjonen. Beklager rotet i bakgrunnen. Har tilsagn på eget kott, som skal innredes til laderom, med inspirasjon fra tråden om laderom her på forummet.

     

    normal_Bilde0124.jpg

    normal_Bilde0125.jpg

    normal_Bilde0126.jpg

    normal_Bilde0127.jpg

    Bilde0129.jpg

  4. Hei.

     

    Har noen gjort utbedring på å få høyere kinnstøtte på sin GRS sporter stokk ?

    Savner litt høyde på min stokk.

    Har rigget Sauer 200 STR, .22LR med Kahles K624i og Spuhr isms montasje 9 MIL/ 31 MOA.

    Det føles akkurat som en har litt for lite høyde med kinnstøtten i øverste låste possisjon.

    Er det noen rask og pen løsning på å få litt mere høyde, 8-15mm uten for mye styr?

    Må en bytte "styrestenger" på kinnstøtten og er det eventuelt mulig å skaffe?

     

    Flott om noen har innspill på det.

     

    På mine andre børser har jeg brukt oppskjærte spylerkanner/ striper med liggeunderlag/ sikaflex og div kolbestrømper.

    Håpet å slippe det i utgangspunkter på den god likte jacaranda stokken :)

     

    Mh

    jarnth

  5. vet du hvem som selger powersharp i norge? har alltid hatt lyst å prøvd:)

    Jeg har inne bestilling på PowerSharp til bruk på den ene saga mi. Håper den er på vei i posten denne uka, samt litt annet snaks.

     

    http://www.tosalg.no" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank

     

    Fikk svar på både e-post og telefon angående kompatible modeller. Flott det.

    Ser de også har gode priser på kjeder/ sverd-pakker og annet nødvendig til ved/ skogryddingsarbeidet.

     

    Er dog fersk bruker av motorsag rundt tunet hjemme. Godt fornøyd med Jonseredsaga 2152 som jeg kjøpte ny for to år siden. Godt å jobbe med kvisting og grøfterydding med 13" sverd og 1,3mm kjede. Lett å starte også, starthjelpen er ved halvkald sag å dra ut choke, og trykke den inn igjen før en napper lett i snora.

     

    Tenkte å kjøpe meg en bruk J 2152 til for å montere 14" Powersharp på. Har planer om å rydde litt rotvelter (mye jord og grus og hyppigere kjedefiling)

     

    Fikk en eldre nedgrodd J 455 av snille naboen her forrige uke med trøblete startsnor (deformert plastsnelle, spolte ikke inn snora. Mulig den har gått varm med rusk inni.) Hadden en ennå eldre J 450 delesag på bruket, og der passet jammen hele startsnordekselet med innmat rett på :)

    Plukket av alle deksler, blåste rent med luft og sauset over med WD40 (Var meget møkkete over det meste). Vasket tanken med en kopp fersk Aspen bensin. Skrapet pluggen, og skyllet gjennom litt bensin rett i sylinderen.

    Startet på første draget og jeg lo i to sekunder til den stoppet. Det var ikke verre enn at bensinslanger var tomme, og måtte dra en ti slag før saga gikk og starter nå som den skal.

     

    Brukt " gamlesaga" 455 ett par økter til å rydde i skråning langs en elvegrøft. Har satt på ett nytt originakjede til 149 kr i påvente av Powersharp. Det er også 13" sverd her, men 1,5mm "sporvidde" på kjedet.

     

    Brukererfaring mellom de to jonseredmodellene

    Det er ett skarpt kjede som skjærer veden :)

     

    Med ett litt mer bestemt drag i snora starter også gamle 455 på første draget, nye 2152 er litt "mykere" å dra i gang. Har ikke bedre måte å si det på.

    Kjedebredde: Merker det er lettere å jobbe med 1,3mm bredden i kjede/ sverd enn med 1,5mm. Spesielt når kjede begynner å miste litt av bittet.

    Sagene har bare noen få hundre gram i vektforsjell fulltanket, så brukeropplevelsen vil jeg mene er forskjellig pga forsjell i sverd/ kjedebredde.

     

    Så til topic: jeg ville som trådstarter velge 1,3mm bredden til å kviste og kappe med i forhold til 1,5mm.

     

    Jeg gjør forsøk på å montere 14" 1,3mm powersharp på gamlesaga 455 til bruk som rotveltsag/ kapping av grovere trær når jeg får det tilsendt. (Opprinnelig bestilt til nysaga)

    Beholde 1,3 mm kjede og 13" sverd på 2152` til kvisting og rydding samt kapping. Trenger ikke å risikere å rote så mye i jorda med det sverdet.

    Gleder meg til å prøve Powersharp, håper det blir greit

     

    Håper trådstarter finner noe han blir fornøyd med til slutt.

    Det var mine 50 øre...

     

    Mh

    jarnth

     

    Edit- rettet tomme bensinslanger...og flere skrivefeil

  6. Mange takk Rango for linken til lovdata.

     

    Kapittel 2 og 3, -Kontroll og trykkprøving- i linken sier:

     

    Kapittel 2. Kontroll og prøving.

     

    § 2. Flasker og flaskeventiler skal kontrolleres og flaskene vanntrykkprøves

    a) minst hvert 2. år for flasker til bruk under vann, inklusive vestflasker. Den første kontroll og vanntrykksprøve kan imidlertid tas 3 år etter fabrikasjonsmerking.

    b) minst hvert 5. år for øvrige trykkluftflasker.

    Fikk ikke kopiert over bilde av trykktesters stempel, men det er rundt, med merket "D" for dykkeflaske eller "Å" for åndedrettsvern samt nummer fra kontrollør. Da gjelder nok 2-årig trykkprøving på brukte flasker på dem.

     

    Korrosive gasser på feks dykkeflasker forstår jeg på Rango som om han mener oksygenberiket gass. Typisk her er dekompresjonsgass (100% O2), og lavere nitrox blandinger/ trimixblandinger. Slike flasker krever oftes egen merking på utført rensing av flaske og kran for bruk med ren oksygen om det benyttes partialtrykksblanding.

    Det er absolutt ikke noe hinder å kjøpe en slik flaske brukt om en kun ønsker bruke den til luftvåpen. Den har i tilfelle bare hatt en grundigere kontroll for renhet mtp korrosjon/ oljeforurensinger.

     

    Ja. Det er spesifisert på flasken hvilket arbeidstrykk den er godkjent for 200/ 230 bar.

    Det forekommer nok mest bruk av 230 bar til nyere dykkeflasker.

    Det er meget ideelt til dette bruk spesielt med tanke på dykking med blandet gass (Trimix/ nitrox). Det går på kompressabilitetsfaktor av gass på trykk opp mot rundt 260-270 bar, som ikke gir tilgang til særlig øket volum i beholderen.

    Enkelt eksempel meg forklart tidligere: Over 270 bar, så vil ikke volumøkningen lengre være linær med trykkøkningen på beholderen.

    300 bar / 10 liter flaske. Tilgjengelig volum teoretisk 300X10= 3000 liter gass. En hopper i sjøen, og etter noen få minutter/ åndedrag, vil trykke synke raskt ned til 270 bar (10 % reduksjon), for så å legge seg i linær linje etter videre gassforbruk. En kan i praksis beregne dykket utfra 270-280 bar tilgjengelig gass.

    230 bar / 10 liter flaske. Tilgjengelig volum teoretisk (og praktisk) 230X10= 2300 liter gass. En hopper i sjøen, og har linert videre gassforbruk siden en er under "brytningskurven" på 270 bar. En kan i praksis beregne dykket utfra starttrykket sitt (230 bar) som tilgjengelig gass.

    Til krevende dykk med lang bunntid kan en koste på seg +10% topping av trykk på 230 bar flasker, og dermed få 250 bar reell tilgjengelig gass... dette fordi en er under 270 bar, der en får mer trykk enn volum innpå flasken :)

     

    Håper det var litt forklarende og ikke forvirrende. (Det ble i hvertfall en gedigen avsporing)

     

    Så: Ikke noe problem å bruke eventuelt brukte dykkeflasker til luftvåpenbruk på 230 bar om de skulle være merket "nitrox" eller "O2 service" så lenge trykktesten er ny nok.

    En trenger på død og liv ikke bruke makskapasiteten, men heller fylle bare til 200 bar om en det vil.

     

    iÅr kom meg litt i forkjøpet.

    Er enig med at en må ha respekt for trykk, og bruk riktige koblinger tili dekandering/ fylling.

    Kanskje du kan henvise meg til stedet som sier 4 år fra produksjonsdato ? Er interessert i det, siden jeg har 11 flasker med ulik produksjonsdato som skal testet ( ca 400 kr x 11 = 4400 kr. Mange kilo krutt å kjøpe for de pengene :) )

     

    Beste hilsen jarnt

  7. Rango: Er det samme regler for flasker for pustegass (dykkeflasker/ røykdykkerflasker) som for industriflasker (som sveisegassflasker/ helium/ industrioksygen mm, som 50-80 liters flasker) ?

    Er ett par år siden jeg leste lovdata på dette feltet, så jeg blir glad for en oppdatering.

     

    Kanskje er "stasjonære" storflasker aktuelle for luftvåpen brukere. Feks industriflasker på 40-80 liter eller lignende. Noen har vel arbeidstrykk godt over 200 bar og kan vel være aktuelle. Gass-pushere som AGA/ Yara mv.kan nok svare på det vil jeg tro.

     

    (OT: humm, kanskje jeg kan påstå dykkeflaskene mine bare brukes på land, så sparer jeg mange høvdinger på trykktesting, som selfølgelig ville gått til kuler, krutt og ladekomponenter ...vent, da har jeg ikke spart noe alikevel :D )

     

    jarnt

  8. Har veldig god erfaring med rask levering på postordre fra http://www.fue.no" target="_blank" target="_blank" target="_blank når det gjelder handling av dykkerutstyr.

    Sjekk nettsiden og kontakt dem (tlf / msm) om du er interessert i ny flaske. (feks. 300 bar-12 liter flaske)

    Nye flasker trenger ikke trykktestes første gang før det har gått 3 år fra produksjonsdato ;) (etter det er det vanlig med trykktesting hvert andre år)

     

    Adaptere for påfylling til luftvåpen har jeg ikke kjennskap til desverre. Der må andre hjelpe deg.

     

    Hilsen ufrivilling tørrlagt dykker pga husoppussing.

    jarnt

  9. om det er RA sierra så har den matchking kuler på 150 og 168 grs. BC står på sierrabullets.com (150 grs har .398 og 168 grs har .447)

     

    Om det er LAPUA patronen så har den vel 150 grs Lapua lockbase om jeg ikke tar helt feil og har BC på .488

     

    Takker. Lockbase høres sansynelig ut i 150 grs.

    " DFS prislisten =1052-RA MATCH 7.62 X 51 12 g / 185 gr. 770 m/sek Kr. 7,14"

    På Sierrabullets.com ser jeg ikke opplistet noen matchkule på 185 grs.

    På Lapua sin side ser jeg to alternativer (kilde http://www.lapua.com bullets...)

    #1De har en scenar på 185 grs (Scenar GB432 HPBT 12.00 185 .521) Er det denne kulen de er ladet med så er jo BC 0.521.

    #2 Kan og være D46 kulen (FMH Boat Tail D46 FMJBT 12.00 185 .547) Er jo også en mulighet. (BC 0.547)

    Noen som vet? Eventuelt har kontakter i miljøet?

     

    Om moderartor eventuelt kan være behjelpelig med å sette spørsmålene i riktig forumkategori for ikke å ødelegge tråden er det fint. (kjipt med kalde skuldre i sommervarmen 243.win... :roll: )

     

    Takker for hjelpen så langt alle sammen.

     

    Beste hilsen jarnt

  10. Takker fjompen.

    Grunnen til at jeg lurte var at jeg ikke kunne se den Normapatronen i prislisten til DFS nå etter nyttår.

    http://www.dfs.no/filestore/PDF-DOC-RTF ... 100110.pdf

     

    Flott at den er tilgjengelig fra Norma skytterlag i såfall :)

     

    I .308 ser jeg bare RA patroner (varenummer 1051, 1052 og 1054) og en Sellier & Bellot (vare 1063) Hos DFS i tilfelle.

     

    Til 243 winchester: Beklager om jeg kuppet tråden. Mest for å kartlegge tilgangen på RA/ Lapua og Norma hylser for trening og omlading.

     

    Noen med info om kuletype og BC på RA ammunisjonen (.308 alternativene)?

     

    jarnt

  11. Her i vinter skaffet jeg meg .308 Norma Golden Target fra DFS sin prisliste. Gav da 6 kr pr patron.

    Har den patronen gått utav sortimentet siden den ikke er på prislisten jeg sjekket fra DFS nå nettopp?

     

    Ser det nå er to alternativer fra RA.

    En merket Match 150 gr med Lapua (kule?)

    Alternativ 2: Match med 185 gr kule.

    Alternativ # erm Match med 150 gr Sierra kule. Regner med det er Match King kulen.

    Noen med kjennskap til kuletupen og BC på de to første patronene? Er takknemelig for svar om noen har erfaring med desse.

     

    Er tilregnelig å tro det er Lapua hylser, og det er jo en god ting. Selv om prisen er over kronen over Norma alternativet fra i vinter.

     

    Mvh

    jarnt

  12. Hei.

    Har ett ønske om å skaffe 20 MOA Picatinney skinne til min CG1900. Helst med litt forlengelse fremover fremste montasjefeste. (Har en sånn fra EGW til min Remington 700 LTR, og er veldig fornøyd med konfigurasjonsmuligheten det gir for Weaver type ringer)

    Mener å ha sett det på en eller anne nettbutikk, men erindrer ikke hvor. Kan være jeg tar feil.

    Har en rifle i kaliber .308 Win, og vil ved anledning prøve den på lengre avstander når sjansen byr seg.

    Det er gjerne ikke nødvendig med 20 MOA skinne til en rifle i det tilsynelatende mindre egnede kaliber til langhold ut mot kilometeren, men ønsker å ha mulighet når en først tenker å bytte base.

    Ser i hvertfall muligheter til flere valg angående ringer i 1" og 30mm og at eventuelt kikkerter med færre knepp også blir en mulighet å kunne prøve seg med.

    Der er vel muligheter å kamre om riflen til et mer potensielt langholdkaliber på samme låskassen og en skulle bli hekta på den type skytesport (Kanskje best å la være. Høres veldig forlokkende ut i alle fall 8) )

     

    Er det noen som har 20 MOA skinne på sin CG / Zoli/ Husqvarna rifle, og kan veilede meg litt til riktige kontakter?

     

    Setter stor pris på tilbakemeldinger.

     

    Beste hilsen

    Johan-Arnt

  13. Jepp. Passer meg glimrende det. (må bare merke om rattene mine fra MOA til MIL en gang det skulle falle meg inn. Var det ikke 14 moa i hvert 0,1 mil?)

     

    Ellers spennende å høre hva HK416 finner ut av på sin 4,5-14x50. Post gjerne svaret når du har det.

     

    Mh

    jarnt

  14. Hei.

    Har en Z.conquest 6,5-20X50 med mil-dot i 2.plan (ikke medforstørrende)

    Sjekket mot et skivestativ satt opp på 100 m. Har avmerket på ene skivestativstolpen nøyaktig en meters merke med desimetere også.

    Her korrosponderer retikkelet på 10 ganger forstørring (1 meter mellom endestolpene/ ti dot`er) og akkurat halvparten på 20X forstørring.

     

    På min Z classic med tysk 4 retikkel i første plan, er det hele tiden 7 desimeter mellom endestolpene/ tykksolpene.

     

    Det var min verifisering.

     

    Lykke til

     

    Mh

    jarnt

  15. Hei.

    Har bare ladet .308 og .223 Rem til meg selv ila siste to årene.

    Skyting av samlinger tok noe tid (les noen dager), men fungerte greit.

    Kom så over artikler om stigelading, og bestemte meg for å prøve det. Er veldig fornøyd med resultatet så langt.

    http://www.desertsharpshooters.com/manu ... edload.pdf

    http://www.6mmbr.com/laddertest.html

     

    Min erfaring.

    Brukte ca 40-55 kuler før ladingen ble ferdigtestet pr kule. (Bruk eller forkast) Det er ladninger for enten med eller uten demper. Ferdig med to turer på skytebanen :)

    Velger om en skal bruke med eller uten lyddemper

     

    Dag en: Skyte stigen rolig, ~200m. A4 ark med shoot-n-see og skivekikkert.

    Finne samlepunkter (clustere/ sweet spots). Velger den beste og eventuelt nest beste samlepunktet. Lader så 10 eller 14 patroner med ladevekt midt i sweetspot ladevekten.

     

    Dag to: skyter to serier av 5 eller 7 skudd samling av sweetspot-ladevekten. En serie med demper og en uten. Velg utfra det en ser hva en vil bruke. Ferdig.

     

    Fikk luket ut noen kuler som går bedre enn andre i mine løp med de kruttene jeg har tilgjengelig.

    Bestemte meg for settedyp som gir godt hold i hylsa i stedet for minst mulig friflukt.

    (Mistenker for lite hold i hylsa, 2mm, til at jeg forkastet 110gr Partizan i .308. Rene haglesvermen)

    Minst mulig friflukt har og gitt utfordring med funksjonering mtp magasin/ materampe i mine børser. Stigeladingen vil kompansere for eksprimentering med friflukt. Bruker nå minst 1/2+ kulediameter, gjerne mye mer.

     

     

    (Noe som gjenstår å prøve er en stige med lyddemper og en likedan uten lyddemper. Det avgjørende for valget blir den komboen som gir best kombinasjon i samlinger mellom med og uten lyddemper om det lar seg gjøre. Forskjell i treffpunkt er ikke nøye. Det er ladevekten av krutt jeg ønsker konstant/ likest mulig. Da er det bare å sette ett lite lakkmerke på kikkerttårnene for enten med eller uten demper. Det blir jo helt likt hver gang. Det blir på eventuelt neste kule som testes ;)

    Har .224 Scenar 70 grs og Hornady 55 grs V-max klar for testing med VV 540 og Norma 201.

    Retest av .308 Scenar 155 grs med VV 540, med demper.

    Må bare få tid innimellom en gang :)

     

    Har til nå valgt kuler som lar seg fungerer med og uten demper.

    Remington 700 LTR .223 (twist 1:9) Tung pipe.

    -Sierra 50gr Blitz, VV N130 er super samling med demper som den ble stigeladet for (~1003 m/s). Bitte litt større samling uten demper. Brukte den uten demper på ett jaktfeltstemne i fjor. Prisen var ett godt argument for denne kulen.

    (Kandidater som ikke nådde opp med VV N130 og VV n140 (Sierra 40gr-overstabilisert?, Sierra 60 gr-for dyr, Sierra 69gr og Hornady 68gr-ingen "clustere" ved stigelading, Hornady 55gr FMJ-trives heller ikke. Nosler BT60grs-for dyr.

    Partizan 75gr var ok med VV N540, men bare uten demper.)

     

    Carl Gustav 1900 .308, Tynn pipe-større treffpunktforskjell m/u demper.

    Bruker sierra 150grs mk pga pris/ presisjon, og scenar 155 pga presisjon og samler bra med og uten demper (litt større samling med demper.)

    (prøvd sierra 110grHP 155/168mk, partizan 110grs, scenar 155/168grs, Partizan 168 var veldig bra mtp pris som var 1,50 kr før prisen gikk opp.)

     

    Håper svaret kan hjelpe deg, selv om det ble noe langt og tung å lese.

    Mh

    Johan-Arnt

     

    Edit: Glemte å nevne en ting.

    Om en kronograferer "sweetspot" ladningene har en mulighet til en sjekk og eventuelt justering av kruttmengden om en forandrer på helpressing/ "neck sizing" prosedyren sin.

×
×
  • Create New...