Jump to content

Roger Aspnes

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Roger Aspnes

  1. Det at man kan bruke nato ammunisjon til 308. er ikke en garanti. Har selv en tikka i 308. Og jeg kom over et par hundre natoskudd. Tenkte det skulle bli gøy og trene med men det ble med ett skudd, da hevarm på sluttstykket nesten ikke gikk å få opp etterpå. 308. og nato 7.62*51. er ikke samme kaliber og i min tikka er kammeret for trangt til å bruke nato. Sammenlignet nato og 308 og så da at nato ammo hadde en aning lengre hals på hylsen.

  2. Jeg sliter fælt med å få fine samlinger med 22'en og trenger gode tips og råd.

    Rifla er en helt ny Savage Mark 2 TR.

    Optikken jeg har på er fra Schmidt & Bender og er festet på med Recknagel ringer (montert av forhandler).

    Paralaksen er korrekt innstilt.

    To-foten er en Burris BR.

    CCI Standard

    XXL sine 14cmX14CM luftgeværblinker.

    Avstanden jeg har skutt på til nå er 30 meter.

     

    Ut i fra dette tror jeg at det er trygt å utelukke at det er utstyret det er noe galt med, men meg.

     

    "Samlingene" på 5-skudds serie er på opptil hårreisende 12cm.

     

    Alle gode tips mottas med glede :thumbup:

     

     

    Sikkert kikkert som er montert "feil" med for mye "spenning" Ringene er sikkert montert litt skjevt

  3. Heihei..

     

    Begynner på jegerprøvekurs mandag og regner med at smelljern skal kjøpes inn i andre kvartal av 2012.. lurer litt på CZ455. Har skutt et par magasiner med .22LR i en 452, og førsteinntrykket var veldig godt.

     

    Ser at Jaktdepotet har tilbud på American med både .22LR- og 17HMR-løp. Har et par spørsmål om dette..

     

    Har jeg rett om jeg påstår at .17HMR og .22WMR har en type magasin og .22LR har ett eget, og man må sette inn ei lita blokk i magasinbrønnen for at det skal passe? Må man ta ut/putte i den saken når man bytter til/fra .22LR, og vet noen om det følger med magasin av begge sorter og den saken for .22LR-magasinet i denne pakka?

     

    Ole

     

    Alt følger med. unbrako magasin og den spacern for 22lr magasin

     

    Roger Aspnes

    Endret:

     

    Nå såg jeg den linken lengre oppe til Schou hvor det var godt forklart. Da var den saken løst. :lol:

     

    Men dog, er det noen som vet om pakken inkluderer magasin av begge typer og den blokka? :|

  4. Hvis det oppstår treffpunktforandring ved bruk av tofot bør man se på stokken under pipa når rifla ligger på tofoten. Hvis stokken er myk kan den presse på løpet.

     

    Min mening er at en rifle som er riktig tilpasset deg, godt beddet og med frittliggende løp (også ved bruk av tofot), skal ha samme treffpunkt så lenge du har god skyteteknikk. Men, det er mange faktorer å tenke på. Vanskelig å vite hva som utgjør mest.

     

    Fredrik

     

     

    Undersøkte det problemet samtidig som når jeg merket trefforandring. stokken "fjærer" litt når jeg klemmer på den fremme ved skjeftet men det er såpass frittliggende løpet at det ligger fortsatt fritt ved bruk av tofot. Så er nok sikkert plassering av rifla ved skulderen som blir litt annerledes når "tofoten"blir brukt kontra sekk til anlegg eller skyting med reim.

  5. Fikk testet min 455 i 17HMR i dag. 10 blå og veldig lite vind.

    Har ikke pusset eller noe som helst enda.

    Ble ikke veldig imponert over presisjonen egentlig, men vi får se hvordan det går etter en real puss.

    Den spredte 5 skudd over 50mm på 100m. Noe vind var det kanskje til tider, men klarer ikke å tro at det var det som gjorde det.

    Testene ble gjort med CCI V-max og FMJ.

     

    Til de som tviler på skytteren dro jeg en serie med Mauseren i tillegg. Tre skudd målte ca. 7mm.

     

    Edit: Jeg må moderere meg litt ser jeg. Glemte den siste serien min. 5 skudd - 35mm. Fjerner jeg den ene flua da så ligger den på 16mm.

     

     

     

    jeg har til tider også merket en og annen slenger. Men tror rett og slett det er ladningen i hylsa... Sist jeg var på bane med min 17hmr hadde jeg flere slengere som var så ekstrem at det er nødt til å være noe med produksjonen av ammoen. skjøt 3 skudd så plutselig kom ett skudd som gikk 15cm høyere. Skjøt noen skudd til og så ble det enda en slenger. Og det var med cci full metal jacket. Ble ikke kjempeimponert over presisjonen i den. Har ikke opplevd det med noen annen cci ammunisjon.

  6. jeg har til tider også merket en og annen slenger. Men tror rett og slett det er ladningen i hylsa... Sist jeg var på bane med min 17hmr hadde jeg flere slengere som var så ekstrem at det er nødt til å være noe med produksjonen av ammoen. skjøt 3 skudd så plutselig kom ett skudd som gikk 15cm høyere. Skjøt noen skudd til og så ble det enda en slenger. Og det var med cci full metal jacket. Ble ikke kjempeimponert over presisjonen i den. Har ikke opplevd det med noen annen cci ammunisjon.

  7. Har erfart stor forskjell når det gjelder treffpunkt, ved skyting med tofot kontra skyterreim. med min tikka m595 308. skilte det 7-8 cm i høyden på 100m. Ble overrasket over det og skrudde på tofot igjen og da satt skuddene i senter igjen. På elgjakt er det ingen betydning. Men skal man på toppjakt er det lurt å skyte inn våpnet med samme anlegg man skal bruke på jakt, det være seg ryggsekk eller tofot. Er også lurt og ta ett par skudd for å sjekke treffpunkt hvis det feks. er 20minus når du kommer ut i skogen, og det var bare rundt 0 grader når du skjøt inn rifla. Det kan skille en god del.

  8. Har erfart stor forskjell når det gjelder treffpunkt, ved skyting med tofot kontra skyterreim. med min tikka m595 308. skilte det 7-8 cm i høyden på 100m. Ble overrasket over det og skrudde på tofot igjen og da satt skuddene i senter igjen. På elgjakt er det ingen betydning. Men skal man på toppjakt er det lurt å skyte inn våpnet med samme anlegg man skal bruke på jakt, det være seg ryggsekk eller tofot. Er også lurt og ta ett par skudd for å sjekke treffpunkt hvis det feks. er 20minus når du kommer ut i skogen, og det var bare rundt 0 grader når du skjøt inn rifla. Det kan skille en god del. Treffpunkt kan også variere hvis du skyter med skudd som du går med i lomma og er varme kontra skudd du har i sekken som er kalde..

  9. Har kjøpt en cz 455 i 22 lr og 17hmr. avtrekket på czen er mildt sagt elendig. med masse kryp!. Men presisjon på 17hmr er helt rå!!.

    testet tnt og v-max forrige helg og etter ca 20 skudd samlet en 5skudd serie på 100m innenfor en skiveklisterlapp(samling på 12mm eller no sånt). Gleder meg enormt til rypejakt men da skal jeg montere en timney avtrekker på cz en først!. :| På sakoen er vel det meste bedre når det gjelder avtrekk kan jeg tenke meg men ikker hvert det dobbelte i pris.

    timney avtrekker kan bestilles fra statene til 100daler;)

×
×
  • Create New...