Jump to content

sailor1

Members
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by sailor1

  1. hei er det noen som kan svare meg på hvor du kan få kjøpt komplette bindinger til forsvarets ski?

    kjøpte et par ski fra forsvaret men den bakre del av bindingen manglet..brukt eller nytt spiller ingen rolle..eventuellt om det finnes lignende bindinger for å bruke vanlige fjellsko i,ønsker ikke å bruke skisko..på forhånd takk...

  2. @ Foxhound, takk for det, nei har ikke prøvd hvalbein/kjeve,

    da dette øyensynlig er enda vanskeligere å få tak i enn hvaltenner.

    Prøver gjerne om sjansen byr seg, men gamle skjelett er det vel få av.

    Var jo begrenset med plass på de gamle båtene.

    (Er vel flere som flyter i land oppe hos dere enn her nede, i tillegg til jakta)

     

    @ CanadaJeger, synes absolutt du skal legge ut bilder av knivene til P.O Ødegård.

    Du må gjerne bruke denne tråden om det er formålstjenelig.

     

    kaster meg på her jeg..usannsynlig flott kniv du har laget!!!jeg jobber som hvalfanger og kan skaffe bein,kjever,ørebein osv..bare vågehval så tenner har den ikke..er du intressert i noen produkter så send en pm..kanskje vi kan bytte en slik flott kniv mot bein,kjeve,kjøtt osv???

  3. Takker for svar jeg :D

    Mobil er jeg ja, topp at du nemte Roan mange plasser utover flatanger osv som har hytte og båtutleie osv.

    Blir spennede dette aldri prøvd det bare lest å sett småfilmer.

    ps Hva er skuddpremien som du nevnte på :mrgreen:

    tror det er 750 for havert.sjekk med fiskeridirektoratet før fangsten starter..

  4. Kaster meg på her jeg å :D

    Noen av dere her inne som jakter i trøndelag ? Lyst å prøve jeg å når jakta starter igjen, men tenger tips om steder osv :mrgreen:

    hei myrnissen..er fra trøndelag selv så det vet man jo av:-) vet ikke hvor mobil du er men det heteste tipset er hitra frøya omegn,roan er også en god plass.finn fram et kart å kikk på lokaliteter som har masse holmer fløskjær og gjerne dypt vann i nærheten..kan virkelig anbefale denne jaktformen,spennende til tusen,sosialt og kjempebra marinbiologi..sel har "kveis" i fordøyelsesystemet som forplanter seg nedover i næringskjeden i form av "Kveis" på torskelever og seilever,men også andre arter er berørt av denne..sel er en topp predator og må som alt annet holdes i sjakk..dessuten er det jo en hyggelig skuddpremie på denne karen..

  5. heisann..har vært en del på selfangst i vestisen og min erfaring er at det er ikke så nøye når du skyter,bare vær rask til å komme fram før selen synker(regner med du skal ha det deilige kjøttet og den flotte pelsen) selen puster inn rett før den dykker,det er vanvittig mye blod i en sel pga dens evner til å dykke.den har relativt små lunger men tar opp store mengder oxygen i blodet.det beste er nok å skyte på selen når den har hodet høyt oppe i vannet da dette er en indikator på at den vurderer å gjøre en manøver som å dykke eller svømme .skal du skyte sel på land,holme eller liknende så skyt først ut vakten,det er det individet som ligger høyest i terrenget...ellers er det bare å ønske lykke til med en extremt spennende jakt som nesten ingen utøver av en eller annen grunn..et mattips til slutt,dekk kjøttet du får i grovsalt utenom biffen den er prima vare som den er...

  6. Eller bacalao kanskje? Fan og, jeg fikk lyst på det nå :)

     

     

    Skjerp deg, skikkelig bacalao inneholder IKKE tomatpure selv om husmødrene i Bailsund koker tomatpure med potet og klippfiskslo og kaller det bacalao!

     

     

    ha ha,helt enig på punktet om tomatpure..skal du lage bacalao så gjør det heller skikkelig

  7. Sailor1 : Foxterrieren til Joano ble vel skutt under jakt av en postskytter. Trist , men mener Joano nå har skaffet seg Borderterrier.[/quote

     

    uff da..det var ikke noe særlig.må være våken på post.

    er det sånn å forstå at du driver med foxterrier,har sett litt inne på forumet hær.

    har lenge hadd lyst på foxterrier men yrkessituasjonen min tillater ikke dette før tidligst til neste år..kan du kontaktes på e-mail hvis dette blir aktuellt?

    vil ha en hund ifra en seriøs oppdretter som deg,har inntrykk av at dine hunder er viltskarpe.

  8. Jeg synes fox terrieren i likhet med mange andre raser, også burde få en egen tråd på forumet.

     

    Jeg har selv en 14 mnd. gammel hanne som "lyder" navnet Apollo :lol: Den har jeg kjøpt av Foxterrier her på kammeret.

     

    Det er en veldig lovende unghund, som det ble skutt en rev for da han var 13 mnd. Han ble prøvd i kunsthi da han var et halvt år gammel, og viste allerede da tendenser på at han skulle bli en skikkelig revsprenger.

     

    I sitt første møte med reven så fikk han seg en karamell over snuta, det tok ikke han så tung og hadde hilos dagen etter.

     

    det var en kort levetid på den hunden? ulykke eller sykdom? nysgjerrig på rasen.

  9. Det er jo en gammel oppfatning at man helst ikke skal spise klodyr. Om det bygger på overtro eller sykdomserfaringer, må jeg huske og spørre min gamle mor om.

     

     

     

    tror nok det er en blanding av begge deler.hare er en matkilde som annet vilt,vil nok tro at det har noe med harepest å gjøre at man kan få avsky mot haren,men dette ser man jo på dyret hvis det er sykt..man får kjøpt langt verre produkter i butikken enn man fanger i skogen :)

  10. her i lofoten er det en voldsom harebestand,kan nesten ikke unngå å kjøre på en hare hvis du kjører etter mørkets frembrudd.men det er nesten ingen som jakter hare her heller,noen mener det er uspiselig...hørt sånn vås...det er prima vare spør du meg.fikk to stykker for noen dager siden,mmmmm

  11. har sett noen jaktvideoer og kikket litt rundt på nettet og har sett at noen har hunden sin i en sekk på ryggen,spesiellt er det hihunder dette gjelder..

    er det for å holde hunden varm,eller er det for å forsere vanskelig terreng.synes dette er rart,har vært på jakt med flere hunder og funnet ut at jeg blir kald og trøtt lenge før hunden :)

  12. hei,er det noen som vet noe om taner for tørking av skinn,eventuellt dimensjoner for å bygge en tane til tørking av reveskinn og mink.

    er amatør så det holder men håper på en snarlig forandring på det :idea:

  13. skulle pusse salongen isted,da oppdager jeg til min store forskrekkelse en kvart tomhylse fra cci standard ramle ut av LØPET..

    hører videre en raslelyd mellom løpet og demperen(det er en heldempet fra alms).skrur av den ytterste demperen og ser en stor bit er borte fra den indre plastikken..

    sitter å klør meg i hodet ennda,har gjort det i 2 timer nå..hva kan ha skjedd? noen forslag?

  14. for å forvirre enda mer...

    De amerikanske kaliber benevnelsene 30-06 Springfield og .308 Winchester er det samme som 7,62 x 63 (lang) og 7,62 x 51 (kort)

     

    308 kommer nok fra at den reele diameteren på prosjektilet er i tommer ca 0.308" som da i metrisk det samme som 7,62 mm.

     

    Tallet etter x i metriske kaliber (7,62 x 51 / 9 x 19 / 9,3 x 62 / 6,5 x 55 / 6,5 x 45 osv) angir lengden på selve patronhylsa i mm(Men sier ingeting om form, diameter osv)

     

    -06 betegnelsen på 30-06 kommer av det var det året det amerikanske forsvaret approberte den patronen.

     

    Du får en .308 win patron i et kammer som er tilpasset .30-06. Og det smeller ofte også. Den hylsa du dar tar ut benevnes i kalibret .308 IDIOT. Det er nok ikke forsket seærlig på det, men utover dårlig presisjon og slikt vil jeg tro at du øker sjansen for å ødelegge våpen, deg selv og andre en del med å skyte korte flaskehals patroener i et lengere riflekammer.

     

     

    Det er ikke helt riktig at 30-06 er kraftigere. 308 ble utviklet til å være like "kraftig" som 30-06 men med mindre hylse. I moderen tider tilater konstruksjon og bedre krutttyper dog at man kan få mer "omf" ut av en lang en en kort

    håper det hjalp litt...

     

     

    ha ha,ja det klarnet faktisk opp en hel del.

×
×
  • Create New...