Jump to content

UlvUlv

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

UlvUlv's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Fant et par sider på nettet som omtaler dette: www.wadsten.no/newsdet44.htm www.home.online.no/../4_ettersok.pdf Takker for innspill FatDog, Echo, Rbuste, Melvin, Laikajeger, Løshund og Custer! Håper det er flere som vil dele erfaringer her. Jeg skal kommme med rapporter om hvordan det går med oss i jakta.
  2. Takk for gode innspill! Jeg blir litt sterkere i troen på at de oppfatninger og tanker jeg selv har om dette slettes ikke er ille. Er nok også slik at mange av de rådene jeg har fått tidligere er tuftet på erfaringer på gråhunder, og således aldeles ikke trenger å stemme for en laika. Er vel heldig stilt sånn da jeg har ca. 70 000 mål til rådighet, slik at der er plass til både meg, hunden og resten av jaktlaget. Litt planlegging og godvilje fra resten av laget så skal dette gå greit. Så får vi se da, blir utrolig spennende. Regner med at det kan blir los på litt forskjellig, elg, ekorn, storfugl, mår og gaupe.
  3. Hm....må da være noen her som har noen erfaringerå dele??!
  4. Har en øst-sibirsk laika, tispe som blir to år nå i november. Årets elgjakt blir debuten som løshund. Hun var med på jakt i fjor, men ble ikke sluppet på elg. Fikk god trening i sporing, og har etter det gått til premiering på bandhundprøve, og er godkjent som ettersøkshund. Hun skal benyttes som løshund, og jeg gleder meg til årets jakt, men er litt usikker på hvordan jeg bør gå frem. Hadde i utgangspunktet tenkt å slippe hunden i områder hvor jeg vet at det er sannsynlig at det står elg, la hunden søke og jobbe. Vente på hunden, og følge den rolig. Så vil det jo forhåpentligvis bli elgkontakt etterhvert. Sjansen er jo selvsagt tilstede for at det blir los på "feil dyr" eller dyr som ikke står for hunden og at man må gi seg på det, bytte terreng og slippe igjen. Er jo redd for å gjøre ting galt, slik at hunden blir preget av mine feil. Har lest noen bøker og spurt en del mer eller mindre erfarne løshundfolk, og fått litt ulike råd og tips. Noen påstander som gjør meg usikker: 1. Vent med å slippe første gangen til du har elg som du vet med stor sannsynlighet vil stå for hunden. Unge dyr tar lett ut i uttaket, og vil ikke stå for hunden. Dette er negativt for unghunden. Voksne dyr, feks. ku med kalv står lettere for hunden, og sjansen er bedre for at debuten på los blir en suksess. 2. Skyt kun om hunden har elg i stålos. Skyt ikke elg i bevegelse med hunden etter. Faren er stor for at hunden vil lære at det bare er å få elgen i bevegelse, så skjer det noe. 3. Det er kun hundefører som skal ta seg inn på losen og skyte. Ingen evt. postere skal få ta seg inn på los og skyte. Evt. postere er der kun for å kunne skyte på andre dyr som måtte bevege seg i terrenget. Om en los har løsnet og elgen tar ut med hunden etter skal ikke poster/fører skyte. 4. Vent ca. en time med å ta deg inn på losen. Er man for rask her vil hunden "huske" det, og gi seg for tidlig neste gang. Jeg har jo selv en oppfatning om hvordan jeg vil gå fram, men setter stor pris på erfaringer og gode råd.
×
×
  • Create New...