Jump to content

jegeren123

Members
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

jegeren123's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Fikk ikke åpnet linken Kan du si kort hva som sto der??
  2. Jeg veit det at et variee fra fylke til fykle hva minstekravet for rådyr varierer ganske mye, men er det egentlig noe spessiel minstegrav for hvor mye skog man må ha??? Eller er det sånn at hvis man har nok dekar til et rådyr, men alt er dyrket mark, så kan du skyte det rådyret???
  3. Men man kan jo være en kjempe god sytter, og en kjempe god jeger samtidig Kunsten er det å dra med seg skyteferdighetene over i jakta: Pust og avtrekk for eksempel
  4. Jeg tror jeg kanskje vil si det at som jeger balanserer vi på en ganske tynn pinne. Det er fort gjort å gjøre feil, som kan få alvorlige følger. Jeg mener det at jo mer skudd du har i fingeren, og jo bedre du kjenner våpenet ditt, desto bredere blir pinnen( selv om det også er mange andre faktorer som også spiller en rolle) Jeg er veldig enig med mange av svarene her, men dyreskjelven mener jeg ikke er noe slags bortforklaring, kanskje for noen, men absolutt ikke for mange. Pulsen hopper brått opp og det blir vanskelig å holde våpenet like stille. Men det er nok også noe man vender av seg. Jeg merker stor forskjell fra når jeg skøyt et rådyr forrige helg, enn mitt første rådyr. Det stilles store krav til oss jegere. Både når det gjelder human avlivning og sikkerhet i forhold til andre mennesker. Jeg tror man tjener på å trene på å skyte under så og si alle forhold. Skal man foreksempel jakte i et veldig bratt terreng der skuddvinklene kan bli litt " ovenfra og ned" , så burde man kanskje ta noen skudd med vinkel. Kan jo ikke tape på det.
  5. For det første, så var ikke de noen spøk!!! Og for det andre så er jeg ikke så flink inne på forumet her som dere andre, så er ikke helt inne i systemet ennå Men de rottene finnes!!!
  6. Dessuten, det var det første innlegget Kan ikke bli "mobba" for det så mye lenger nå vel???
  7. Det er jo ikke for min egen del!!!!! Det er for at jeg lurer hva andre mener.. Jeg har skutt 2 elger i år og skyter litt over 5000 skudd i året. Det fines de jegerene som ikke trener noe i det hele tatt og de som tener mye.. Hvor går grensen?? (Og, hehe, dama var med på post faktisk, og hun syntes det var gøy med elgjakt Ho vil ta jegerprøven og hele pakka nå, så tror jeg er i ferd med å få en ny jaktkammerat ) begynner å lære nå ja
  8. Kan være enig i det Men jeg var veldig glad for at jeg hadde en del tusen skudd på samvittigheten når elgkua kom på posten min tidligere i høst.. nervene kom jo med en gang, og tror ikke jeg hadde skutt så bra som jeg gjorde hvis jeg ikke hadde trent så mye på forhånd..
  9. Jeg er så og si oppvokst med rådyrjakt og har hele tiden blitt lært opp av mine eldre familiemedlemmer+jaktkammerater. Når vi har sluppet hunden har vi for det meste gått på fra den siden av terenget som gjør at det blåser mot oss( eller hvis vi har sett noen dyr så sllipper vi der da), men jeg er nesten sikker på at det er andre måter å gjøre dette på.. Postene har vi for det meste satt der vi veit rådyrene kommer, selv om dette betyr at vinden blir litt ugunstig. Noen meninger??? Hadde jo vært litt interresant å sett hvordan andre velger å drive hundejakten
  10. Jeg tenke på bane jeg da.. For eksempel: Hvis det kommer et skadeskutt dyr fra naboposten, burde man ikke da ha trent litt på å skyte på dyr i fart???
  11. Det er jo greit nok, men si trening?? Løpe elg foreksempel.. burde man prestere der???
  12. Hvor mange skudd burde man ha skutt??? Er det greit å begynne å skuyte på vilt dersom du er veldig flink til å skyte, selv om du ikke har skutt så mange skudd?? Det skjer jo noe med deg når du får et vilt i kikkerten, enn en blink Hvor mye erfaring trenger man egentlig??
  13. Jeg er så og si oppvokst med rådyrjakt og har hele tiden blitt lært opp av mine eldre familiemedlemmer+jaktkammerater. Når vi har sluppet hunden har vi for det meste gått på fra den siden av terenget som gjør at det blåser mot oss( eller hvis vi har sett noen dyr så sllipper vi der da), men jeg er nesten sikker på at det er andre måter å gjøre dette på.. Postene har vi for det meste satt der vi veit rådyrene kommer, selv om dette betyr at vinden blir litt ugunstig. Noen meninger??? Hadde jo vært litt interresant å sett hvordan andre velger å drive hundejakten
  14. Jeg er nok litt av den "gamledagse" typen, men nå er det en kamerat som skal kjøpe seg syntetisk stokk, lyddemper og to-fot!!! Er det bare jeg som synes at det blir for mye??? Hva med de gode gamledagse trestokkene???
  15. Det er en kammerat som har fortalt meg det.. Det var faktisk noen i familien hans som hadde sett dem, men er jo litt enig i at det kan virke en smule usannsynlig Men.... Har du noe formening??? Han mente det var vannrotter!
×
×
  • Create New...