Jump to content

Venator REX

Members
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

Venator REX's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Noen NM forberedelser....... . Fant ut at jeg måtte teste tennhetter i 6,5x47Lapuan før NM. Var litt spent på å se om det var noe forskjell på "vanlige" hetter, BR og magnum hetter i dette kaliberet. Kruttmengden ligger jo på 37-39 grs, avhengig av type, så kanskje hadde magnum hetter noe for seg? Resultatet vises i grafen under, og viser at det egentlig er liten forskjell på disse hettene ihvertfall. Med tall blir det som følger (h.h.v. snitthastighet, stdav og ES), målt på 6 skudd (2 "pusseskudd" skutt før måling startet): Fed SR 205 : 891m/s, 2m/s, 7m/s. CCI SR BR4 : 898m/s, 2m/s, 7m/s. CCI SR 400 : 894m/s, 2m/s, 5m/s. CCI SR 450 : 899m/s, 3m/s, 8m/s. Skutt kl 19:00, 10 grader og delvis overskyet. "Vinneren" blir faktisk CCI SR 400, standardhettene fra CCI slår faktisk BR hettene fra samme leverandør . Nå skal jeg ikke trekke noen bastante konklusjoner utifra 6 skudd, men tror ikke magnumhetter er nødvendig, ikke i "sommertemperatur" ihvertfall. Noen som har andre opplevelser?
  2. Ojsann, jeg må også lade skudd . Stiller ikke før på lørdag, så det får bli i morgen ettermiddag. Lykke til i morgen .
  3. Må si meg enig med Osse her. Det finns mange gode kuler med god ballistikk i 6,5, og etterhvert også i 6mm, men der er fortsatt litt etter...... . Skal være litt forsiktig med å være for "skråsikker", er på ingen måte noen ekspert på området. Men på langhold er det vel først og fremst 10-skudds presisjon (vi snakker benkeskyting da) på aktuelt hold som teller. Hvis man oppnår best presisjon med en kule med høy ballistikk, og med høyest mulig fart (med sikkert trykk ), da er vel det oppskriften. Som Osse sier må kulene være tyngre etterhvert som kaliberet øker, for å oppnå samme BC, ihvertfall som en tommelfingerregel. BC er jo forholdet mellom formfaktor og tverrsnittstetthet, som igjen er et resultat av kulevekt og kaliber. Med høyere kulevekt og samme fart, øker rekyl. Skyting (rekylopptak) blir mer kritisk for hvert skudd osv. Løpsslitasjen kan i teorien på den andre siden bli mindre, men det er en annen sak... Så, for å svare på spørsmålet ditt; ja jeg tror det; til 500m skyting. Faktisk vil jeg heller vurdert å gå ned til 6mm istedenfor opp til 7mm. Til skyting på lengre hold, kanskje en 6,5x284 vil være enda bedre, kanskje. Eller en 6,5x55. Uansett, god presisjon er 1. pri. Og der virker faktisk 6,5x47Lapua å være noe kresen. Har til gode å finne "superladningen" enda, ser ut som jeg må prøve noe raskere krutt enn jeg har prøvd hittil. Men så var det dette med å ha tid til å teste da..... Håper dette var svar Geir S.
  4. 87 mm c/c. Jo litt vind var det vel, men mest at det er "tidlig i forholdet" tror jeg . Må forske litt mer på ladning og patronlengder, så skal du se det blir bra etterhvert .
  5. Hittil beste 10 skudds serie på 500m med nybørsa. 123 grs Scenar, 38,5 grs N540, Lapua hylser.
  6. Har sett litt på hylsekapasiteten i 6,5x47, og sammenliknet med bl.a. 308. Ser at 6,5x47 faktisk har større volum i.f.h.t dia enn 308 har, ja faktisk 68% av "optimalt" volum, sammenliknet med 58% for 308. Dermed ligger det vel an til kruttsorter i N140-N150 området ja, som du antyder OSSE. Har ikke flusst med data fra "godkjente ladebøker", men VihtaVuori har denne i sin 4 utg. Med 123 grs Scenar oppgis det maksladning på 36,4 grs N140, 39,7 grs N540 og 37,8 grs N150. Av disse er det N540 som oppgis med høyest hastighet - 907 m/s (700mm pipe). Hetter er oppgitt til SR. Er det et problem med hetter, siden OSSE oppgir bruk av magnum hetter? Eller er det ladningene som er en "smule hete" ?
  7. Tja...nå er vel ikke jeg den mest erfarne benkskytteren her inne . Men jeg håper vel, og ønsker vel, å kunne skyte 5-10 skudds samlinger på rundt 10mm på 100m med denne. På 200m håper jeg å kunne ligge under 20mm med de fleste samlinger. Poenget er vel jevnhet, og da må man skyte mer enn en serie for å finne snittsamlinger. Om jeg ikke oppnår dette kunne jeg nesten like gjerne brukt min "gode gamle" STR200 . Den klarer å holde 10 skudd under 30mm på 200m den også, ihvertfall 2 av 3 serier. Norgesrekorden på 500m er jo rett over 58mm, så børsa må samle rundt 20mm på 200m ihvertfall for å kunne "tukte" dette. Og det er jo såklart et mål .
  8. Hei Utifra hvor lang tid det har tatt å svare på spm ditt, så skjønner du kanskje svaret . Har fått skutt litt, sitter med 50-60 engangs skutte hylser, 1.gangs sortert og utvendig dreid. Har ikke målt presisjon på disse seriene, da det er minmin ladninger. Så nå starter vel den morsomme delen med å finne "go ladningen" . Ser for meg å starte å jobbe med kruttsorter med N140 hastighet, men mulig jeg må på et raskere krutt? Ønsket er vel best mulig presisjon med høyest mulig hastighet og lavest mulig trykk . Kulene vil sannsynligvis bli 120-123 grs, sierra eller scenar. Noen som har erfaring med kruttsorter og ladningsvekter de vil dele ? Tenker da spesielt på brennhastighetsområde.
  9. Mumle mumle Jakte eller skyte langhold det blir en tøff prioritering . Men kan jo være at man er fornøyd når man nærmer seg november, så joda, hadde vært fint det. Skal få prøveskutt på 200m så fort som ..... bare det.
  10. Fikk lurt meg til 2 pusseskudd idag faktisk. Endte opp med en halsdia på 0,287 - tror jeg går for det i første runde, kan eventuelt dreie over etter en omladning eller to? Skyteforming vil bli gjort med 30 grs N140, lett smurte hylser, og kuler satt i bommer. Så får vi vel ta spørsmålet om necksizing kontra fullseizing senere . Pipene har jo 5R rifling, skal jo være så bra. Har ikke erfaring med Krieger sine piper fra før, men virket lett å pusse , får vel se hvordan det blir etter noen flere skudd.
  11. Jo egentlig . Kan være at jeg tar av litt mer når jeg starter å sette sammen for alvor.
  12. Hei Ja vekta er ca 10,5 kg. Det er mulig den er noe framtung, får se når jeg får den i resten, kan kanskje forske litt med posisjon på resten under fortreet. Ellers så ser jeg at COL blir ca 66,1 mm med 123 grs Scenar, i minste laget, må sette kulene dypt. Men får se på det også. Halsdiameter stemmer bra, ferdig patron ligger på 0,288. Skal få skyteformet 20 hylser, forhåpentligvis i løpet av helga .
  13. Hehe sier takk for det . Joda børsa koster vel noen burgere....
  14. Noen flere bilder Frontresten - Sinclairs siste. Konet sluttstykke - tactical hevarm. Tre-veis justerbar bakkappe. Usikker på hvor lang jeg ønsker den enda . Kikkerten ble som sagt en S&B PMII 12,5-50. Recknagel hurtigmontasje. Nå må det bare lages litt ammo..... .
  15. Prøver igjen, nesten litt flaut.... Venstre innkast - høyre utkast Kaliber og halsdia inngravert - småpent utført også Hele stasen.
×
×
  • Create New...