Jump to content

vestlandsjeger2

Members
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by vestlandsjeger2

  1. 1. har en Sauer 100 i 308 som klikker litt. Nato ammo vil den ikke avfyre i hele tatt. Nå har jeg fått 10-20% klikk på hjemmeladet ammo (ikke ladet av meg så ikke spør om detaljer). Leser at det kan være lurt å åpne sluttstykke og rengjøre. Men finner ingen god instruksjon. Noen som har erfaring med dette? Riflen er kun 3-4 år. Er dette en garantisak slik at jeg bare kan be butikken ordne problemet? Når jeg sammenligner anslag med naboene på banen ser en lett at det er forskjell. 2. Hvilke produkter bruker dere til å smøre sluttstykke?
  2. Jeg kjøpte en fra AliExpress . Ser helt ok ut, ikke brukt på jakt enda. Måler avstand, regner også ut høydemeter og fart. Kostet 5-600 kr inkl alt . Oppladbar med usb c
  3. Hei. Har en gammel krigsmauser hvor kikkert løsnet i høst. Demonterte alt nå for å gå over. På bakfestet virket alt litt skjevmontert og sporene skruene skal gå i var dårlig og skruene like så. Har kjøpt ny rifle så dette blir bare banevåpen. Hva heter denne type montasje? 17 mm sammenlagt base og ringer. 30 mm ringer. Kanskje noen har tips om hvor slikt selges rimelig ?
  4. Ser at zeiss har noen rimeligere sett i plast som ser ok ut. Finner de kun i utenlandske nettbutikker, ikke i de norske jeg har sjekket. Noen som har sett de en plass jeg kan bestille fra? https://www.zeiss.com/consumer-products/us/hunting/riflescopes/riflescope-accessories/flip-up-and-fold-flat-pro-lens-covers.html
  5. Flott, blir spennende å prøve. Er begrepsbruk riktig? -hurtigmontasje= skru av og på med verktøy -skrumontasje=varianten med «vingemutter» -svingmontasje=svinges på fremme og skrus på med verktøy bak( skytes inn ved hvert flytt)
  6. Har kjøpt en brukt riflepakke med både ordinær kikkert og nattkikkert. Er picatinnyskinne på riflen. Kan man forvente at treffpunkt holder seg ved bytte av optikk? Tenker å prøve litt selv på bane, men bytter folk optikk i skogen mellom mørke og dagslys?
  7. Mulig dumt spm, men kun vant med andre magasinløsningee. Skal prøveskyte ny rifle i helgen. Den har løst magasin. Dette er forglemt og vi får ikke tak i det før skyting. Ingenting i veien for å putte ett og ett skudd i kammeret og skyte? Sauer 100
  8. Hei Har kjøpt en zeiss v4 56mm. Skal ha linsedeksel på denne. Ser at Zeiss har originalt og dyrt, men bare foran. Er det verdt pengene eller skal jeg kjøpe noe rimeligere i plast som monteres på utsiden av røret? Ellers anbefalinger på linsedeksel til denne?
  9. vestlandsjeger2

    Sauer 100

    Har en sauer 100 på vei til meg nå Noen som kan anbefale en ammo som går godt i denne. Både trening og jakt. Helst hvor de går likt. 308
  10. Driver og ser etter ny hjorterifle. Har smalnet ned til Tikka T3 og Browning X-Bolt. Blir litt forvirret i begreps og navnejungelen. Sitter på finn og ser på en varmint modell. Hva vil "varmint" si? Ser på nett at det blir brukt om flere våpenmerker, tyngre løp for mer presisjon?
  11. takk for code tips legge den i ovnen rett og slett... men jeg har bare lært meg å demontere sluttstykket til to deler. ... en som skriver om mothold, hvordan gjør jeg dette?
  12. Var på skytebanen for å skyte pålagte treningsskudd i går og for å lufte salongen litt. 1. Mauseren min klikket for første gang. Jeg brukte riktignok en ammunisjon jeg ikke har brukt tidligere, men i starten hadde jeg klikk på 8 av 10 skudd. En av "gamlekara" på skytebanen åpnet opp sluttstykket mitt og konstaterte at det trengte rens umiddelbart. De hadde ikke noe å rense eller olje med der så vi tørket av med litt papir. Da hadde jeg bare 20-30 % klikk etterpå. Men her må gjøres noe. Det så ut som om det var gris ( lignet på hjullagerfett) på fjæren. Har sett litt på youtube og ser hvordan det gjøres. Men det jeg lurer på er med hvilke oljer og løsemidler? Jeg tenker; Legge sluttstykke i en isboks med lampeolje, vaske den med oppvaskbørste, tørke og sette inn med en olje? Kammeret bør også smøres, hva bør en satse på her? (sluttstykke kunne godt glidd litt lettere) 2. Marlin mod 60-22lr. Det er en halvauto salongrifle. i går viket ikke utkasteren og flere skudd kilte seg i kammeret og måtte stakes ut, her har jeg også funnet hjelp på youtube og dette er vist vanlige problem på skitne og neglisjerte våpen. slike som mitt.... samme fremgangsmåte som over? men hvilken olje? Jeg bor i Bergen og tenker meg ut og handle det jeg trenger. Har XXL det jeg skal ha ? Så det koker ned til at jeg lurer på hva jeg skal smøre med.... og om noen ellers har noen røvertips når det kommer til mauser så er jeg takknemmelig.
  13. bor i bergen. har fått lagt inn de 6 jaktkanalene, det er bare 6 stk ikke sant? så tenker jeg å legge inn noen flere, blandt annet kanal 16 maritim. slik jeg forstår så kan jeg da legge de inn i egne "mapper" for å organisere de forskjellige kanalene fra hverandre. ser at radioen har en haug med forskjellige andre funksjoner som jeg nok ikke kommer til å bruke, men kom gjerne med tips om det er noen luddige kanaler som bør legges inn eller funksjoner som bør prøves ut. Hvor lenge varer et batteri sånn cirka ? vi kjøpte med ekstra 1800 ma batteri
  14. eureka sa det da jeg gadd lese bruksanvisningen...
  15. da er radioene i hus. slapp moms da verdi var satt til 20 dollar og avsender var en matbutikk i hong kong.... å programmere har vist seg å være vanskelig... jeg kjøpte med kabel, men tok meg ikke tid til å sjekke om kontakten passet mac. det gjorde den ikke. prøver å laste inn jakt, sanke og maritim kanal 16 manuelt. om noen kan gi en kort beskrivelse på hvordan så er det supert. ønsker også å gi de navn "jakt 1" jakt 2" osv
  16. Da blir det bestilling. Har dere spurt om å få merket ned verdi på forsendelse for å slippe moms hos denne forhandleren? Gikk det?
  17. ok, hvordan vet jeg hvilke frekvenser som er i jaktlagets radioer? er bare hjul med kanaler på. mulig dette er litt basic spørsmål, men man nå begynne en plass...
  18. kom gjerne med råd til annet ekstrautstyr det er fornuftig å kjøpe...
  19. takk for svar Rib. ser at jeg kan kjøpe en datakabel for konfigurasjon via pc. hva er det da jeg konfigurerer? har blitt fortalt at radioen må inn for "instilling" hos importør i Norge for å fungere med andre jaktradioer. Er dette tilfelle? Vil den ikke virke mot de andre radioene vi har i jaktlaget? Trengs ekstra antenne dersom man alltid er innenfor 4-5 km av hverandre?
  20. vi skal kjøpe 2-3 Yaesu FT-270 fra en nettside som heter www.409shop.com har blitt anbefalt å kjøpe "øreledning" og tørrbatteriboks. sistnevnte er jeg ikke helt sikker på hva er, er det en boks som gir mulighet for bruk av aa batterier i radioen? vurderer også en bordlader. men jeg finner ikke ut hvilken øreledning osv jeg skal bruke. hva bør jeg se etter? alt skal brukes på vestlandet i regn. ellers noen råd eller innspill til valget vårt?
  21. hva med å kjøpe en sekk med korn og legge ut en plass hvor det bare er gress? vi har funnet oss et jorde og det er duer i området. men her i bergen er det lite korn og erteåkre. vi diskuterte om vi skulle kjøpe oss en sekk med korn og strø litt i det aktuelle området. noen som tror dette vil funke. selvfølgelig kombinert med lokkeduer når vi jakter.
  22. hei stig. vi brukte mange dager i fjor på å forsøke å finne duejakt i bergensområdet. men vi hadde ikke hell. vi så noe due i en dal like før os. men der fikk vi ikke jakte av grunneier. der var et lite stykke kornåker. vi kjørte de fleste plassene rundt bergen vi kunne tenke oss at der var duer og åkre, men så lite due og fikk lite velvilje av grunneiere som var redde for at vi skulle skremme hjorten og som i grunn ikke hadde hørt at det var vanlig med duejakt. du møter nok mer velvilje på østlandet. kanskje der er noen andre her inne som kan komme med tips?
  23. ok- så mindre fysisk størrelse eller mindre zoom? jeg skulle få med et gulvstativ. men vi ble ikke enig om hvilket. kan isåfall kjøpe meg opp til et stabilt et. greit å ha et vi kan bruke til speilrefleks også
×
×
  • Create New...