Jump to content

Hornet

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Hornet's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg har nettopp fått erstattet gammel hagla med ei Lanber Gyttorp. Har kjøpt ei eske med Kent Fasteel patroner, 32 g. ladning, 5`er hagl og med et trykk på 680 bar. Fikk beskjed om at de fungerte i hagla, men når jeg åpnet esken så jeg en lapp øverst der det stod at dette var "High Performance" patroner. Ifølge lappen i eska skulle de derfor ikke skytes i noe annet enn Fleur de Lys merkede våpen. Lanber`n min har stempla 1320 bar på seg, og ikke noe liljemerke . Fleur de Lys har vel 1370? Lurer derfor på om jeg ikke skal skyte disse patronene i hagla mi eller om det går fint? Lurer også på om det går ann å bruke Hevi - Shot i den? I følge selgeren der jeg kjøpte (som går for å ha peiling på våpen) spiser denne hagla alt, men skal innrømme at jeg har begynt å tvile litt etter jeg åpna den patroneska og leste lappen som fulgte med...
  2. Ikke noe problem det vel. Rydd litt skog med rakarøret å så tar du fuglen med 3/4 boringa rett etterpå
  3. Hornet

    Lever Action

    I dag har jeg i tillegg til hagle ei Ruger i 22. Hornet som jeg jakter en del småvilt med. Den er jeg strålende fornøyd med, men har alltid hatt lyst på ei Lever Action rifle, og ser for meg at jeg kanskje kommer til å kjøpe meg ei i løpet av nærmeste fremtid. Siden jeg ikke har veldig mye erfaring og vett på rifler har jeg en del spørsmål til dere rifleguruene her inne Det jeg ser etter er ei rifle som skal brukes til småviltjakt. Her jeg bor nå er det kun and, gås, eventuelt rype samt annet småvilt som er aktuelt, men jeg er bare 18 år og det er godt mulig jeg utvider etterhvert og kanskje begynner å jakte rådyr. Derfor er det fint med et kaliber som fungerer bra til det meste, men det viktigste er kanskje at den ikke ødelegger kjøttet på fuglene. Også bra dersom det finnes lett tilgjengelig og relativt billig ammunisjon. At det er lov å jakte rådyr med den er ikke noe must. Er egentlig åpen for forslag her. Så lurer jeg på om det er noe ekstra vedlikehold på disse i forhold til vanlige boltrifler, eller noe som er greit å være klar over før et eventuelt kjøp. Lurer også på presisjonen. Er det noen forskjeller fra bolt rifler? Til slutt er det også fint om noen har forslag til en bestemt modell, kaliber osv.
  4. Takk for det og takk for svar Da satser jeg på innkjøp/ bestilling av skap imorgen!
  5. Dersom jeg har forstått alt rett har det nå blitt sånn at alle med registreringspliktige våpen er nødt til å kjøpe seg våpenskap. Lurte i den anledningen på om noen av dere her inne kan svare meg på om man også er nødt til å bolte skapet fast i veggen? Og om det var noe spesielt annet utover dette man må huske på.
  6. Lenge siden jeg har vært mer enig med noen enn akkurat nå!
×
×
  • Create New...