Jump to content

Pirken

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Pirken

  1. Stakkars krok, du har havnet på rett plass ser jeg....
  2. Jeg skal ta meg selv i nakken når folk fra DN begynner og legge fakta på bordet og er ærlige med folk.
  3. De siste 12 årene har vi blitt holdt for narr vi som vet hva som finnes i skogen. Er man litt mer i skogen en gjennomsnittet ser man ganske raskt at det er noe som ikke stemmer. Men har man aldri jaktet noe annet enn mår og mink er det ikke lett å få med seg alt Minimumstall må man kunne kalle det når forskerene går ut i media og sier at det er 2 ulver i området her vi bor og i virkeligheten er det 6. Og når det gjelder gaupe skal det felles 1 på denne siden av glomma, for en liten stund siden hadde vi 12 stk innenfor et område på 10 000 mål. Det eneste som er igjen og jakte på i det området er småfugl, og kansje en mår eller to... Ikke et eneste rådyr å se. De snakker om mangfold, men er det bare rovdyr igjen blir det vel ikke akkurat det Skjønner at du ikke har det minste greie på hundejakt. Det er ikke spørsmål om og slippe et helt pack med hunder man slipper en eller to hunder på sporet eller kadaveret der hvor bjørnen sist oppholdt seg. Her bruker man hunder som ikke bryr seg om sau i det hele tatt, hundene jeg bruker på rovdyr jager ikke noe annet enn bjørn og gaupe Jeg har både spisshunder og drivende hunder og begge deler kan være like effektivt, det spørs på individet som blir jaktet på og hva som har skjedd i forkant for jakten. Du får si i fra når du har klart og skift lyspæra så skal jeg sende deg en diplom
  4. Når det gjelder rovdyrjakt i Norge har norske jegere blitt holdt for narr i mange år. Med feil bestandstall og utsetting av diverse rovdyr turer rovdyr forskere frem akkurat som dem vil med regjeringen i baklomma, noe som er veldig trist. Denne nedlatende holdningen til folk på landsbygda må snart ta en slutt. Det sitter folk i byene som aldri har vært i skogen før og som ikke en gang kan skifte en lyspære og bestemmer hvilke bestandstall vi skal ha på de enkelte rovdyrene. Helt forkastelig. Når enn da kan få lov til å ta ut noen enkelte dyr skal de gjøre det så vanskelig som mulig med allverdens regler og restriksjoner på hundebruk. Se f.eks på gaupejakta, det er en stor vits hele greia med de tildelte kvotene som ligger laaangt under hva den skulle ha vært. Det nytter ikke og skylde på gode sporingsforhold hver gang gaupejakta er over på 2 timer. Ikke nok med det, man skal ringe en gaupe telefon flere ganger i løpet av dagen for og sikre at det ikke blir overskutt på kvotene, og hvis man skulle være så uheldig og være i et området uten dekning å skyte over på kvota så blir en anmeldt av DN, denne korrupte bedriften der skulle vært lagt ned for flere år siden. Når det gjelder bjørnejakt med hund, er det ingen tvil om hva som er den mest effektive måten og gjøre dette på, det er med drivende hunder. De har påhengelighet og de sporegenskapene en god bjørnehund må ha for og lykkes. Dette har så klart forskerene sett også og de finner på alskens unnskyldinger for og kunne forby dette. Når det kommer til tradisjoner ang bjørnejakt med hund kan man se litt lenger enn nesa rekker for en gangs skyld, i Canada blir det ikke jaktet bjørn med noe annet enn drivende hunder, og det har dem gjort så lenge det har vært tilgang på slike hunder. Bjørnen stopper på bakken eller klatrer opp i et tre. Hvis det alikevel er en skadebjørn som skal taes ut, hvorfor skal man da snakke om at dyret blir stresset av drivende hunder, skal man ikke da ta ut dyret på en mest effektiv måte for og kvitte seg med problemet ??? Hva med de dyrene som blir påført skader av bjørnen, (som oftest sau) tror ikke DN at de blir stresset når en bjørn står å spiser på juret til den ene for så å gå videre til neste sau. Til slutt ligger det flere igjen som kansje ligger der levende med store smerter i flere dager før de blir funnet å skutt, hvis de blir funnet i det hele tatt. Når skadedyr skal taes ut må man bruke den mest effektive måten for og få bukt med problemet, ikke utsette flere dyr for lidelser fordi en bjørn kansje kan føle seg litt stresset i en time eller to.
  5. Pirken

    Jamthund

    Jämnthund skal ikke gå i band, den er avlet frem for løshundjakt og skal brukes som det den er avlet frem for. Det finnes mange gode bandhunder blant gråhundene og de er er egnet for den slags jakt. Hvorfor kaste bort en hel del tid på og løpe rundt i skogen med en hund i band som egentlig skal være løs når det finnes hunder som er avlet frem for bandhund jakt.
  6. Maskinfører feil, he he.. Stakkar! Har hatt 9,3 i 12 år nå og har hatt børser som har gått hull i hull før, så tror ikke det skulle være noe problem å holde i en sauer. Blaseren går veldig bra. Med Vulkan ligger samlingene på 35mm, litt lurvete. Men med RWS ble det en samling på 15mm, så presisjonen er der. Men det gjelder å finne en ladning med Vulkan som den liker. Forøvrig klikket den 4 ganger med hjemmeladd, jeg brukte standard Remington tennhetter. Så det var det eneste som var skuffende med Blaseren. Det er klart hvis du skyter en elg hvert år, så er sikkert Lapua Mega mer enn godt nok. Men skyter man 20-30 elger hvert år for løshund så kan man ikke ha kuler som skifter retning i dyrene og som splintrer. Når til og med kula kommer ut igjen på innskudds siden begynner det og bli farlig for både hunder og folk.
  7. Woodleigh kuler har jeg også prøvd i og med at jeg hadde ei børse før som gikk utrolig godt med det, men hu ville ikke ha de heller. Elgene stod ikke mer på skrått enn jeg trodde og det var også noen rene side skudd. På tre av elgene som det var rene side skudd på gikk kula inn i bakkant på bogblad og vinklet rett bakover og inn i vomma. Sånt gjør meg irritert, rote rundt i møkk når man har en perfekt smell skulle være unødvendig. Det samme skjer med mega kulene i 6,5x55 også. Hadde en smell på en elgkalv som kula var så vidt borti bog blad, da vinklet den å gikk ut foran mellom brystveggen og bogblad. Livsfarlig for hundene for oss som jakter med løshund. Og det var heller ikke dødelig. De i butikken har prøvd den, men kun med Lapua, og det går hun jo med så de mener jo det er godt nok. Uansett nå så har jeg byttet den inn å kjøpt Blaser Professional med camo stokk i 9,3 x 62. Gleder meg til å hente den å prøve skyte.
  8. Grunnlaget er at jeg kjenner flere som har Sauer som klundrer med å finne patroner som går godt i børsa, det gjelder både fabrikk ammo og hjemmeladd. Noen gjør forskjell på lapua hylser og norma hylser, de fleste går ulikt med forskjellig type kuler, forskjellig krutt type kan også gjøre store utslag. I mitt tilfelle gikk børsa utrolig godt med Lapua Mega og Lapua Naturalis, men den gikk ikke med noe annet. Men Mega og Naturalis er ikke egnet til jakt på storvilt som elg og bjørn. Kula er etter min mening altfor lang og velter hvis man skyter på dyr i fart eller om de står litt skrått. Med en gang Mega kula møter motstand vinkler den å tar letteste vei ut. Jeg skjøt 21 elger med Mega og Naturalis i fjor og jeg kunne ikke se en eneste gang at kula hadde holdt retningen gjennom dyret.
  9. Saueren er generelt mer kresen på type ammo. Kjenner flere som har og har hatt Sauer og de fleste må finne seg en type ammo som går godt å holde seg til den. Men selvsagt finnes det Sauere som går med alt. Så hvis du er opptatt av å ha ei børse som går godt med en spesiell type kule tror jeg at jeg hadde kjøpt noe annet enn sauer.
  10. Har noen av dere prøvd Sauer Forest i 9,3 x 62 i benk ? Jeg har som sagt prøvd min i benk å skutt mange tre skudd samlinger og det samme skjer hver gang, 2 stk i nesten samme hullet og skudd nr 3 havner fra 4-6cm unna gruppen. Men med Lapua har jeg ikke det problemet. Prøvde en moment nøkkel i stad og da satt ikke pipa skrudd til med riktig moment i det hele tatt Så jeg skal prøve den igjen i dag å se hvordan det går.
  11. Javel, det var interessant å høre Det er altfor dårlig presisjon i en sauer etter min mening, når dem sier at presisjonen skal være optimal Men jeg har lest litt om hva det frivillige skyttervesenet har skrevet om presisjonsproblemer, de har en modell som de bruker på bane som har samme løps innfesting som sauer 202 med disse tre unbrakoskruene som skal skrues til med 10 - 12 kg/N eller hva det nå heter, ihvertfall har de kommet frem til at dette er altfor mye. Hvis skruene skrues til så hardt som beskrevet i bruksanvisningen fikk de presisjonsproblemer. Når disse skruene blir skrudd til så hardt blir ikke glippen på innfestingen lik i forkant og bakkant, og da blir heller ikke belastingen lik på pipa. De hadde funnet ut at ved og ikke bruke mer enn ca 7 kg/N ble presisjonen perfekt. Dette har de fått Sauer til å undersøke og de er helt enig at dette er feilen. Så det frivillige skyttervesenet hadde fått aksept fra Sauer til og gjøre dette. Jeg målte på min Sauer her om dagen og glippen var ikke lik, så jeg mangler bare en moment nøkkel slik at jeg kan få testet ut dette. Det er siste utvei for at den saueren blir værende i mitt børseskap. Har faktisk sett litt på Blaser proffesional, er det noen som har noen erfaringer med den ? Hvis ikke er Tikka det eneste man kan stole på når det gjelder presisjon, har skutt mye med forskjellige Tikka rifler og de skuffer aldri når det gjelder presisjon. Men jeg synes det har blitt litt mye plastikk på dem
  12. Takk for tipset, skal sjekke det med en gang.
  13. Hei alle sammen! Jeg kjøpte meg ei Sauer 202 Forrest i cal 9,3x62, kort hundefører rifle med 19mm pipe. Dette fikk jeg beskjed om at skulle være det råeste innen presisjon. Jeg hadde ei børse fra før som gikk hull i hull som koster kun halvparten av hva denne gjør så jeg regnet med at denne fjonge og børsa skulle gjøre susen. Har alltid hatt lyst på en Sauer pga dette med presisjon og at jeg liker disse våpnene utrolig godt. Når jeg skulle prøve skyte denne børsa fikk jeg den ikke til å gå skikkelig samlinger på 50 - 60 mm med alt jeg hadde av patroner. Lapua Mega, Oryx, woodleigh og vulkan var kulene jeg prøvde. Både hjemmladd og fabrikk ammo. Etter å ha vært inne i butikken med børsa og tatt ut pipa å tørket vekk olje som var rundt innfestinga på løpet å satt den inn igjen gikk den mye bedre, med Lapua Mega går den hull i hull, men kun med Lapua Mega fabrikk ammo Og Lapua Naturalis gikk også tilfredsstillende i børsa med en 3 skuddssamling på 17mm. Men disse kulene er ikke brukbare etter min mening på jakt etter elg og bjørn, skyter du skudd på skrå inn i dyret eller at man skyter på dyr i fart endrer kula retning og noen ganger kommer den ut igjen på samme side som du skyter inn. Så jeg lader og lader å prøver å få denne børsa til å gå med noe annet enn Lapua men det nytter ikke. Får ikke tre skudds samlinger på mindre enn 50 mm, og det er ikke godt nok. Når man kjøper ei børse til den prisen og som reklamerer med super presisjon bør det gå ann å få til noe bedre. Har noen noe tips om hvordan jeg kan få denne børsa til å gå med ordentlig kuler ?? Børsa er veldig god å skyte med og jeg liker den godt, men begynner å miste trua..
×
×
  • Create New...