Jump to content

Dof99

Members
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Dof99

  1. Dof99

    Sauer 303 tråden

    Hei, ser at Sauer 303 kjører med 1:11 Tw, min Winchester M70 har med nytt løp 1:10, den gir god presisjon fra 180gr (tyngste jeg har prøvd) og nedover tom Jaktmatch på 150gr. Prøv med 150gr av en eller annen type, de nye homogene kulene blir nok bra.
  2. Dof99

    Sauer 303 tråden

    Hei, et spørsmål når det gjelder hylsehåndtering og omladning: Hvordan behandler Sauer 303 hylsene ved utkast? Har de fått klemt hals eller andre deformeringer når dere plukker de opp?
  3. Hei Nordavind, Sauer 200 i 6,5/.22 (bane/mengde)er en subsidiert gullkalv for skyttere i Norge, deler etc. er tilgjengelig som melk og brød. Dersom du hadde hatt jakt som 1.pri så hadde utfallet kunne vært annerledes feks Blaser R8 semi weight 6,5 og 9,3 jakt (helt annen pris for løp). Du ha LH som 1.pri og da gir det seg mer selv, 6,5/74cm bane og mulig 30.06/9,3 med tilpasset løpslengde/justerte 6,5 mag til 30.06/9,3 eventuelt en halvautomat i 30.06
  4. Dof99

    hjelp til hk 940

    Valmet og andre gass opererte løsninger har vel noe enklere mulighet for å justere opplåsing og hvordan sluttstykket beveger seg i rekylen, men her også kan man få utfordringer med for stor motstand for kruttgassene med retur via utkaster åpningen. Flere har fått justert dette meget godt via perfekt montering av stillskrue. HK 940/770 har ikke denne muligheten, her er det returfjær +Torfs medisin ovenfor som må tilpasses for å få sikker funksjon med demper, dersom man ønsker å bruke hyllevare 30.06. Dersom du ønsker å temme rekylen for hurtige oppfølgingsskudd og ikke har behov for lyddempingseffekt, vil en egnet rekylbrems være verdt å se på. Ellers bør vel disse nydelige smykkene være så originale som mulig:) Det er noe helt spesielt å hive opp en slik HK + Valmet Petra kontra alt annet som står på "Onkels liste", de oser Real Deal lang vei! Lær deg å utnytte den maks, dropp demper og bruk kronene på ammo!
  5. Kjøp deg en "statisk-utlade-pistol" for Lp plater. Dette utstyret var et helt essensielt redskap i utladning av Lper, den gang musikk ble lagd av "skikkelig medisinerte" musikere som skapte feks. "Whole Lotta Love":)
  6. Flott når man er vandt til å bruke en atomsikker M59 og aldri vært i nærheten av hverken plast eller aluminium, så var det rett og slett en liten utsjekk blant eliten som har tatt mot til seg og testet slike nyvinninger:) Dette høres bra ut folkens, Tusen takk for at dere tok tid til et svar, jeg sover godt nå og drømmer om vildsvin jakt!!
  7. Hei Alle die-hard-Sako-fans, har noen av dere erfaring med Finnlightens aluminiumsløsning i magasin og underbeslag, mulig det er brukt aluminium i andre deler også?? Lurer på om man kan få lettere skader etc enn med rustfritt stål? Hiv dere på!!
  8. Tusen takk til alle for flott engasjement og gode råd basert på svært relevante erfaringer. I søkingen etter kvikkest optikk så hadde jeg helt glemt de åpne siktene, godt poeng og de er gode på HKen! Videre så skal jeg for sett på Trijicon anbefalingen og satt denne opp mot Micro, den som har størst "Dot/ Trekant"/ gir det roligste bildet i oppkastet kommer på vildsvinbørsa. Tusen takk til alle igjen! Hilsen Dof99
  9. Jeg har i alle år brukt Zeiss 1,5-6x42, tysk nr 1. Den har vært god med hensyn til å gi ro i siktebildet i stressede skuddsituasjoner. Det er flere her på forumet med militær og sivil erfaing med hurtrigskyting på korte hold, i situasjoner hvor det ikke er tid til hverken feil eller rolig siktig, skuddet må gå i bevegelsen. Jeg har selv sett på Aimpoint Micro T-1 og Kahles K 1-6x24 illuminated SM1 eller 2 Reticle, de har også tysk nr. 1 med lys, som jeg synes alle har gode kvaliteter. Kikkerten skal sitte på en H&K 2000+ i 9,3x62. Har dere noen gode råd anbefalinger å ta med på veien? hilsen Dof99
  10. .22 topper pleier normalt å være en tricky affære, ref cz og italienske kloner.. Satte min UHL på en gen4 Glock 17, sjenket kaffe og startet å skyte, satte tilslutt 300 skudd i pappen før kaffen var tom. Dro hjem, hvilte kroppen, dro på banen neste dag og skjøt 200 til uten klikk eller funksjonsfeil av noe slag. Mulig jeg er dårlig vant fra andre løsninger, men dette rykket i dansefoten. Presisjonen var flott, glocken tikket og gikk som om de var skapt for hverandre ( lurer på om Gaston G har fartet litt i Uhl området:)) Løp og kjøp!!!!!!!!!!!
×
×
  • Create New...