Jump to content

andsage

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by andsage

  1. Hadde samme problemet som løste seg da jeg bytta anntenna på DC30. Den hadde brudd som ikke syntes på utsiden.
  2. Har nok mange like timer i skauen vi da , godt å duppe av i skauen etter nattevakt. Fant også ut at å lage til noen vedstabler av tynningshogst i jaktterrenget for neste høst var et fint tidsfordriv... Når bikkja har tap og kommer igjen, hvor lenge venter du/dere med å rusle mot tapet for å se om bikkja drar tilbake selv? Har forresten en Beagle sjøl på 10 år. Han var ganske tidlig ute. Men eieren var for uerfaren og utålmodig dessverre , så han er dårlig på tapsarbeid. Ble omskolert til å jage rådyr for noen år siden. De henger han på vel lenge i tillegg til at han er høy. Losene går derfor ofte langt av gårde, men har nå blitt en del fall med åra, ofte når det er litt "bremsesnø" . Er i hvert fall populær å ha med på laget når dachsene må kaste inn håndkleet pga snø.
  3. Jeg har en finsk støver som ble 2 år nå i mars. Den første høsten hans, holdt han seg mye ved bålet. Den eneste sikre harelosen var i 10 minutt etter at gamlebikkja kom med en hare som han så over myra. Ellers så fant han en og annen fugl i de 10-15 minuttene/200 meterne han var borte fra meg. På seinsommeren i fjord, fikk han prøve seg i harehegn. Der jaget han i mine øyne bra. Var derfor spent når jeg kunne slippe i skauen. Ble av den grunn noe skuffa da han var akkurat den samme bikkja som første året; ute noen turer før han la seg inn under i gran ved meg. Prøvde nesemidd kur, og hvile over lengre perioder uten at jeg merket noen framgang. Han virket generelt umoden, mye valpefakter og dårlig konsentrert. I mitt hode trur jeg det var en sammenheng. Så kom snøen, og jeg kunne kontrollere litt hva han dreiv med og støttet han forsiktig. Hadde da 3 loser rundt juletider, den lengste på 20 minutt, uten at jeg fikk sjekka om han hadde losdyr foran seg hele tiden pga loser som gikk ut i dyp løssnø. Tenkte vel at jeg ikke burde slippe mer nå pga snømengden kanskje ville gi han vanen med å gi opp tidlig. Gikk en tur i går ettermiddag og med nye spor på grøftekanten etter snøfall fra dagen i forvegen som var interresante ble fristelsen for stor. Haren satt nok bare 15-20 meter nedenfor veien og losen gikk i 10 minutt. Bikkja kom igjen langs vegen vi hadde gått på. Vi beveget oss sakte bortover vegen og fant avhoppet. Bikkja tok sporet og det ble los. Losen gikk da tapsfritt i 1 time og 40 minutt ! Gjett om det var en som fikk ros! Ja, jeg veit at forholda kl 1500 på nysnø sikkert var veldig bra. Men håper bikkja nå endelig har våknet. Veldig mange som skriver mye om at hunden dems jager fra de er få måneder gamle, men færre som skriver om de som begynner seint. Derfor hadde jeg lyst til å skrive dette ettersom enkelte mer en har antydet at det ikke var håp. Trur det er lurt å se på hvor moden hunden er i det daglige. Bikkja mi blir gradvis mindre valpete, sjøl om det går seint, og med det har det nå kommet noen loser også. Håper jeg nå har et bra utgangspunkt for kommende høst. Synspunkter på videre framgangsmåte mottas med takk, støtte i fot/tap eller ikke? Har hørt begge deler fra hundeeiere med chanpioner.
  4. Med eldre spor, mente jeg eldre enn noen få minutt gamle...
  5. Hva med ei bikkje på 20 mnd som ikke viser særlig interresse for eldre spor? Har jaget hare i hegn som bare det... Gå sammen med den på sporsnø?
  6. Hei igjen! Ingen som har tanker rundt dette med å støtte ungbikkjer i foten med eller uten band? Han har gått opp noen foter selv nå og funnet vilt, bare så synd det er skogsfugl... Er det sikrest å vente på sporsnø for å sikre at det er hare han går etter?
  7. Jeg har en finsk støver hann på 18 måneder. Var helt greit fornøyd med høsten 2011. Hadde vel i snitt litt over 3 slipp i uka tenker jeg. Han ble lenger og lenger borte både i tid og avstand, avsluttet vel med ca 20 minutt/200 meter borte. Det var for det meste fugl han var interessert i. Den eneste sikre kontakten med hare var da gamlebikkja kom med en som unghunden så over myra, fristelsen ble da for stor og slapp unghunden på denne (koblet gamlebikkja selvfølgelig). Han loset da i ca 10 minutt og jobbet i ca 1 time etter tapet, denne jobbingen var mye rundt myra der han så haren. Rett før båndtvangen ble opphevet i år, var jeg 2 ganger i hareheng. Den første gangen fant han ikke haren i det hele tatt. Den andre gangen gikk jeg noe sammen med bikkja og han begynte å jage etter at vi begge så den i uttaket. Denne fikk han tap og tok igjen 3 ganger før vi ga oss, han virket fortsatt veldig ivrig når vi avsluttet og var ikke mest villig til å bli med. Når vi igjen begynte å slippe i skauen i år, virket det som han begynte nesten på start igjen. Gikk ikke langt fra meg og ble ikke lenge borte. Ser ut som han har funnet fot som han blir ivrig på, men holder bare på med den i nærheten av meg. Det har stadig blitt bedre med utslagene da. I dag var han oppe i ca 25 minutt/270 meter unna. Kom inn og dro ut i ca 1,5 time før han var fornøyd å la seg ned i lyngen. Jeg har hele tiden sittet rolig når bikkja er ute og til vi drar hjem. Håper noen kan komme med litt råd for videre framgang. Skal jeg bare fortsette med å sitte å vente på at bikkja skal ordne alt sjøl? Kan jeg prøve å forsiktig bli med ham som støtte når jeg skjønner han har fot? Hva med å spore med band?
  8. Takk for svar og lykkeønsker ! Siden jeg startet emnet, har bikkja hatt 2 loser som mest sannsynlig var hare. I hvertfall var det vingeløst vilt. Forflytta seg et stykke og det var en litt annen låt enn "fuglelosen". Varte ikke mange minuttene men moro lell .
  9. Jeg har en Finsk støver som nettopp fylte 6 mnd. Den virker veldig ivrig når den finner et spennende spor å følge. Men den viser stor interesse for fugler. Dette medfører at han kan følge spor på bakken en stund helt til det flyr opp noen småfugler i nærheten, da får han "los" på disse og løper rundt og ser i lufta etter disse. Når han er ferdig med dette er ikke sporet så spennende lenger. Virker som han kobler sporet til fuglene samme hva det er. Han har også gått fot etter ei røy som lettet rett foran ham. Hunden har ikke jaget hare enda. Den har søkt ut opptil 130 meter bort fra meg. Siden hunden er så ung er jeg langt fra bekymret for at han ikke skal jage hare, jeg er med dette ute etter råd for hva som lønner seg mest i tiden framover... Kan det være lurt å ta han med i harehegn for å kanskje rette fokuset mot riktig vilt? Bør jeg vente med turer i skauen med han løs til det blir sporsnø så jeg kan følge ham opp i foten? Er det rett og slett lurt å vente til neste sesong?
  10. Prøvde på det, sendte en forespørsel til Dyrebeskyttelsen i Mandal. Dette fikk jeg bl.a til svar: ...
  11. Hei! Noen som vet noe om disse valpene: http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=18059666 Bakgrunn, foreldre osv?
×
×
  • Create New...