Jump to content

G L

Members
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

G L's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hvem forhandler rugern?
  2. Jeg ønsker noe som er gunstig for mini rifle i tilfelle det blir tatt inn eller skyting i utlandet. Uansett fikk jeg tidligere godkjent søknad om 22lr rifle til trening (ikke konkurranse), begrunnet med ammopriser i forhold til 223. Om dette blir godkjent eller ikke kommer sikkert an på hvor mye aktivitet som kan dokumenteres og argumentasjon i søknaden. Trening for å konkurrere med et annet våpen er jo også et behov. Ser 10-22 som sannsynlig valg, men tenkte også undersøke de som er som ar.
  3. Jeg vurderer å kjøpe en rifle 22 lr for billig trening og som er littere for ungene å skyte. Og siden IPSC har startet denne grenen tenkte jeg det er lurt å kjøpe en rifle som er godt egnet for dette også. Er det noen som kjenner til hva som er vanligst og mest gunstig i IPSC Mini Rifle, tenker på open. Er det noen som vet om det er samme styr med godkjenning av halvauto 22 lr rifler som andre halvauto rifler? Er eventuelt noen av AR15 22'ene godkjent? De ville jo være ganske lik AR'en i bruk
  4. Det er jo i hvert fall greit med de nye rettningslinjene til NFPS, nå som nettavisene har tenkt å fortelle alle at det mest militærlignende våpenet ikke er det som...
  5. Det er ikke noen grunn til å gjøre noe kun fordi det er tradisjon, mange ting gjøres rett og slett fordi det er morsomt.
  6. Ville ikke kalt det utopi, snarere idioti.
  7. Det gjør de nok, så det blir nok heller forbud mot mag over 10/20 ... Håper de heller tar til fornuft og innser at det ikke er noe vits i å løse et ikke eksisterende problem.
  8. Jeg må si jeg tror media velger den vinkling som de tror selger best. Det kan slå feil ut om vi skulle prøve noe. I og med at vi ikke vet hva årsavgiften blir enda, kommer vi nok ikke noen vei med at dette skal bli en rikmannsaktivitet. Enda har vi nok mer å tape enn å vinne. Det vi derimot kunne vinne på er å organisere oss lik at alle reagerer selv om kun noen mister firheter. Om alle skyttere, jegere og samlere organiserte seg i en våpenorganisasjon ville det vært nok stemmer til at vi kunne gått rett til politikerne uten at de ga like mye f... som i dag.
  9. Er det kroppen på magasinet som eventuelt blir registreringspliktig og må merkes da? Får vi tildelt nummer å merke de med? HVa med magasindeler. Syens magasinregister virker helt tullete egentlig får håpe de finner ut at det ikke er så praktisk gjennomførbart. Det blir vel dyrere å registrere magasiner med graveringskostnadene enn å kjøpe magasiner. Om magasiner vi allerede har ikke må registreres er det kanksje nå vi bør hamstre?
  10. Jeg vet ikke hva alle andre tenker, men jeg tror mange har den oppfatning at om vi skal lage stor meidesak av dette så er det mye større sjanse for at det blir strengere enn at det blir mildere. Den gjennomsnittlige sosialdemokrat synes det nok bare er rett og rimelig med årsavgift og han synes nok også det er helt greit om vi ikke får skyte halvauto rifler. Det må nok en holdningsendring til i befolkningen i rettning av at folk godtar og står opp for hverandres rettigheter til å gjøre/kjøpe/eie det de selv ønsker så sant du ikke skader andre. Før en større del av befolkningen tenker slik tror jeg vi har mer å tjene på å ikke lage annet oppstyr enn rundt det jeg tror flertallet vil være enige med oss i og nå er vel det stort sett maktfordelingsprinsippet. Om årsavgiften blir urimelig høy kan det jo hende at vi har en sak der også, men før vi vet summen tror jeg folk som selv betaler årsavgift på bil og TV bare godter seg over at vi må betale for våpen også.
  11. Jeg tror vi skal være forsiktige med å lage alt for mye bråk undt dette. Om privat våpeneie blir en het sak i media er jeg redd det kan få en helt annen fokus enn den fokusen vi ønsker. Media finner sikkert den minst lura av oss og intervjuer han og viser kun gullkorna. Skal vi protestere imot noe "offentlig" her må det være at ikke maktfordelignsprinisippet følges. At alt for mye lovgivende makt delegeres til de som sitter på utøvende makt. Om det kommer saker i media med negativt fokus, kan dette brått bli en sak for en politiker å markere seg ved å stramme inn. Husk vi lever i et samfunn der de fleste er sosialdemokrater og veldig få er liberalister. Det er veldig lett å være for de frihetene en selv liker, men jeg tipper mange av de som ytrer seg her for mer frihet for oss, ikke ønsker å gi frihet til folk til å bruke hvilke rusmiddler de selv ønsker og muligheten til å kjøpe rusmiddlene på lovlig vis. Det kan jo til med hende det sitter folk her og roper om frihet som stemmer på partier som står for forbud imot idrett (forbud imot full kontakt kampsport). Alle burde, men spesielt vi som har en hobby som lett kan bli fjernet pga sosialdemokratisk tankegang, forsøke å både selv bli mer liberale og forsøke å få andre til å bli mer liberale. Og da mer liberale når det gjelder personlig frihet generelt, ikke bare i de sakene det er noe vi selv liker. Må jo legge, som andre og har nevnt, hadde våre representanter boikottet dette hadde det vært mye verre. Det er ikke slik at politikerne hadde brydd seg heller, de hadde sagt at dere hadde muligheten, men brukte den ikke. Har forresten noen forstått hvordan de skal registrere magasiner (uten serinummer). Magasiner er jo også forbruksvare, i hvert fall i praktisk.
  12. Det er vel uansett kun det "tapte" hastigheten pga det kortere løpet som vil gjøre at det vil være noe mer krum kulebane? De veldig lange avstandene blir nok veldig skjelden skutt på, men greit å vite ca hvor mye høyere jeg må sikte. Helt klart det beste vil være å teste på mange avstander, bare greit å ha en liten formening før jeg får muligheten til å teste på de lange holdene.
  13. Jeg vil tro at det ihvert fall er en god del trykk igjen som ville akslerere kulen om det var 8" lengre løp. Tror jeg dessverre ikke får like flat kulebane med 16" som 24". Må vel ta det inn på raskere hådtering av kortere våpen. Jeg skal kronografere ved neste mulighet. Hvordan får man tak i slike programmer? Og hvordan får man tak i parameteret for luftmotstand for kula? (Det er en god del skyttere som skyter S&B 55 grain FMJ i praktisk, så det må vel være noen som har det?)
  14. 55 grain FJM. Meopta Meostar med lysende retikkel. Har ikke målt hastigheten enda (håpet noen her har målt det i 16" Bushmaster, bør jo ikke variere veldig mye). Har skutt inn på ca 90 m, slik at den treffer like over prikken på 90 m. Skal skyte IPSC avstander, 1m (kanksje jeg tar feil på minimum avstand, det er 1 m på pistol) til 300m. Tenkte jo egentlig på kulebanen i forhold til siktelinja. Jeg mener det har noe å si på kote hold (kan jo være så nær som 5 m, og med noe av alfa sona dekket av en penalty target, så treffer man penaltien i stedet for alfa fordi man bommer med 4 cm pga siktelinja alene). Men de veldig korte avstandene har jeg jo litt kontroll på, mer nygerrig på hva som skjer på de lengre avstandene, spesielt siden vi er så heldige å ha 90 m lang bane å trene på, da blir det ikke så ofte å trene på 300 m.
×
×
  • Create New...