Jump to content

Askeladden

Members
  • Posts

    98
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Askeladden

  1. for 7000 ville jeg kjøpt ei hagle. Kombi med kikkert er vanskelig å oppdrive noe skikkelig for 7000. Anbefaler å legge pengene i hagla. Lanber gyttorp har jeg hørt er gode hagler i dette prisleiet. Er alltid greit å begynne med hagle ......så ser du an behovet etterhvert.

  2. Kjøper du en R93 i dag , har du kjøpt deg et av de tryggeste våpen på markedet. Du kan stole på at det tullet som det skrives om her inne er ren bullshit og svartmaling fra ende til annen. Dette kan bevises :wink:

  3. :wink: Amatør:ang. risikovurdering. Kjører du bil? Hvis ja,hvilken da?

    Jeg kan ikke tenke meg du ville sette deg i noe annet enn en armert lastebil.

    En rifle blir alldri "sikker"

    Den teorien din tror jeg vil føre til fatale skader uansett våpen du prøver den på.

  4. Dette skrev ignorant i en annen tråd.

    Angående dit spørgsmål om tilsvarende kan ske med andre rifler, kan jeg bekræfte at det kan ske at tændstiftet eller hanestykket ryger, hvilket ved et sammentræf af uheldige omstændigheder kan medfører en lignende situation.

    Ud fra min umiddelbare hukommelse kan jeg erindre 3 tilfælde med HVA 1900 eller kloner, hvor hanen har sprukket, disse tilfælde skete dog under opspænding af våbnet efter skud, hvorfor det ikke smal.

    Der var også et antal tilfælde hvor de første Sauer 200STR knækkede den rørsplit der holder tændstift og hane sammen, (rørsplitten er senere erstattet af en masiv og hærdet stift) i 2 af disse tilfælde har jeg førstehåndskenskab til at det smal, dog med lukket sluttstykke.

    Der har også på både Heym, Kricho og mauser 2000 modeller været tilfælde hvor tændstiftet har knækket i samlingen, hvorved der har gået skud.

    Der har også været 2 tilfælde med Kepler matchrifler, hvor låsepinden der holder bolthovedet på plads, har knækket, der oplevede man i det ene tilfælde at sluttstykket røg bagud, fløj 4 meter tværs gennem rummet, ramte en betongvæg, slog et mærke og hoppede 2meter ind i rummet igen.

    Fra den danske AI importør er der også berettet om en tilsvarende episode under testskydning på fabrikken,(her havde man glemt at montere låsesplitten, der holder bolthovedet på plads.)

     

    Våpen er farlige greier gitt :roll: Dette var skrevet for å tone ned en ulykke med en s&l børse som gikk i lufta.

  5. Fjernet unødig sitering. G.Larson

     

    @amatør:Ved å legge ut dette tullet viser du bare din seriøsitet. Igjen rykter å svada som det meste annet du har kommet med.

  6. I en teknisk diskusjon finnes ikke begrepet ihabilitet. Inhabilitet er når noen kan påvirke en beslutning der de selv har (økonomisk) egeninteresse av utfallet.

     

    Skal vi bruke Askeladdens begrep om inhabilitet i denne diskusjonen er Askeladden selv inhabil. Som Blasereier vil han fremstå som naiv og dum som har kjøpt Blaser dersom det dokumenteres at Blaser skulle ha alvorlige mangler.

     

    La denne diskusjonen fortsette med de tekniske sidene av Blasers konstruksjon, ikke om de personer som deltar i diskusjonen.

     

     

    Og dette skal diskuteres med en representant for S&L i front? 8)

  7. ... Hvis synet på at R93 er noe man bør holde seg unna brer seg :lol: , vi det få økonomiske konsekvenser for de som eier en slik. Da vil det bli vanskelig å få en god pris på sin gamle R93, for de som ønsker å selge for å kjøpe f. eks en R08.

     

     

    Har prøvd R8, flott våpen, men jeg kommer ikke til å bytte min R93 i R8, og det er ikke av økonomiske hensyn :wink: !

×
×
  • Create New...